Home Πετρούπολη Δ. Πετρούπολης: 125 κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία
Δ. Πετρούπολης: 125 κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Δ. Πετρούπολης: 125 κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

0
0

Με απολογισμό 125 μεγάλα χαρτοκιβώτια με υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν στον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ολοκληρώθηκε η συγκεντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο Πετρούπολης.

Η  μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Πετρούπολης για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση 125 χαρτοκιβωτίων με υγειονομικό υλικό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Οι πολίτες της Πετρούπολης απόδειξαν περίτρανα για μία ακόμη φορά την  αλληλεγγύη και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό τους.

Την πρωτοβουλία του Δήμου «αγκάλιασαν» οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων της πόλης, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας. Αντίστοιχα, τοπικές επιχειρήσεις, φορείς, σωματεία και σύλλογοι, έσπευσαν να συνδράμουν σε αυτό το κύμα αλληλεγγύης, προσφέροντας ο καθένας από το υστέρημά του και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

«Πιστοί στις αξίες μας, όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας, για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ειρηνικού κόσμου, ενός κόσμου που ονειρευόμαστε και δικαιούμαστε. Οι πολίτες του Δήμου Πετρούπολης με πρωτοπόρους τα παιδιά, παρέδωσαν για μία ακόμη φορά, μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Αποστέλλουμε την ανθρωπιστική βοήθεια και μαζί την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, με την ευχή αυτός ο πόλεμος να τελειώσει σύντομα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος.

Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και τους εργαζομένους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής που εργάσθηκαν ακούραστα και συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς στη δήλωσή του τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας για την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν για πολλοστή φορά, με την ελπίδα να προσφέρουν ανακούφιση στον λαό της Ουκρανίας που συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά. Ο Δήμος Πετρούπολης στέκεται στο πλευρό του, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες για άμεση βοήθεια και συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες. Η σκέψη μας είναι στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας.»