Home Δυτική αθήνα Δ. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δ. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δ. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

0
0

Τις δικές της απαντήσεις δίνει η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου, όσον αφορά το τέλος χρήσης γηπέδων, τις συντηρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα rapid tests και όλα τα ζητήματα που έθιξαν οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης.

 

 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου απαντά σε όλα τα ζητήματα που έθιξαν με κοινό δελτίο Τύπου τα αθλητικά σωματεία της πόλης, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα αλλά και ειδικότερα με τις συντηρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και όσα δημιούργησε η πανδημία.

 

Η διοίκηση του δήμου δηλώνει έκπληκτη για το θέμα του τέλους χρήσης γηπέδων, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάνει λόγο για παραπληροφόρηση.

Όσον αφορά τις συντηρήσεις και τα έργα επισκευών στις αθλητικές εγκαταστάσεις ο δήμος δηλώνει ότι ήδη έχει κινηθεί για την εξασφάλιση κονδυλίων μέσω του «Φιλόδημος» και του «Αντώνης Τρίτσης».

Τέλος θίγει το θέμα της απόπειρας ιδιωτικοποίησης των «μπλε» γηπέδων τένις και εκδηλώνει την απορία της πως δεν συζητήθηκε στην διαδικτυακή συνάντηση των σωματείων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Από δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο πληροφορηθήκαμε την πραγματοποίηση συνάντησης αθλητικών σωματείων της πόλης μας την προηγούμενη Πέμπτη 1/4 και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη ότι  σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «συζητήθηκε το θέμα του τέλους χρήσης γηπέδων που προωθεί η δημοτική αρχή ώστε να επιβληθεί στα σωματεία». Η αναφορά αυτή  φανερώνει ότι υπάρχει τουλάχιστον εσφαλμένη πληροφόρηση ή ακόμη και σκόπιμη παραπληροφόρηση των σωματείων. Την ώρα μάλιστα που τα περισσότερα έχουν ήδη ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα.

Κανένα «χαράτσι», όπως αναληθώς γράφτηκε, δεν έχει συζητηθεί καν να επιβληθεί στα αθλητικά σωματεία  για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου για τις προπονήσεις τους. Ο Κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών χώρων του δήμου δεν έχει ακόμη καν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Μετά τη διαβούλευση η οποία και θα διαρκέσει 2 με 3 μήνες και θα ακουστούν όλες οι απόψεις, θα αποφασίσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνη της η Δημοτική αρχή η οποία ως γνωστόν δεν έχει και την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ. Οπότε απορούμε πού στηρίζονται τέτοιες φήμες, ποια σκοπιμότητα μπορεί να κρύβουν αυτές, και τι άλλο μπορεί να θέλουν να καλύψουν.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τον Κανονισμό, το μόνο που μπορεί να εισέλθει προς συζήτηση και το οποίο όπως προαναφέραμε θα αποφασιστεί συλλογικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το ειδικό ζήτημα  δυο αθλημάτων, της κολύμβησης και της αντισφαίρισης, τα οποία απαιτούν ειδικές εγκαταστάσεις για την διεξαγωγή τους. Τα σωματεία ή όμιλοι που δραστηριοποιούνται στα αθλήματα αυτά, είναι γνωστό ότι  έχουν και προφανώς θα συνεχίσουν να έχουν χρόνο δωρεάν χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας. Θέμα προς συζήτηση θα είναι εάν μέρος του υπόλοιπου χρόνου που διατίθεται στο ευρύ κοινό,  που έχει και αυτό την επιθυμία και το δικαίωμα να αθληθεί, υπάρχει υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα να  παραχωρηθεί από τον Δήμο στον όμιλο.

Η δημοτική αρχή την ευαισθησία της πάνω στο θέμα του covid-19 και τις οικονομικές  επιπτώσεις αυτού στους αθλούμενους γενικότερα, την επιδεικνύει εδώ και καιρό, όταν στο κύριο άθλημα που επιτρέπεται μέχρι σήμερα, την αντισφαίριση, η οποίο βρίσκει μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένη ανταπόκριση από το κοινό λόγω της μη αναστολής των δραστηριοτήτων της -σε αντίθεση με τις δραστηριότητες των υπόλοιπων αθλημάτων οι οποίες είναι σχεδόν κλειστές, δεν επιβάλει καμία επιβάρυνση τόσο στο σύλλογο όσο και ατομικά στους δημότες.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα, σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Χαϊδαρίου συμφωνεί με την αναγκαιότητα να σχεδιαστούν και να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και έχει ήδη ενημερώσει για τις δικές του ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” εξασφαλίστηκε πρόσφατα χρηματοδότηση του δήμου ύψους 900.000 ευρώ για εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Α’ Αθλητικό Κέντρο και για την αναβάθμιση των γηπέδων 5Χ5 κοντά στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προβλέπεται χρηματοδότηση για την αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και ο δήμος είναι έτοιμος ώστε να υποβάλει την σχετική αίτηση μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Παράλληλα, ο δήμος σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Ανδρέα Λεωτσάκο προετοιμάζεται για την υποβολή προτάσεων προς την περιφέρεια για την χρηματοδότηση αθλητικών έργων στο Χαϊδάρι, μόλις ενεργοποιηθεί η σχετική πρωτοβουλία της περιφέρειας.

Για το θέμα των rapid tests για τους αθλητές των σωματείων που ξεκινούν άμεσα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση είναι η διενέργεια τους στον ειδικό Σταθμό που λειτουργεί στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας μπορούν να ρυθμιστούν μεταξύ του δήμου, του ΕΟΔΥ και των σωματείων, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα προς συζήτηση από την αθλητική κοινότητα του Χαϊδαρίου. Θέματα που αφορούν άμεσα κάθε Χαϊδαριώτη που ασχολείται με τα σωματεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού  από  ειλικρινή διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία, όπως η πρακτική αμφισβήτησης της Δημοτικής περιουσίας από όμιλο της πόλης μας. Μας προξενεί εντύπωση το ότι δεν συζητήθηκε καθόλου  αυτό το θέμα, που θα μπορούσε μάλιστα να είχε τεθεί στη συνάντηση με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Μοσχονά, ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και συζητήθηκε αυτό το σοβαρό θέμα. Εφόσον αυτή η παράλειψη δεν έγινε σκόπιμα και για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, πιστεύουμε ότι το θέμα της απόπειρας ιδιωτικοποίησης των «μπλε» γηπέδων τένις θα συζητηθεί άμεσα στο μέλλον από την αθλητική κοινότητα της πόλης μας. Για να υπερασπιστούμε όλοι οι Χαϊδαριώτες ενωμένοι το αθλητικό ιδεώδες και τις  αρχές και αξίες που το χαρακτηρίζουν, όπως η ανιδιοτέλεια και το δικαίωμα όλων στον αθλητισμό, χωρίς διακρίσεις. Και φυσικά την προάσπιση της Δημοτικής μας περιουσίας αφού πάνω από όλα το Χαϊδάρι μας ενώνει.

Η δημοτική αρχή επιμένει στην στήριξη του άδολου ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων του Χαϊδαρίου που υπηρετούν τις αρχές και τις αξίες του. Με πράξεις, όπως η διασφάλιση μεγάλων χρηματοδοτήσεων για αθλητικά έργα που προαναφέραμε. Με ειλικρινή διάλογο με όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού στην πόλη μας, όπως διεξάγεται ήδη και επιθυμία όλων μας είναι να προχωρήσει ακόμη πιο αποτελεσματικά.