Home Ελλάδα ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

0
0

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα δημοσιεύματα για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και άναψε φωτιές στην κυβέρνηση, παρήγγειλε σήμερα η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

 

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ήδη από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύσσωμη η  αντιπολίτευση ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

 

Ο ΕΟΔΥ χαρακτήρισε «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Δημοκρατία», ενώ για fake news έκαναν λόγο ο Στ. Πέτσας και ο Ν. Χαρδαλιάς.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ: ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία των επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων. Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όλοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια, καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία.

 

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για ομολογία ενοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί άλλο ούτε να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την πανδημία ούτε να κρύβεται».

 

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

«Υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας για την οποία έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά σε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Άσκησε σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αποδίδοντας της ευθύνες.

 

ΚΚΕ: Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Πλήρη διαφάνεια και χωρίς καθυστέρηση ζητά το ΚΚΕ όσον αφορά την ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Covid-19, το οποίο επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, «με βάση τα οποία θα έπρεπε να λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις.

 

ΜΕΡΑ25: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επικαλούμενος δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ. Όπως τονίζει ο κ. Κριθαρίδης, όσα αποκαλύπτουν οι κυριακάτικες εφημερίδες “Βήμα” και “Δημοκρατία” είναι εξαιρετικά σοβαρά και η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις