Home Πετρούπολη ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ!TO MHNYMA TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ [UPD]
ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ!TO MHNYMA TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ [UPD]

ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ!TO MHNYMA TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ [UPD]

0
0

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (18/9) ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

 

Αίσιο τέλος είχαν οι κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του 1ου και 2ου Λυκείου. Από σήμερα το πρωί 18/9 έληξε η κατάληψη στο κτίριο του 1ου Λυκείου. Οι μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματα με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

 

Μετά τη δέσμευση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη για την επίσπευση των διαδικασιών για την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών και την επισκευή του κτιρίου του 2ου Λυκείου, ήρθε και η ακύρωση της απόφασης για πρωινή και απογευματινή εναλλάξ λειτουργίας των δύο λυκείων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συνεδρίασε χθες 17/9 έκανε δεκτό το αίτημα για μαθήματα σε δύο πρωινές εναλλάξ βάρδιες του 1ου και 2ου Λυκείου (7:45-12:20 & 12:40-4:30) και άμεσα «σήμανε» η λήξη της κατάληψης.

Οι μαθητές των τριών σχολείων 1ου Γυμνασίου, 1ου & 2ου Λυκείου επέστρεψαν από σήμερα στα μαθήματα.

Από εκεί και πέρα οι Σύλλογοι Γονέων θα βρίσκονται σε εγρήγορση για να ελέγχουν αν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα. Αύριο συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΤΥΠ που θα αποφασίσει την προμήθεια των 20 προκάτ αιθουσών. Αυτές θα τοποθετηθούν στο 1ο Λύκειο για να στεγαστούν οι μαθητές του 2ου Λυκείου, ωσότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο σχολικό κτίριο.

 

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook o δήμαρχος Πετρούπολης Στεφ. Βλάχος έγραψε για τη λήξη της κατάληψης και την επιστροφή στην κανονικότητα τουλάχιστον όσον αφορά για έναρξη των μαθημάτων: “Σήμερα τα παιδιά των σχολείων της Πετρούπολης είναι στις τάξεις τους . Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια . Οι μαθητές απέδειξαν ότι διαθέτουν ωριμότητα και σύνεση . Ξέρουν να αγωνίζονται για το μέλλον τους και τη ζωή τους . Τώρα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ώστε οι μαθητές του 2ου Λυκείου να μπουν στο Σχολείο τους και να επανέλθει η κανονικότητα . Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Συλλόγους Γονέων του 1ου και 2ου Λυκείου . Την Ένωση Γονέων Πετρούπολης και προσωπικά τον κ. Δημήτρη Κοντό , και την κ. Ρούλα Αλατσακη που απέδειξαν στην πράξη την αγάπη τους για τα παιδιά. Επίσης ευχαριστώ τον κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο για την αμέριστη βοήθεια του. Παράλειψη θα ήταν να μην ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου κ.κ. Κακκαβά, Σκαλιστήρα, και Χριστόπουλο. Η προσπάθεια συνεχίζεται!!”.

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Με μία ανάρτηση στο facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δημήτρης Κοντός  έκανε λόγο για νίκη στην πρώτη μάχη:

«Μια πρώτη μάχη την κερδίσαμε! Η αταλάντευτη και μαζική συμμετοχή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών έχει σαν αποτέλεσμα τη δέσμευση για τοποθέτηση των λυόμενων αιθουσών ως τέλος Οκτωβρίου. Ως τότε θα γίνονται μαθήματα – με εβδομαδιαία εναλλαγή – 7:45-12:20 και 12: 40-4:30. Η επόμενη μάχη είναι να μπουν τα λυόμενα και μετά με fast track διαδικασίες να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, η μελέτη και η επισκευή του 2ου Λυκείου.

Μπράβο σε όλους και πρώτα στα παιδιά μας, στη δημοτική αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα είναι με το δίκιο.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας!

Και αύριο για να φύγει η χωματερή θα είμαστε μπροστά! .

Μάθαμε πως οι αγώνες φέρνουν ΝΙΚΕΣ!»

 

ΜΑΝ. ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΝΙΚΗΣΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Τη δική του ανάρτηση στο facebook έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Μανώλης Μπουσούνης που μίλησε για δικαίωση που ήρθε μέσα από τη συνεργασία με σχέδιο και υπομονή.

«Από αύριο οι μαθητές/τριες σε 1ο γυμνάσιο- λύκειο και 2ο λύκειο κατακτησανε το αυτονόητο δικαίωμα στο να ξεκινήσει πλέον και για αυτούς η σχολική χρονιά. Γονείς, εκπαιδευτικοι, αυτονόητα οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης βρεθήκα(ν)-με επίσης σε αγωνιστικές διαδικασίες και γόνιμους διαλόγους για αυτό τον σκοπό. Τι διδάχθηκαμε όμως μέσα σε λίγες μέρες κατά την γνώμη μου; Ότι μόνο όταν υπάρχει ενότητα, σαφήνεια στα αιτήματα, σχέδιο στη διεκδίκηση και δίκιο στην ουσία έρχονται αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος μπροστά αλλά έχουν μπει κάποιες βάσεις.

Χωρίς κάποιες σωστές κινήσεις και σταμάτημα ανούσιων αιτημάτων θα βρισκόμασταν ακόμη να συζητάμε για πολύ βασικά πράγματα. Χρειάζεται συνεργασία, υπομονή και η ίδια αποφασιστικότητα ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά στις νέες συνθήκες. Η καθημερινότητα μαθητών, γονιών και καθηγητών όπως και να το κάνουμε έχει επηρεαστεί από τα νέα δεδομένα τα οποία είναι και πρωτόγνωρα. Οι αίθουσες πρέπει να έρθουν άμεσα ώστε να υπάρξει ομαλότητα στην καθημερινότητα και να είναι πλήρως λειτουργικές και το κουδούνι του χρόνου να χτυπήσει πάλι στο 2ο λύκειο.

Καλή σχολική χρονιά και κάθε εμπόδιο για καλό».