Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό Ενάντια στο κέντρο logistics του Δ. Φυλής, το ΔΣ των Αγίων Αναργύρων
Ενάντια στο κέντρο logistics του Δ. Φυλής, το ΔΣ των Αγίων Αναργύρων

Ενάντια στο κέντρο logistics του Δ. Φυλής, το ΔΣ των Αγίων Αναργύρων

0
0

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στη δημιουργία κέντρου logistics στο Δήμο Φυλής, μετά από πρόταση που έκανε η δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»

Μετά από πρόταση της παράταξης «Αλληλεγγύη η δύναμή μας», το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής από τη δημιουργία κέντρου logistics στο Δήμο Φυλής, να κινηθεί με κάθε πρόσφορο μέσο ενάντια στα εν λόγω σχέδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης αναμένει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και καλεί τους δημότες σε επαγρύπνηση! «Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το συμφέρον, την υγεία,  την ασφάλεια και προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας, μετατρέποντας ακόμα πιο πολύ τη Δυτική Αθήνα στην πίσω αυλή της Αττικής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κείμενο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

«Ο  Δήμος Αγίων Αναργύρων –  Καματερού εδώ και αρκετά χρόνια πλήττεται βάναυσα από την καθημερινή διέλευση χιλιάδων βαρέων οχημάτων από όλη την Αττική, με κύριο προορισμό τον ΧΥΤΑ Φυλής και τη Βιομηχανική Ζώνη, που εκτείνεται από τα Άνω Λιόσια μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Επιπλέον, η υλοποίηση του νέου Κέντρου Μεταφορών στον Δήμο Φυλής είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού διαφωνεί κάθετα με μία ακόμη επιβλαβή  χωροθέτηση στην περιοχή μας που έρχεται να προστεθεί στην υγειονομική βόμβα της χωματερής, η οποία πρέπει να κλείσει άμεσα και οριστικά, καθώς και οποιαδήποτε μολυσματική δραστηριότητα στην περιοχή του ΟΕΔΑ Φυλής. Ο Δήμος μας και συνολικά η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική, δεν  αντέχουν περαιτέρω υποβάθμιση.  Σας ενημερώνουμε πως  ο Δήμος μας θα αντιταχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο, σε οτιδήποτε πλήττει το συμφέρον, την υγεία,  την ασφάλεια και προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Κρίνεται επιβεβλημένο η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να προβούν σε δραστικές ενέργειες για την ανακούφιση της περιοχής και την υλοποίηση έργων υποδομής, όπως είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης της  Λεωφόρου  Θηβών, η διάνοιξη της Λεωφόρου Φυλής και η υλοποίηση της Περιφερειακής Οδού του Ποικίλου Όρους.

Εξουσιοδοτεί τον κ.Δήμαρχο, να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, σε περίπτωση δημιουργίας του νέου αυτού Κέντρου Μεταφορών (Logistics)».