Home Πετρούπολη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: «ΑΥΤΟΨΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: «ΑΥΤΟΨΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: «ΑΥΤΟΨΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Αποδιοργάνωση του Δημοτικού Ωδείου και υποβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητήριου Πετρούπολης με ευθύνη της διοίκησης διαπίστωσαν οι Ενεργοί Πολίτες σε «αυτοψία» που πραγματοποίησαν στις δύο δομές


Προβλήματα, παραλείψεις και αστοχίες σε δύο από τις βασικότερες δομές του Δήμου Πετρούπολης διαπίστωσαν οι Ενεργοί Πολίτες σε επισκέψεις που πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Μπουσούνης και Θέμης Μπουρνάς συνοδευόμενοι από τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή.  

Από την ενημέρωση που είχαν από εκπροσώπους του Ωδείου οι Ενεργοί Πολίτες κάνουν λόγο για αποφάσεις στο «πόδι» και σχεδιασμό που θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η διοίκηση.

Όσον αφορά το Δημοτικό Κολυμβητήριο κάνουν λόγο για παρεμβάσεις της διοίκησης που όξυναν τη δυσλειτουργία του, παρά βοήθησαν στην επίλυση των προβλημάτων του.

Αναλυτικά σε ανάρτηση που έκαναν οι Ενεργοί Πολίτες στο Facebook αναφέρουν:   


Α. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εξαιρετική ενημερωτική συνάντηση, που ήδη προκάλεσε αλυσίδα αντιδράσεων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05.10.2021 από τους δημοτικούς συμβούλους των «Ενεργών Πολιτών» Μανώλη Μπουσούνη και Θέμη Μπουρνά και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή με εκπροσώπους του σωματείου του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης και τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα η ασκούμενη πολιτική της διοίκησης, η οποία με συγκεχυμένες, ακανόνιστες αποφάσεις που λαμβάνει πρόχειρα «στο πόδι» και χωρίς πρώτα να έχει ζητήσει τη γνώμη των εργαζομένων, προωθεί αύξηση των διδάκτρων,  μείωση αποδοχών, υποστελέχωση, επιλεκτικό αποκλεισμό ετεροδημοτών,  διαχωρισμό των εργαζομένων και εκδικητική συμπεριφορά σε διεκδικώντες.

Είναι αναγκαίο να οριστεί άμεσα μια έκτακτη, ειδική, μονοθεματική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθούν – με την παρουσία των εργαζομένων – σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ωδείο, οι εργαζόμενοι αλλά και οι μαθητές.

Οι Ενεργοί Πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση προοδευτικής υπέρβασης αφουγκραζόμενοι πρώτα, τους κατ’ ουσία αρμόδιους, τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτό.

Η ποιότητα και ιστορία του Ωδείου της Πετρούπολης επιτάσσουν διερεύνηση των δυνατοτήτων του, ουσιαστική  στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη. Η ανεπαρκής μέριμνα, και η καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας σε μια δομή που φιλοξενεί εκατοντάδες μαθητές σε ετήσια βάση δεν μπορεί να αποτελεί μέρος ενός σχεδιασμού για ένα καλύτερο αύριο για το Δημοτικό Ωδείο. Βρίσκονται ακριβώς στον αντίποδα.

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Παλινωδίες, καθυστερήσεις και σημαντικές αστοχίες όσον αφορά τη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου διαπιστώνονται σε επισκέψεις δημοτικών συμβούλων και μελών των «Ενεργών Πολιτών» .

Είναι απαράδεκτο ότι φέτος μετά από χρόνια δεν υπάρχει προπονητής για συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Η κατάσταση του κολυμβητηρίου επιδεινώνεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, ήτοι την κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους»  από τη ΓΓΑ που οδήγησε στην απώλεια μιας αναγκαίας θέσης προπονητή, ενώ αντίθετα υπάρχει ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων,

Η μη λειτουργία των αποδυτηρίων λόγω εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας  αλλά και βλάβης που χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης αποθαρρύνει τους πολίτες από τη χρήση του.

Τα λειτουργικά προβλήματα, επιδεινώθηκαν και σε επίπεδο λειτουργικότητας (με μειωμένες δυνατότητες του νέου λογισμικού οργάνωσης του κολυμβητηρίου) και σε επίπεδο διοικητικής υποστήριξης καθώς οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη διοίκηση του δήμου όξυναν τα προβλήματα παρά τα επίλυσαν.

Οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» παρά την θετική τους συνεισφορά στην περίοδο της καραντίνας, συμβασιοποιούνται με όρους αποκλεισμού αμοιβών σε περίπτωση νέων  τυχών “lock down” λόγω covid-19.

Προωθείται συστηματικά από τη διοίκηση η λογική της ανταποδοτικότητας που οδηγεί συνεχώς σε αντικοινωνικό αποκλεισμό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. 

Η καθυστέρηση υλοποίησης αναγκαίων εργασιών λειτουργικής αναβάθμισης από το πρόγραμμα Φιλόδημος που ήδη από τις αρχές του 2019 είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε σημαντική μείωση των εγγραφών φέτος κάτι που δείχνει ότι απαιτείται και σε αυτό το ζήτημα αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.

Το δημοτικό κολυμβητήριο, ως προς την δημοτική του δομή έχει σκοπό να εξυπηρετήσει την μαζική κολύμβηση όλων των πολιτών, η υποβάθμισή του και η εκούσια ή ακούσια εναπόθεση και αυτού του ρόλου σε συλλόγους καταργεί  τον κοινωνικό μαζικό και αταξικό του χαρακτήρα.