Home Δυτική αθήνα ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

0
0

 

Σε ενημέρωση για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων της πόλης προς τους γονείς προχωρά η Ένωση Γονέων Αιγάλεω μετά τη συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που παραβρέθηκε αλλά όπως καταγγέλλει δεν της επέτρεψαν να παρέμβει.

 

Πιο συγκεκριμένα το προεδρείο της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω,  η Πρόεδρος Βιργινία Γεωργοπάνου, η Αντιπρόεδρος Θεοδώρα Σιδηροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουτσομπόλης, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να θέσει τα προβλήματα των σχολικών μονάδων επί τάπητος.  Άλλωστε όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «Το 8ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ήταν το θέμα που είχαμε θέσει εγγράφως στις 13/4 και περιμέναμε απάντηση έκτοτε, για την διευθέτηση του ζητήματος των σεισμόπληκτων σχολείων μας και επισημαίνοντας τότε, προνοώντας, τις νέες συνθήκες λόγω  covid-19.

Παρότι δεν είχαμε καν καλεστεί από την διοίκηση του Δήμου (ενώ θα γινόταν ενημέρωση με απάντηση στο έγγραφο μας) και παρότι ως τελευταίο θέμα έφτασε να απαντηθεί  σε πολύ προχωρημένη ώρα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς συνοπτικά για την ενημέρωση  εκ στόματος του Δημάρχου Αιγάλεω, κου Γιάννη Γκίκα.

– Το 1ο γυμνάσιο Αιγάλεω θα ανακατασκευαστεί. Δεν δόθηκε ούτε καν κατά προσέγγιση χρονοδιάγραμμα.

–  Το 11ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω ΜΑΛΛΟΝ θα ανακατασκευαστεί , θα είναι σίγουρο και θα αποφασιστεί  όταν θα γίνουν οι μελέτες.

– Για τα 7ο και 17ο Δημοτικά σχολεία Αιγάλεω, ΘΑ γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, ΘΑ βγουν προκηρύξεις των έργων, ΘΑ μπει εργολάβος για αποκατάσταση των ζημιών.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα απάντησε περίπου 12 μήνες για τις μελέτες και άλλο τόσο ενδεχομένως για το έργο;

Δεν υπήρξε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Επίσης τα σχολεία την Δευτέρα 1/6  θα λειτουργήσουν όπως πριν την αναστολή λόγω covid-19, με ότι αυτό συνεπάγεται κυρίως για την διαίρεση των τμημάτων του 17ου Δημοτικού, τα δύο νηπιαγωγεία με τις προσωρινές μεταστεγάσεις- σε όμορα σχολεία και στις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε.

Για το 17ο Δημοτικό, ΟΧΙ για τα νηπιαγωγεία, ΘΑ ζητηθούν 3 αίθουσες προκάτ που ΑΝ ΘΑ δοθούν θα τοποθετηθούν στο προαύλιο του 17ου δημοτικού σχολείου ώστε να καλύψουν κάποιες ανάγκες στέγασης. Επειδή τονίστηκε κατ’ επανάληψη από τον ίδιο τον Δήμαρχο ότι ΑΝ και ΘΑ, μην θεωρηθεί ως δεδομένη λύση.

Αυτά προς ενημέρωση , συνοπτική, των γονιών .

Να τονίσουμε ότι δεν μας δόθηκε ο λόγος, δεν θέσαμε εμείς  ερωτήματα γιατί δεν είχαμε καλεστεί στο Δημοτικό συμβούλιο, παρότι είχαμε καταθέσει έγγραφο για το θέμα, ούτε καν μέσω εκπροσώπου μας.

 

Σεβόμενοι τον χώρο και την όλη διαδικασία, αποχωρήσαμε στο τέλος αποκομίζοντας μεγάλο φορτίο συμπερασμάτων, θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις…

Για την ώρα τα συμπεράσματα δικά σας.