Home Δυτική αθήνα ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

0
0

Εύκολη λύση για την πολιτεία χαρακτηρίζει η Ένωση Γονέων Αιγάλεω το κλείσιμο των σχολείων σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επισημαίνει ότι τα σχολεία έκλεισαν μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που ξεκίνησε χωρίς προετοιμασία και προϋποθέσεις για την λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Καταγγέλλουν ότι χωρίς προϋποθέσεις, οργάνωση και σχεδιασμό έκλεισαν τα σχολεία με τον κίνδυνο να μην καλυφθεί η εκπαιδευτική ύλη.

Αντιλαμβάνεται τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες αλλά ζητά εκτός της προάσπισης της δημόσιας υγείας να υπάρξει ισότιμη παιδεία με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

“Έκλεισαν τα σχολεία, ενώ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τις απαραίτητες προϋποθέσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης, τις οποίες είχανε επισημάνει πολλάκις από το κλείσιμο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς μάλιστα.

Δυστυχώς οι ανησυχίες μας των γονιών δεν εισακούστηκαν από την πολιτεία και τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες χωρίς οργάνωση, προετοιμασία, αλλά με πολλά κενά εκπαιδευτικών πολυπληθή τμήματα και σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας.
Επίσης με τον ίδιο τρόπο τα σχολεία κλείνουν μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Χωρίς προϋποθέσεις, επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση, οργάνωση και σχεδιασμό επαρκούς φροντίδας και το «κλείσιμο». Αντί να περιοριστούν οι πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης επελέγη η «εύκολη» λύση!

Δεν εξετάστηκε καν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στα γονεϊκά νοικοκυριά για τη χρήση του εξοπλισμού και της πρόσβασης που απαιτείται, ειδικά όταν υπάρχουν 2-3 μαθητές σε κάθε οικογένεια, η διαθεσιμότητα των γονιών όταν εργάζονται έστω κατ’ οίκον, τις παιδαγωγικέ ανάγκες, τα μαθησιακά τυχόν προβλήματα κάποιων παιδιών, την απουσία ευρυζωνικών συνδέσεων κλπ.

Παρακολουθώντας ως γονείς τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης των δημοσίων σχολείων θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν αν καλυφθεί η ύλη υπό αυτές τις συνθήκες και  δεδομένου ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν την κατάρτιση ή τη διάθεση, ενώ άλλοι στην πλειοψηφία τους κάνουν φιλότιμές προσπάθειες να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του εγχειρήματος αυτού και είναι κοντά, έστω διαδικτυακά στους μαθητές τους. Επίσης δεν υπάρχει το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κατανοούμε τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε σε περίοδο πανδημίας και φυσικά θεωρούμε την προάσπιση της δημόσιας υγείας ότι πιο σημαντικό αλλά δεν είναι δυνατόν να μην επισημαίνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις της Πολιτείας.

Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε σαφώς αλλά δεν «παίζουμε» γιατί εδώ μιλάμε για τα παιδιά μας!

Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, λοιπόν έμπρακτα, αλλά της Δημόσιας Παιδείας.
Ισότιμη Παιδεία για όλους τους μαθητές, ασφαλή ανοιχτά σχολεία με τους όρους που επιβάλλει επιτακτικά η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε τίποτα λιγότερο.

ΓΕΩΡΓΟΠΑΝΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ”