Home Χωρίς κατηγορία ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ!
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ!

0
0

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΑΤΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

 

Ψήφισμα κατά της επέκτασης της χωματερής στη Φυλή, τη χρήση του λατομείου Μουσαμά και την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πετρούπολης η Ένωση Γονέων Πετρούπολης.

 

Οι γονείς της Πετρούπολης επιχειρούν άλλη μία δυναμική παρέμβαση ζητώντας το αυτονόητο το δικαίωμα στη ζωή. Τελειώνοντας δηλώνουν έτοιμοι να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις για την απομάκρυνση της χωματερής. Η πρόσφατη εμπειρία από την  μαζική δράση γονιών , εκπαιδευτικών και μαθητών για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων δείχνει το δρόμο!

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Την ύπαρξη της χωματερής στη Φυλή  τη γνωρίζουμε. Την  αισθανόμαστε να λειτουργεί σε μικρή απόσταση από την Πετρούπολη εδώ και 51 χρόνια! Την αντιλαμβανόμαστε κάθε φορά-πολύ συχνά το καλοκαίρι- που ο αέρας που αναπνέουμε γίνεται ανυπόφορος.

Για χρόνια κάτοικοι και Δημοτικές αρχές της πόλης, ζητάμε να κλείσει η χωματερή.

Δηλώνουμε πως η υπεράσπιση της ζωής μας και της υγείας των παιδιών μας, για εμάς έχουν  μεγαλύτερη αξία από τα κέρδη των εργολάβων που δεκαετίες πλουτίζουν σε βάρος των κατοίκων των περιοχών μας, με την συμφωνία των κυβερνώντων.

Τώρα αποφασίζουν με την στήριξη της προηγούμενης  και της σημερινής περιφερειακής αρχής και με κυβερνητική επιλογή, την επέκταση της χωματερής στη Φυλή -Γ φάση, την δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων και την επέκταση της στο λατομείο Μουσαμά, 500 μέτρα από την Πετρούπολη !

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία για τη λεγόμενη αναβάθμιση του ΕΜΑΚ Φυλής. Ο διπλασιασμός της δυναμικότητας του θηριώδους, αναποτελεσματικού και πανάκριβου ΕΜΑΚ συνιστά σκάνδαλο και αδικία σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας – Αττικής.
  • Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων.
  • Να δημοσιοποιηθούν οι μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ, που έχει εκπονήσει ο Δήμος Φυλής και την επιβάρυνση της υγείας μας.
  • Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για το λατομείο Μουσαμά, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ζωφριάς του δήμου Φυλής και γειτνιάζει με την Πετρούπολη και το Καματερό.
  • Να καταργηθεί το καθεστώς των αντισταθμιστικών.

– Απαιτούμε την ανάκληση της 248/2019 απόφασης της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ που βάζει ταφόπλακα στη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.

 

 

Υπάρχει άλλη λύση:

Στον αντίποδα αυτών των επιλογών, επισημαίνουμε -για μια ακόμη φορά- την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη, ως βέλτιστη επιλογή, ακολουθούμενη από την προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και τις άλλες μορφές ανάκτησης (π.χ. κομποστοποίηση βιοαποβλήτων).

Αυτές  είναι και οι βασικές προτεραιότητες σε όλες τις σύγχρονες πολιτικές διαχείρισης.

Τα παραπάνω προϋποθέτουν σαφή πολιτική βούληση και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων (νομοθετικές ρυθμίσεις, χρηματοδότηση, στήριξη του δημόσιου – κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης , εξασφάλιση μόνιμων εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων)

Δημόσια Διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον, αποκεντρωμένη διαχείριση και αναλογική κατανομή στις περιοχές της Αττικής των υποδομών επεξεργασίας των παραγόμενων σκουπιδιών.

 

Για αυτό:

-Καλούμε  γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς μαζί με τους φορείς και τα σωματεία της πόλης μας να έχουμε παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Εθν. Αντίστασης 61)

-Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση κινητοποίησης για τη ματαίωση της απόφασης του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

– Το ΔΣ της Ένωσης θα πάρει πρωτοβουλία ώστε  μαζί οι εκπαιδευτικοί ( με πρόταση στην ΕΛΜΕ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας) και οι  γονείς να προτείνουν την αξιοποίηση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων και δράσεων στα σχολεία για ευαισθητοποίηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Θα συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις για την απομάκρυνση της χωματερής που χρειάζεται να είναι μαζικές και ενωτικές στον κοινό μας στόχο.

Η πρόσφατη εμπειρία από την  μαζική δράση γονιών , εκπαιδευτικών και μαθητών για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, μας δείχνει το δρόμο!

-Να κλείσει τώρα η  Φυλή, έχουμε δικαίωμα στη ζωή !

-Για να ζήσουμε οι ΠΟΛΛΟΙ, κλείστε τώρα τη χωματερή !