Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ

0
0

Σε ένα παγουρίνο, μία μάσκα και πολλές ψεύτικες υποσχέσεις εξαντλήθηκαν οι παροχές στα σχολεία. Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Πετρούπολης, την Τρίτη (22/9).

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μια εβδομάδα τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, χωρίς τις καθαρίστριες που απαιτούνται, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με 27ρια τμήματα, χωρίς στέγη για 200 ! προνήπια. Με συντροφιά… ένα παγουρίνο. Τα μόνα… μεγάλα που λάβαμε από την κυβέρνηση, είναι μια μάσκα και πολλά-πολλά ψέματα !

Καθαρίστριες στα σχολεία

Επιμένουμε να ζητάμε την κάλυψη σε ΟΛΑ τα σχολεία προσωπικού καθαριότητας σε όλη τη λειτουργία του σχολείου και απολύμανση στο σχόλασμα.

Με ημίμετρα-για λίγες ώρες- δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά μας.  Είναι έγκλημα για την υγεία μαθητών , εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας.

Απαιτούμε πρόσληψη καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και μέχρι να γίνει αυτό κάλυψη από τον Δήμο όλων των αναγκών. ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ.

Κινητοποιήσεις και των μαθητών της πόλης μας

Οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και τώρα των μαθητών έχουν ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.

Είναι η κυβέρνηση, που από τη μια μιλάει για προσωπική ευθύνη και από την άλλη δεν προσλαμβάνει τις καθαρίστριες που απαιτούνται, δεν φτιάχνει fast track αίθουσες για να μεγαλώσουν οι αποστάσεις των μαθητών, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς που χρειάζονται, δεν προετοίμασε το σύστημα υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, 6 μήνες μετά την έναρξη της Πανδημίας.

Και βέβαια η εδώ και χρόνια μεθοδευμένη προπαγάνδα απαξίωσης του Δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών του. Το ίδιο παραμύθι που οι σειρήνες του νεοφιλελευθερισμού , έκαναν και με το Δημόσιοι σύστημα υγείας.

Η Ένωση Γονέων επιμένει σε κοινό δρόμο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για  να υλοποιηθούν σήμερα οι αναγκαίες προϋποθέσεις  ώστε να γίνεται το μάθημα με ασφάλεια.

Θα επιμείνουμε σε κοινές συσκέψεις και δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, ώστε και το Δημοτικό Συμβούλιο να μπει μπροστά-όπως οφείλει- στη λύση των προβλημάτων.

Δυστυχώς δεν είναι “όλα ρόδινα” όπως λένε οι ανακοινώσεις.

Κρούσματα στα σχολεία

Το 2ο Γυμνάσιο έκλεισε. Άμεση και θετική η αντίδραση του συλλόγου γονέων. Η Ένωση Γονέων δια του Προέδρου και η ΕΛΜΕ δια του αιρετού κ. Α. Πέττα ζήτησαν άμεσα την κάλυψη των test -όχι με τα χρήματα των εκπαιδευτικών και γονιών ιδιωτικά-αλλά με ευθύνη και έξοδα της πολιτείας και εν ανάγκη του Δήμου. Θετική η ανταπόκριση της  Δημοτικής Αρχής στο αίτημα.

Όμως πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και για την εξέλιξη της πανδημίας στην πόλη μας και κυρίως στα σχολεία.

Με αξιοποίηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας απαιτούμε να γίνουν οι αναγκαίοι προληπτικοί έλεγχοι.

Για αυτό επιμένουμε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να λειτουργήσει το πρώην ΙΚΑ της Πετρούπολης , με   πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σήμερα η ανάγκη είναι επιτακτική ! Μπορεί και πρέπει να γίνει κέντρο αναφοράς, η υγεία μας δεν είναι για επικοινωνιακό παιχνίδι.

Κτιριακό των σχολείων

Απαίτηση και ανάγκη μας είναι η κατασκευή νηπιαγωγείων σε κατάλληλους χώρους που έχουν δεσμευτεί.

Οι λυόμενες κατασκευές που έχει προγραμματιστεί  να τοποθετηθούν , ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί. Έτσι 200 νήπια και προνήπια σήμερα δεν έχουν στέγη και τα νηπιαγωγεία λειτουργούν σε διπλοβάρδια.

Η περσινή μας απαίτηση για fast track διαδικασίες επισκευής του 2ου Λυκείου είναι άμεση ανάγκη σήμερα.

Περιμένουμε ακόμα -με βάση την προφορική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής- την έναρξη επισκευής του σχολείου. Αν είχε επισκευαστεί θα υπήρχε η δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των τμημάτων και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

Ας μην ξεχνάμε την ανάγκη για  την κατασκευή του 11ου Δημοτικού.

Σήμερα η ανάγκη  να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα  είναι επιτακτική, άρα προκύπτει η υποχρέωση για fast track διαδικασίες κατασκευής σχολείων.

Δεν ξεχνάμε τον αντισεισμικό έλεγχο, την πυροπροστασία, τις ράμπες, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τα σχολεία, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για  φύλαξη των σχολείων.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να συνεδριάσουν-σε κάθε σχολείο- με όλα τα μέτρα ασφαλείας για να υλοποιηθούν οι επιτακτικές μας ανάγκες ! Με συλλογή υπογραφών, μοίρασμα ανακοινώσεων στους γονείς.

Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια .

Θα αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ μαζικά και δυναμικά!»