Home Δυτική αθήνα ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

0
0

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟ ΚΚΕ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤ. ΤΣΙΡΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Το δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού επισκέφθηκε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης Σταύρο Τσίρμπα και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του δήμου.

 

Κατά την συνάντηση με τον κ. Τσίρμπα, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερο ανέφερε το γεγονός ότι από το 2010 οι περικοπές χρηματοδότησης προς τους δήμους είναι μόνιμες, ενώ  επεσήμανε στον Δ. Κουτσούμπα ότι ο Δήμος στερείται βασικών υποδομών «μιας πόλης στον 21ο αιώνα», με κύριες την απορροή των ομβρίων υδάτων, τον ηλεκτροφωτισμό, την κατάσταση των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων. Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα στατικού ελέγχου στα σχολεία της περιοχής, καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα στο Καματερό.

Έθεσε ακόμα ζητήματα παραχώρησης στο δήμο εκτάσεων που μπορούν να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής, απομάκρυνσης του στρατοπέδου απ’ τον αστικό ιστό, αλλά και σύνδεσης του δήμου με το μετρό, καθώς οι συγκοινωνίες είναι ένα απ’ τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους. Τέλος, ανέφερε ως σημαντικό πρόβλημα την απουσία δομών Υγείας στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων, με προτεραιότητα αυτά που αφορούν στην προστασία της ζωής του λαού. Τόνισε ωστόσο την ανάγκη και οι δημοτικές αρχές να λειτουργούν ως αντιπολίτευση προς την κεντρική εξουσία, διεκδικώντας και αυτές την επίλυση προβλημάτων.

 

“ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ”

 

Ο γ.γ του ΚΚΕ συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του δήμου όπου από την πλευρά τους μίλησαν για την έλλειψη προσωπικού και υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και τις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις με τις οποίες εργάζεται το μισό σχεδόν προσωπικό του δήμου. Ακόμη συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων στο δήμο, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για πολιτική αντιλαϊκού χαρακτήρα, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να διαφυλάξουν ως «κόρη οφθαλμού» την ταξική τους ενότητα και να συνεχίζουν να διεκδικούν και να ασκούν πιέσεις προς την κεντρική εξουσία.

Αναφέρθηκε επίσης στο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτο(διοίκησης) που πλέον έχει γίνει το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού που  υλοποιεί και διαχειρίζεται την καπιταλιστική ανάπτυξη, τον αστικό σχεδιασμό σε συγκεκριμένους δήμους, όπως και στο δήμο των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, που απαρτίζεται από εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ