Home Πετρούπολη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΙΣ ΚΤΥΠ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΙΣ ΚΤΥΠ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΙΣ ΚΤΥΠ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΤΥΠ ΑΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

Την άμεση παρέμβαση των «ΚΤΥΠ ΑΕ» ζητά με επιστολή του ο δήμος Πετρούπολης ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις πυρασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια της πόλης.

 

Στην επιστολή που υπογράφει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Ζορμπά επισημαίνεται πως «σχεδόν το σύνολο των σχολικών κτιρίων Α/Θμιας και Β/Θμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, είτε έχουν παραδοθεί από τον ΟΣΚ στο Δήμο για χρήση, είτε ακόμα εκκρεμεί η παράδοσή τους , αλλά παρόλα αυτά λειτουργούν ως σχολικές μονάδες, έχουν ελλείψεις και δεν πληρούν τις πυροσβεστικές διατάξεις. Διότι, ενώ υπήρχαν μελέτες προαπαιτούμενες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ο ΟΣΚ ποτέ δεν πραγματοποίησε το στάδιο της έκδοσης πιστοποιητικού πυρασφάλειας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και πριν την παράδοσή του , ως όφειλε».

Επίσης τονίζει ότι για όλες τις κατηγορίες των κτιρίων επιβάλλεται η σύνταξη, από τεχνικό επιστήμονα, μελέτης πυροπροστασίας και ότι «προκειμένου να έχουμε ασφαλή σχολεία, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση σας, ως κύριοι ιδιοκτήτες των κτιρίων, κυρίως για τα παλαιότερα κτίρια στα οποία απαιτείται η τροποποίηση της παθητικής πυροπροστασίας τους με τις αλλαγές που επήλθαν κατά την κατασκευή του κτιρίου ή αλλαγές που επήλθαν κατά την χρήση τους, ώστε να μπορεί εκ των υστέρων να συνταχθεί μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας».

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι απαιτείται «χρηματοδότηση για την αγορά και εφαρμογή των μέσων πυρόσβεσης που θα υποδειχθούν από τις συνταχθείσες μελέτες ενεργειακής πυροπροστασίας».