Home Πετρούπολη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

0
0

Στην περισυλλογή 9 εγκαταλελειμμένων ζωντανών, αλλά σε προχωρημένη αποσύνθεση νεκρών γατιών προχώρησε ο Δήμος Πετρούπολης σε συντονισμένη ενέργεια με το ΑΤ Πετρούπολης και την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία.

 

 

Στην περισυλλογή εννέα ζωντανών, αλλά και νεκρών σε προχωρημένη αποσύνθεση γατιών προχώρησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες το ΑΤ Πετρούπολης, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας και η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (ΕΦΕ) από διαμέρισμα της Πετρούπολης, παρουσία Εισαγγελέα.  

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022, το ΑΤ Πετρούπολης μετά από κλήση που δέχτηκε κινητοποιήθηκε άμεσα και κατόπιν συνεννόησης με την Εισαγγελία, σε άψογο συντονισμό με τις υπηρεσίες του Δήμου, μετέβησαν σε ακατοίκητο διαμέρισμα της Πετρούπολης, όπου επιχείρησαν τον απεγκλωβισμό εννέα εγκαταλελειμμένων γατιών.

Τα ζώα είχαν εγκαταλειφθεί στο διαμέρισμα από τον προηγούμενο ένοικο και διαβιούσαν εξαθλιωμένα σε ένα εξαιρετικά δύσοσμο και ανθυγιεινό περιβάλλον, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε ολόκληρη την οικοδομή, στο υπόγειο της οποίας εντοπίστηκαν δύο επιπλέον νεκρά γατιά σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Τα εννέα ζώντα γατιά περισυλλέχθηκαν από το προσωπικό της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας, που ανταποκρίθηκε άμεσα και με συνέπεια στην έκκληση των Υπηρεσιών του Δήμου, και οδηγήθηκαν με ασθενοφόρο στις εγκαταστάσεις της ΕΦΕ στο Κορωπί, για την προβλεπόμενη κτηνιατρική τους φροντίδα.

Στην επιχείρηση, την οποία συντόνισε ο διοικητής του ΑΤ Πετρούπολης, παρουσία Εισαγγελέα και του Αντιδημάρχου Φώτη Χριστόπουλου, συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πετρούπολης.