Home Χωρίς κατηγορία ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ (ΔΙΟΡΘ.)
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ (ΔΙΟΡΘ.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ (ΔΙΟΡΘ.)

0
0

ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ COVID 19 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΑΚ ΔΗΜ. ΤΑΛΙΟΥΡΑ NA ΖΗΤΑEI ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΤΟ 2ο ΚΑΠΗ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ

(ΔΙΟΡΘΩΣΗ)

Απαντήσεις όσον αφορά τα τεστ αντισωμάτων του κορονοϊού που είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος στις 23 Απριλίου, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΔΑΚ Δημήτρης Ταλιούρας με προσωπική του ανάρτηση στο facebook, καθώς όπως υποστηρίζει “η πολιτεία με τον υπεύθυνο εκπρόσωπό της, μας ενημερώνει, ότι δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα η πραγματοποίηση ”τεστ αντισωμάτων”, αφού η αρμόδια επιτροπή συσκέπτεται για το συγκεκριμένο θέμα”.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Ταλιούρα στις 28 Απριλίου όπου  ζητούσε εξηγήσεις από τη διοίκηση του Δήμου για την πρόθεση-πρωτοβουλία της να πραγματοποιήσει τεστ αντισωμάτων στους πολίτες της πόλης με την εποπτεία της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Αφορμή ήταν η ανάρτηση του Δημάρχου πέντε μέρες πριν (23 Απριλίου) όπου μιλούσε για πρόθεση του Δήμου να προμηθευτεί τεστ αντισωμάτων covid-19.

Αρκετές ημέρες μετά και ενώ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, οι απαντήσεις σύμφωνα με τον κ. Ταλιούρα δεν δόθηκαν και επανήλθε με την τελευταία του ανάρτηση με την οποία ζητά εκ νέου απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων.

 

H ANAΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΤΑΛΙΟΥΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ

«Mετά από δίμηνη και πλέον, σκληρή δοκιμασία, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, οι μαθητές αλλά και οι επιχειρήσεις, μπαίνουν ξανά από αύριο στον καθημερινό και εξαιρετικά δύσκολο αγώνα της ζωής.

Το πρώτο στάδιο που αφορούσε στην αποφυγή της μεγάλης μετάδοσης του ιού, φαίνεται, ότι πέτυχε και αυτό αποτελεί κοινή ομολογία.

Παράλληλα, στους δύσκολες μήνες που πέρασαν, αναδείχθηκε η τεράστια προσφορά του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η αλληλεγγύη και η απόφαση των πολιτών να πειθαρχήσουν στα μέτρα προφύλαξης, θυσιάζοντας ακόμα και την ατομική τους ελευθερία. Ο αγώνας συνεχίζεται στο πλαίσιο μιας νέας καθημερινότητας, που αφορά όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην οικονομία, αφού θα δοκιμαστούν σκληρά κυρίως οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην τρίμηνη δοκιμασία φροντίσαμε, ως παράταξη, για λόγους σεβασμού στην αγωνία των συμπολιτών μας να αναρτήσουμε μόνο δύο ανακοινώσεις, αποκλειστικά για ενημέρωση, αλλά και για την καταγραφή των απόψεων μας για την επόμενη μέρα.

Στη δεύτερη ανάρτηση μας που έγινε στις 28 Απριλίου 2020, μεταξύ άλλων κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στην πραγματοποίηση ”τεστ” για την ανίχνευση του κορωνοιού, αλλά και για την ανίχνευση αντισωμάτων στους πολίτες.

Πρόθεση μας, ήταν η ενημέρωση(με τη βοήθεια των ειδικών λοιμωξιολόγων)των πολιτών, οι οποίοι διακατέχονται από φόβο, πανικό, αλλά και εύλογη αγωνία για την υγεία τους.

Με πρωτοφανή κατάπληξη, διαβάσαμε ”απάντηση” της διοίκησης του Δήμου και του κ. Σ. Βλάχου, όχι μόνο για τα ”τεστ αντισωμάτων”, αλλά και για την προσφορά μας στην πόλη, ως πολίτες, ως υγειονομικοί, ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από χιλιάδες συμπολίτες μας!!

Θυμίζουμε, ότι η διοίκηση του Δήμου, ο κ. Σ.Βλάχος και ο υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ν.Κακαβάς με ανάρτηση τους στις 23 Απριλίου 2020, είχαν ανακοινώσει, ότι ο Δήμος Πετρούπολης προμηθεύεται ”τεστ αντισωμάτων” με προσωπική τους απόφαση, σε συνεννόηση με την περιφέρεια. Προφανώς θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο το περιεχόμενο της ”απάντησης” του κ. Βλάχου στα ερωτήματά μας.

Ως Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Δ.Α.Κ. και βέβαια ως γιατρός, τέως διευθυντής του ΙΚΑ Πετρούπολης, στο οποίο μέχρι σήμερα υπηρετώ, στους μήνες του κορωνοϊού, είχα την υποχρέωση να θέσω ερωτήσεις.

Οι ερωτήσεις ήταν και είναι συγκεκριμένες. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές(Κυριακή 10 Μαΐου 2020), η πολιτεία με τον υπεύθυνο εκπρόσωπό της, μας ενημερώνει, ότι δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα η πραγματοποίηση ”τεστ αντισωμάτων”, αφού η αρμόδια επιτροπή συσκέπτεται για το συγκεκριμένο θέμα. Επομένως, τα ερωτήματά μας παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα και αναμένουν απαντήσεις:

1)Αφού η πολιτεία δεν κατέληξε ακόμα στη διαδικασία και στην επιλογή των ”τεστ” αντισωμάτων, με ποια αρμοδιότητα οι κύριοι Βλάχος και Κακαβάς ανακοινώνουν την προμήθεια ”τεστ αντισωμάτων”, ήδη από τις 23 Απριλίου του 2020;

2)Με ποια κριτήρια ο Δήμος μας και οι συγκεκριμένοι κύριοι, στην ανάρτηση του κ.Βλάχου, επέλεξαν το συγκεκριμένο ”τεστ”, το οποίο μάλιστα αναρτούν και το καθιστούν γνωστό στους πολίτες, περιφρονώντας στην ουσία την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής;

3)Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου ”τεστ αντισωμάτων”;

4)Έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, η περιφέρεια, ο ΕΟΔΥ, το Υπουργείο υγείας, η αρμόδια επιτροπή υπό τον κ. Τσιόδρα και εν γένει όλες οι δομές του Ε.Σ.Υ.;

5)Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης έστω και στη μοναδική(το τελευταίο δίμηνο) και επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στην οποία είχε δεσμευτεί ο κ. Βλάχος, ότι θα δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα;

Στη δική μας ανακοίνωση(28.04.2020), επισημαίνεται, ότι απαιτείται η ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή και το αντίστοιχο επιστημονικό προσωπικό, για να γίνουν τα ”τεστ αντισωμάτων”. Εννοείται, ότι η διαδικασία αυτή, δεν αποτελεί αρμοδιότητα κανενός Δήμου, αλλά όλων εκείνων των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο του Ε.Σ.Υ.

Είναι προφανές, ότι τα παραπάνω ερωτήματα γίνονται με καλή πρόθεση, διότι σχετικά με το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία όλων μας, δεν υπάρχει χώρος άγονων αντιπαραθέσεων. Κατά μείζονα λόγο, δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές επιθέσεις, σαν αυτές που δεχτήκαμε από μέρους του κ. Βλάχου.

Καλούμε όμως τον επικεφαλής της διοίκησης να απαντήσει εδώ και τώρα στα ερωτήματα που θέσαμε, τα οποία και θα κοινοποιήσουμε σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, στον τύπο, στην περιφέρεια, στο Υπουργείο υγείας, στον ΕΟΔΥ και στην αρμόδια επιτροπή, υπό τον κ. Τσιόδρα.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι λάβαμε επιστολή συμπολίτη μας, στο προσωπικό μας e-mail, ο οποίος καθώς μας είπε, κοινοποίησε αντίστοιχα ερωτήματα στην διοίκηση του Δήμου, καθώς και στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους δημοτικούς συμβούλους.

Για ανεξήγητους λόγους, η συγκεκριμένη επιστολή του συνδημότη μας, δεν κοινοποιήθηκε αρμοδίως, όπως θα έπρεπε, από μέρους του πρόεδρου του Δημοτικού συμβουλίου.

Είναι προφανές, ότι ως παράταξη συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση της πολιτείας να πραγματοποιήσει από αύριο, μαζικά ”τεστ” για τον κορωνοϊό (και όχι για αντισώματα βεβαίως) σε επιλεγμένους ασθενείς, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Επειδή, όπως ήδη είναι γνωστό, ως παράταξη και προσωπικά ως επικεφαλής, ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο ”χάριν επικοινωνίας”, αλλά αποκλειστικά για ενημέρωση στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας, καλούμε τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον κ. Βλάχο να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που θέσαμε.

Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις του, προφανώς και δεν θα παραμείνουν αναπάντητες. Όλα όμως, θα έρθουν στην ώρα τους. Άλλωστε οφείλουμε πολλές απαντήσεις, ”από το βασίλειο της Δανιμαρκίας”, την προσωπική αξιοπρέπεια, τον Καβάφη και για πολλά άλλα. Σε αναμονή λοιπόν.

Σήμερα προέχει η υγεία όλων μας και η επόμενη μέρα για την οικονομία, η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στον αγώνα αυτόν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και αλληλέγγυοι.

Υ. Γ Η ανάρτηση στο διαδίκτυο, γίνεται για δύο λογους:

1)Οφείλουμε λογοδοσία στον λαό της Πετρούπολης, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλες οι παρατάξεις και ιδιαίτερα η διοίκηση του Δήμου.

2) Στο τελευταίο δίμηνο, δεν πραγματοποιήθηκε δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο αναμέναμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Βλάχος στην ανάρτησή του.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Ταλιούρας, καρδιολόγος, δημ.σύμβουλος, επικεφαλής Δ.Α.Κ.

Ουρανία Καραχάλιου,δημοτική σύμβουλος

Γεωργία Γεωργακά, δημοτική σύμβολος

Νίκος Ταλιούρας, δημοτικός σύμβουλος»

 

 

Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ: ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Σε επικοινωνία του ΜΑΧΗΤΗ με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Κακαβά για το όλο θέμα μας επισημάνθηκε ότι αρχικά είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια τεστ ανίχνευσης του ιού για το προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες. Κατόπιν όμως επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ τους διευκρινίστηκε ότι τα τεστ αυτά τα πραγματοποιεί ο ίδιος ο Οργανισμός. Τα τεστ λοιπόν γίνονται στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Πετρούπολης από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ σε προσωπικό του Δήμου και άτομα ευπαθών ομάδων όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

ΣΗΜ.: Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλής της ΔΑΚ Δημήρη Ταλιούρα μας ξεκαθάρισε πως τα ερωτήματα του και η αντίθεσή του αφορούν τα τεστ αντισωμάτων του κορονοϊού και όχι τα τεστ ανίχνευσης του ιού που ορθώς γίνονται μαζικά, κάτι που ξεκάθαρα αναφέρεται στην ανάρτησή του: “ως παράταξη συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση της πολιτείας να πραγματοποιήσει από αύριο, μαζικά ”τεστ” για τον κορωνοϊό (και όχι για αντισώματα βεβαίως) σε επιλεγμένους ασθενείς, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού”.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΤΑΛΙΟΥΡΑ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στο πλαίσιο της αυτονόητης υποχρέωσης, ως γιατρός, ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση (Δ.Α.Κ.), κάναμε ευρεία αναφορά στη λοίμωξη από τον κορωνοϊό, σε ανάρτηση μας στις 30 Μαρτίου του 2020.

Μετά από σχεδόν δίμηνη και αρκετά επώδυνη δοκιμασία των πολιτών, ξεκινά η επάνοδος στη ‘‘νέα καθημερινότητα’’. Η επάνοδος θα γίνει με σταδιακό τρόπο και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών στην πολιτεία.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός και όχι μόνο, είχε προφανώς θετικά αποτελέσματα, αφού περιόρισε δραστικά τη μετάδοση του ιού και τη διασπορά του. Παράλληλα, όμως, στο ίδιο δίμηνο αναδείχθηκαν πολλά άλλα προβλήματα σχετικά με την ενδοοικογενειακή γαλήνη και την αρμονική συμβίωση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ.Τσιόδρα, ο οποίος είναι υπεύθυνος από μέρους της πολιτείας, πράγματι ‘‘δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι στο σπίτι’’. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, η επάνοδος στη νέα καθημερινότητα θα γίνει με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προφύλαξης.

Η προσπάθεια αυτή αφορά όλους μας. Είναι γεγονός, ότι οι πολίτες επέδειξαν υπευθυνότητα, ωριμότητα και πειθαρχία. Ο κ. Τσιόδρας υποστηρίζει, ότι η επάνοδος στη ‘’νέα καθημερινότητα’’, πιθανόν να είναι πιο δύσκολη από την παραμονή στο σπίτι. Πρέπει να γίνει με κεντρική καθοδήγηση, με επιστημονικό τρόπο και τη βοήθεια όλων των πολιτών και βέβαια με τις υποδείξεις της πολιτείας, η οποία έχει και την ευθύνη.

Απαραίτητη είναι η συνδρομή όλων των φορέων, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας και ιδιαίτερα εκείνων, που είναι ενταγμένες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας(Ε.Σ.Υ.).

Μείναμε στο σπίτι λοιπόν και τώρα βγαίνουμε, πιο ώριμοι, πιο σοφοί, πιο έμπειροι, υποψιασμένοι και δυνατοί. Τα διδάγματα κατά τη γνώμη μας είναι σαφή:

1) Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο η δύναμη των αδυνάτων, αλλά και των δυνατών προς τους αδύνατους.

2) Ο λαός μας απέδειξε, ότι σέβεται, πειθαρχεί και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

3) Το Ε.Σ.Υ. είναι εκείνο που μπορεί να δώσει σοβαρές και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της υγείας και της κοινωνίας, με βασικό κορμό την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

4) Στην έξοδο και στη νέα προσαρμογή, μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες, αφού η υγειονομική κρίση προκαλεί τεράστια οικονομική κρίση.

Στις τελευταίες επισημάνσεις του, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, μεταξύ άλλων είπε, ότι το εμβόλιο πιθανόν να καθυστερήσει και δεν ξέρουμε αν θα είναι αποτελεσματικό. Επίσης, τα άτομα που νοσούν αναπτύσσουν αντισώματα, που διαρκούν ένα χρόνο. Ο καθηγητής επισημαίνει, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα περάσουν τη νόσο, χωρίς ή με ήπια συμπτώματα. Πολύ πιθανόν οι αυξημένες θερμοκρασίες των επόμενων μηνών να εμποδίσουν την περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν, ότι η οικογένεια του κορωνοϊού έχει πολλά μέλη (SARC,MERS) και τώρα Covid 19. O σημερινός ιός κάποια στιγμή θα περάσει στην αφάνεια, μέχρι να έρθει κάποιος άλλος παρόμοιος, όπως συμβαίνει με τους μεταλλαγμένους κάθε χρόνο ιούς της γρίπης.

Οφείλουμε λοιπόν να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας και την πολιτική προστασία στο μεγαλύτερο βαθμό.

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

Η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει, ότι θα πρέπει να γίνουν τεστ αντισωμάτων σε ευρεία κλίμακα, έτσι ώστε να γίνει χαρτογράφηση του πληθυσμού.

Όσοι έχουν αντισώματα, θα μπορέσουν με ασφάλεια να επιστρέψουν στην εργασία τους, για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τα αντισώματα στο αίμα του ανθρώπου προφυλάσσουν από τη λοίμωξη του κορωνοϊού. Εδώ βασίζεται και η δράση των παιδικών εμβολίων, τα οποία κατάφεραν να εξαλείψουν κάποιες ασθένειες.

Για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού, θα πρέπει η ανοσία να ξεπεράσει το 35% του πληθυσμού.

Είναι προφανές, ότι η πραγματοποίηση μαζικών τεστ αντισωμάτων, θα γίνει με την καθοδήγηση του Ε.Ο.Δ.Υ. και βέβαια με τις υποδείξεις των επιτροπών, όπου προεδρεύει ο καθηγητής κ.Τσιόδρας. Ομοίως φανερό είναι, ότι την ευθύνη θα έχει η πολιτεία, αλλά και οι μονάδες Υγείας που είναι ενταγμένες στο Ε.Σ.Υ.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και εύλογες απορίες, η πρόθεση-πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης να πραγματοποιήσει τεστ στους πολίτες της πόλης μας, με την εποπτεία της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Οι απορίες και τα ερωτήματα μας είναι συγκεκριμένα:

1) Tο συγκεκριμένο τεστ, που υποδεικνύει η διοίκηση του Δήμου από κάποια εταιρεία, έχει την έγκριση του Ε.Ο.Φ.;

2) Ποιοι επιστήμονες, γιατροί και άλλοι ενέκριναν το συγκεκριμένο τεστ;

3) Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής του τεστ;

4) Έχει ενημερωθεί για την πρωτοβουλία ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας( Ε.Ο.Δ.Υ.);

5) Έχει ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή ,στην οποία ηγείται ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ;

6) Έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία;

7) Υπήρξε συνεργασία της διοίκησης του Δήμου, με τους τοπικούς φορείς που παρέχουν υγεία στην ευρύτερη περιοχή και στην πόλη μας, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας( Ι.Κ.Α. Αγίων Αναργύρων και Ι.Κ.Α. Πετρούπολης);

8) Έχει ενημερωθεί η περιφέρεια και ο αρμόδιος στα θέματα αυτά αντιπεριφερειάρχης;

9) Έχει επίγνωση η διοίκηση του Δήμου, ότι η πραγματοποίηση μαζικών τεστ στον πληθυσμό μιας πόλης, απαιτεί καταρχήν εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό και τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές και πρωτόκολλα;

10)Έχει τέλος επίγνωση η διοίκηση του Δήμου της πόλης μας, ότι τα ζητήματα υγείας, απαιτούν ύψιστη υπευθυνότητα, σοβαρότητα ωριμότητα, συνεννόηση, αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη στους Δημοτικούς Συμβούλους και ιδιαίτερα στον λαό της Πετρούπολης, ο οποίος δοκιμάστηκε σκληρά και έχει αισθήματα αβεβαιότητας, ανασφάλειας, φόβου και πανικού απέναντι στον πρωτόγνωρο εχθρό;

Όλα τα παραπάνω οφείλουν απαντήσεις. Ελπίζουμε, ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει διάλογος και ενημέρωση. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να είναι παρών στις συνεδριάσεις, οι οποίες μεταδίδονται απευθείας στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει διαδικτυακές συνεδριάσεις το τελευταίο δίμηνο.

Η άποψη της παράταξής μας είναι, ότι ο λαός της πόλης μας, έδειξε πειθαρχία, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ωριμότητα στους δύσκολους μήνες που πέρασαν.

Είναι μία τρανή απόδειξη, ότι η πόλη μας, η όμορφη Πετρούπολη έζησε και ζει, πριν και μετά την μεταπολίτευση και με εμάς, αλλά και χωρίς εμάς και σίγουρα θα ζήσει στους αιώνες και ελπίζω το συντομότερο να μεγαλουργήσει.

Σύμφωνα με τις σκέψεις αυτές, θεωρούμε ως απαράδεκτη τη στάση της σημερινής διοίκησης και του επικεφαλής, αφού πλεονάζει η έπαρση, η αλαζονεία και η ψευδαίσθηση της αυτάρκειας. Ουδεμία πόλη στον κόσμο χρειάζεται ‘’αυστηρούς’’ κανόνες και προσωπική επιτήρηση και μάλιστα μέσα από πρωτοφανή ‘‘τοπικά διαγγέλματα’’.

Η πεποίθησή μας είναι, ότι η συλλογική δράση, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στους Δημοτικούς Συμβούλους και στον λαό της πόλης μας, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ευημερία της Πετρούπολης. Εξίσου απαραίτητος όμως, είναι ο σεβασμός και η τιμή στους εξειδικευμένους συναδέλφους – ιατρούς της πόλης μας, οι οποίοι γνωρίζουν τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν αναφερθεί και προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική στην Πετρούπολη πρέπει να πούμε, ότι πολύ σωστά συνεχίζει το καθιερωμένο από ετών ‘‘πρόγραμμα αιμοδοσίας’’ στην πόλη μας και τη βοήθεια με κάθε τρόπο σε ευπαθή και άπορα άτομα.

Σήμερα όμως έχει άλλη κορυφαία αποστολή, μακριά από τα τεστ. Δεδομένου, ότι είναι ελάχιστη η απόσταση ανάμεσα στα ‘‘κορωνοομόλογα’’ που ζήτησε (σωστά) ο Νότος και η χώρα μας και στα ‘‘κορωνομνημόνια’’ που επιχειρεί εκ νέου να μας επιβάλει η Γερμανία, έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί στον Δήμο μας να στηρίξουμε το πρόγραμμα ‘‘βοήθεια στο σπίτι’’, να

προστατεύσουμε τους επαγγελματίες της πόλης, να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, να σταματήσουμε τις διαδικασίες πλειστηριασμών και να μη επιβαρύνουμε τους συμπολίτες μας με χρήματα για υπηρεσίες(πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες) που δεν έχουν προσφερθεί, διότι αυτές δεν λειτούργησαν.

Σε αυτήν την προσπάθεια, θα συμβάλλουμε όλοι μας και βέβαια οι τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας.

Η οικονομική κρίση χρειάζεται δυνατούς και αποφασισμένους πολίτες. Ο αγώνας χρειάζεται αλληλεγγύη, ενότητα, σεβασμό στον πολίτη, στις απόψεις του και στη δύναμη του να συμβάλει συλλογικά στην προσπάθεια να κερδίσουμε ξανά τη ζωή μας.

Με σεβασμό και τιμή,

Δημήτρης Ταλιούρας,

Καρδιολόγος,

Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης.

Πετρούπολη 28 Απριλίου 2020.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΤΑΛΙΟΥΡΑ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : Σε μια κρίση όπως αυτή που διανύει ο Τόπος είναι ευνόητο ότι όταν έχεις την δυνατότητα να προσφέρεις , είτε από τον θεσμικό σου ρόλο ως διοίκηση του Δήμου , είτε από την ιδιότητα σου ως υγειονομικός , είναι ευνόητο ότι στηρίζεις με όλες σου τις δυνάμεις το ηθικό θεμέλιο που χαρακτηρίζει μια πολιτισμένη κοινωνία , την ανθρώπινη αλληλεγγύη . Σ αυτό το πλαίσιο πήραμε αρκετές πρωτοβουλίες είτε ως Δήμος αυτόνομα , είτε σε συνεργασία με την περιφέρεια . Ευρύς καθαρισμός και απολύμανση πολλών σημείων της πόλης, πλατείες, δρόμοι , σχολεία , υπηρεσίες κλπ ως και καθαρισμός και απολύμανση των κάδων. Προχωρήσαμε στη διανομή πασχαλιάτικου γεύματος σε 600 τουλάχιστον συμπολίτες μας και παρασκευάζουμε φαγητό μέσω των μαγειρείων των παιδικών σταθμών για άπορες οικογένειες . Συνεργαστήκαμε άψογα με τους συμπολίτες μας στη τήρηση των μέτρων προστασίας και μέχρι τώρα πιστεύω ότι το πετύχαμε στο μεγάλο μέρος. Παράλληλα αποφασίσαμε ως υγειονομικοί, εγώ προσωπικά και ο κ. Κακαβάς, να εφοδιάσουμε τον Δήμο μας με τεστ ανίχνευσης ασθενών με κορωνοϊό. Η σκέψη αυτή ήδη υιοθετείται και από την περιφέρεια Αττικής , και βέβαια ο έλεγχος θα γίνεται βάσει πρωτοκόλλου και θα πραγματοποιείται στοχευμένα σε συνεργασία με υγειονομικούς της περιοχής. Το τεστ σαφώς και θα είναι εγκεκριμένο και αξιόπιστο σύμφωνα με τα Ελληνικά και διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα . Μην ανησυχούν γι αυτό!!! Κάποιοι συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου που σε όλη αυτή την περίοδο της κρίσης ούτε προσφέρθηκαν ως αρωγοί στην πόλη αλλά ούτε και πρότειναν κάτι συγκεκριμένο , βρήκαν τώρα την ευκαιρία να μας κατηγορήσουν για αυθαίρετες ενέργειες !!!, για έλλειμμα ενημέρωσης , για …αντιεπιστημονική !!!πρακτική κλπ . Το να ελέγχεις συμπολίτες εκτεθειμένους  στη νόσο με βάση όλα τα κριτήρια είναι αντιεπιστημονικό; !!! Ενημέρωση θα γίνει στο αυριανό ΔΣ , κατά δεύτερο στη ζωή μας έχουμε μάθει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για τους συμπολίτες μας και αυτή είναι η αποστολή μας ειδάλλως καθόμαστε στο σπίτι μας . Ας τους θυμίσω το πρόγραμμα Φειδιππίδης όταν μόνος μου με την βοήθεια του τότε συνεργάτη μου Δημήτρη Αγγελινά, στην προηγούμενη θητεία μου είχα εξετάσει δωρεάν 1500 Μαθητές με Triplex καρδιάς και Καρδιογράφημα. Πέντε μαθητές με βάση τα ευρήματα χειρουργήθηκαν και σώθηκαν!!! Αυτά όσον αφορά την προσφορά τη δική μας στην πόλη. Ας μας περιγράψουν αυτοί την προσφορά τη δική τους…

 

ΔΙΟΡΘ.: Ο ΜΑΧΗΤΗΣ οφείλει να προβεί σε διόρθωση του αρχικού ρεπορτάζ, καθώς έγινε παρερμηνεία των ερωτημάτων που έθεσε ο κ. Ταλιοιύρας, θεωρώντας ότι τα τεστ αντισωμάτων και τεστ ανίχνευσης είναι τα ίδια!