Home Πετρούπολη ΕΣΥΝ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΟΕΞΑΡΤΗΣΗ.
ΕΣΥΝ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΟΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΕΣΥΝ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΟΕΞΑΡΤΗΣΗ.

0
0

Το παράρτημα του ΕΣΥΝ στην Πετρούπολη διοργανώνει διδικτυακή σύσκεψη – συζήτηση μέσω skype για τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid-19 στην ουσιοεξάρτηση στις 31 Ιανουαρίου 2021.

 

Η αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια των lockdown αποτέλεσε γεγονός σε όλη την Ε.Ε. με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 18:00 η ψυχολόγος Μαρίνα Παπαδιώτη θα μιλήσει για τις επιπτώσεις από την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών αλλά και για την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης, πρόληψης και θεραπείας.

 

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί έχουν επιφέρει σημαντικές ψυχικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Συνθήκες όπως η ανεργία, η οικονομική ανασφάλεια, η κοινωνική απομόνωση, διευκολύνουν τη στροφή προς τις ουσίες γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία που περισυλλέχτηκαν την περίοδο της καραντίνας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χρήση ναρκωτικών παρουσίασε αύξηση κατά τη διάρκεια των lockdown  σχεδόν σε όλες τις χώρες σε Ε.Ε. και Βόρεια Αμερική, ως  απάντηση στις ψυχολογικές και κοινωνικές τους επιπτώσεις. Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση καθώς αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης κι εξαπλασιάστηκε η χρήση αμφεταμινών.

Σε αυτές τις συνθήκες η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων παραμένει επιτακτική ανάγκη. Το παράρτημα Πετρούπολης του ΕΣΥΝ σας καλεί στη διαδικτυακή σύσκεψη που διοργανώνει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 18:00 με θέμα:

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 στην ουσιοεξάρτηση. Η άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης της πρόληψης και της θεραπείας.»

 

Ομιλητές: Μαρίνα Παπαδιώτη

Ψυχολόγος

Πρόεδρος του παραρτήματος Πετρούπολης του ΕΣΥΝ.

Εργαζόμενη στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Υγείας ΦΑΕΘΩΝ.

Για την συμμετοχή στην εκδήλωση επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο esyn.petroupolis@gmail.com, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω skype