Home Σπορ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΑ
Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΑ

Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΑ

0
0

Οι Άγιοι Ανάργυροι και ο Ηφαιστος Περιστερίου πέτυχαν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες και πέτυχαν το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Με το διπλό έφυγε και το Χαϊδαρι από τη Λυκόβρυση, ενώ με νίκες συνέχισαν ο ΑΟ Περιστερίου και η Ανθούπολη.  Η ανατροπή της αγωνιστικής έγινε στην Κηπούπολη που το 3-1, μετατράπηκε 3-4, ενώ βαριά ήττα σημείωσε το Καματερό από τον Αθηναϊκό. Τέλος ήττα στην έδρα της σημείωσε και η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ-ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 0-1

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν οι Άγιοι Ανάργυροι που πέρασαν με 1-0 από την έδρα των Βριλησσίων.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν στο 28’ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Καραχάλιος (1-0). Η αποβολή για το πέναλτι του Τσιούμα Μ., διευκόλυνε το έργο των φιλοξενούμενων τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Η αποβολή του Κούμπρια στο 44’ επανάφερε την ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν στο δεύτερο ημίχρονο για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα στο 80’ οι Άγιοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Πιπίνη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Τζεβελέκης, Κιρκιλής (75’ Τίγκας), Γκιονάι, Τσούμας Μ., Γκρέκος, Τσιτοφώτος, Αραμπατζής, Σαχινίδης (46′ Δημητρέλος), Κατσιμίχας (70’ Κουρής), Μακρής, Τσούμας Στ. (60’ Καγιώργης).

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Χανιώτης, Βυζανιάρης (53’ Κατσίβελας), Νιφαδόπουλος, Κατσάρας, Πιπίνης, Κούμπρια, Μανωλιάς (82′ Οικονόμου), Θεοδωράκης, Καραχάλιος (82’ Νικολάου), Κλωνάρης (66’ Κρητικός), Πλεξίδας (46’ Λάλα).

 

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ 1-0

Τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πέτυχε η ομάδα του ΑΟ Περιστερίου, που επικράτησε με 1-0 του Παπάγου.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε στο 59′ ο Νίκος Λειβαδάς. Στο 90′ ο Παπάγος άγγιηε την ισοφάριση, καθώς ο Φίλιππος Ταλιούρας  σημάδεψε το δοκάρι. Ο Παπάγου τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Νένδος.

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Τσιώσης, Λέτσι, Τρόκα (80′ Διονυσόπουλος), Μπούζας, Σετελλάρι, Κλωνάρης, Λειβαδάς (84′ Καλάμης), Ζιάμπρας (46′ Κουτσούκου), Θεοδώρου (84′ Λαναράς), Ρίζος, Νένδος (55′ Καρακωνσταντής).

ΠΑΠΑΓΟΣ: Καββαδίας, Κορδάς, Ντουλάκης (55′ Κολιάκος), Αλεξιάδης, Κούκος Α., Πεταλωτής, Γυπάρης (46′ Ταλιούρας Δ.), Φατούρος, Παπαναστασίου, Ταλιούρας Ι. (55′ Βαρώνος), Ταλιούρας Φ.

 

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ 1-0

Τα δύο στα δύο έκανε η Ανθούπολη που επικράτησε με 1-0, του Αγιαξ Ταύρου.

Η Ανθούπολη καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί στο 44΄με κεφαλιά του Μανουσέλη. Ο Άγιαξ που διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι στην επανάληψη, είχε δοκάρι στο 70’ με τον Ψαρρά. Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες δεύτερη κίτρινη στον Ερμάλ. Στο τέλος όμως ο Άγιαξ ήταν αυτός που απείλησε με ισοφάριση με τον Μαυροβουνιώτη να στέλνει με γυριστό σουτ την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ: Ασιμάι, Κακιώρης, Καλέμης (72′ Ντούπης), Πάσσαρης, Μανουσέλης, Ηλιόπουλος, Ρεζτσοβ (88′ Φανός), Αντωνόπουλος, Τουφεξίδης (64′ Μελέτης), Καλογέρης, Στρείδης

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ: Βεζύρης, Μαυροβουνιώτης, Καβαλάρης (46′ Μανουσάκης – 70′ λ.τρ. Κάτσης), Μαρούσης, Χρόνης, Σιώζος, Ερμάλ, Βλάμης (46′ Στασινόπουλος), Καρούντζος, Ψαρράς, Σωτηρόπουλος

 

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΧΑΪΔΑΡΙ 0-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουρεζίνη που πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα, ο ΑΟ Χαϊδαρίου έφυγε με το διπλό από τη Λυκόβρυση με σκορ 3-0, κάνοντας ρελάνς για την ήττα της πρεμιέρας στον 1ο όμιλο της Α’ ΕΠΣΑ.

Η ομάδα του Γιάννη Χλωρού ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρόλο που δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ για τον ΑΟ Χαϊδαρίου άνοιξε ο Μουρεζίνης στο 50’ με τον ίδιο παίκτη να κάνει το 0-2 στο 70ο λεπτό. Το 0-3 πέτυχε ο Καμπεράι στο 81’.

Ο Τσώνης στο 90 τραυματίστηκε (θλαστικό τραύμα στο φρύδι) και αποχώρησε.

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ: Κέμπας, Μιγκάκης, Γιαννίκος, Βυθούλκας, Αναγνωστόπουλος, Καβαλάρης (63’ Δανόπουλος), Γεωργόπουλος (63’ Καραγιάννης), Τασιούδης (80’ Ραπτόπουλος), Δουληγέρης (86’ Παπαχρήστος), Σταματέλος (80’ Κρασνίκι), Πάγκας.

Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Σκυριώτης, Πλουμάτος, Σταμίρης, Τσώνης, Σωτηριάδης, Αντωνόπουλος, Μουρεζίνης (83’ Καλογερόπουλος), Μίχος (73’ Μακρής), Ρούπι (83’ Αθανασιάδης), Λελούδας (63’ Ντούλε), Γιαννακόπουλος (46’ Καμπεράι).

 

ΑΤΤΑΛΟΣ ΝΦ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ 0-2

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Ήφαιστος Περιστερίου νίκησε εκτός έδρας νίκη του Άτταλου με 2-0.

Οι Περιστεριώτες σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή του Άτταλου μπήκαν με φόρα στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με κεφαλιά στο 28’ του Βουλωμένου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν στο πρώτο 15λεπτο για την ισοφάριση, αλλά γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 82’ ο Γόνης πέτυχε το τελικό 0-2.

Ο Βουλωμένος με κεφαλιά στο 28′ έκανε το 0-1, με τον Γόνη στο 84′ να διαμορφώνει το τελικό 0-2.

ΑΤΤΑΛΟΣ: Ρούμπας, Τριποτσέρης, Μπούτιβας, Μπέκος (50′ Βάσος), Τζιώλας, Μποζινάκης, Χρυσανθακόπουλος (67′ Κετσές), Κορνελάτος (75′ Σβίγγος), Λύγκος, Λέκκας, Κώστας (50′ Στάμος).

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Αλευρής, Βλαχόπουλος, Καρδάμης, Ντάτσι, Χάιδας, Λάππας, Καλκανάκος, Ζαφειράτος, Βουλωμένος (85′ Αρέστης), Γόνης, Λιούκας (70′ Στόινα) (85′ Μαστροκώστας).

 

ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ-ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 3-4

Απίστευτο ματς στο γήπεδο της Χρυσούπολης με τη Δόξα Βύρωνα πραγματικά να «δραπετεύει» στο 93’ με 3-4 κάνοντας την ανατροπή με τον Νικόλα.

Η Κηπούπολη που μέχρι το 65’ φάνταζε το απόλυτο φαβορί για τη νίκη καθώς προηγούταν με 3-1, στο τέλος υποχρεώθηκε σε ήττα.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το ματς η Κηπούπολη και μόλις στο 6’ ο Σιδέρης άνοιξε το σκορ  (1-0) με πλασέ.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να έχουν τον πλήρη έλεγχο και στο 7’ έχασαν διπλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα γκολ, πρώτα με σουτ του Σιδέρη, που απέκρουσε ο Χειμάρογλου και στην επαναφορά ο Λαγός με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 26’ η Δόξα Βύρωνα φτάνει κοντά στην ισοφάριση με σουτ του Φυρίγου από το ημικύκλιο που βγαίνει όμως άουτ.

Η Κηπούπολη συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και φτάνει στο 2-0 στο 34’ με σουτ του Φαρμάκη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παρατάνε απειλούν στο 44’ με διπλή προσπάθεια του Ζευκίλη και στο 47’ ο Κίλιας με εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 1-2 βάζοντας ξανά την ομάδα στο παιχνίδι.

Η είσοδος του Νικόλα στο β’ ημίχρονο είναι αυτή που αλλάζει τη… μοίρα του αγώνα. Στο 60’ κερδίζει πέναλτι από τον Κοντούλη. Όμως στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Ταμπουράκης έστειλε τη μπάλα στην κάθετο δοκό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 64’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ο Σιδέρης με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 3-1 για την Κηπούπολη, και όλα δείχνουν πια να είναι προδιαγεγραμμένα.

Οι φιλοξενούμενοι όμως με τον Νικόλα έχουν αντίθετη άποψη. Στο 66’ ο Ζευκίλης με πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Κουρμπάκη και μείωσε σε 3-2, ενώ ένα λεπτό αργότερα στο 67’ ο Νικόλας με πλασέ ανάμεσα από δύο αμυντικούς ισοφαρίζει σε 3-3, σοκάροντας τους γηπεδούχους. Και σα να μην έφτανε αυτό στο 93’ με φάουλ και πάλι ο Νικόλας χάρισε μία απρόσμενη νίκη στην ομάδα του πετυχαίνοντας το τελικό 3-4.

 ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ: Κουρμπάκης, Πολυζωγόπουλος, Σούμπας (56’ Σταματογιαννόπουλος), Μωραΐτης, Φαρμάκης Ι. (80’ Φαρμάκης Β.), Βασιλάρης, Σιδέρης, Βαφειάδης (51΄ Κοντούλης), Λαγός, Μάκρας (80’ Τζαβάρας), Σόφος (46’ Κωνσταντινίδης)

 ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ: Χειμαρόγλου, Κίλιας, Κορδογιάννης (81’ Βούτας), Σκούρας, Κοσσυβάκης, Χαλβατζής, Κουτσαυτίκης, Φυρίγος (46’ Νικόλας), Ταμπουράκης (86’ Μίζιος), Ζευκίλης (90’ Τσάκαλος), Αγγελακόπουλος

 

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ 4-0

Χαμηλή πτήση για το Καματερό στον Βύρωνα, όπου ηττήθηκε με 0-4 από τον εξαιρετικό Αθηναϊκό.

Οι «λόρδοι» είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Λημνιό που σημείωσε χατ τρικ και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Καματερού. Χρειάστηκαν βέβαια να «χαραμίσουν» 40’ ώστε να ανοίξουν το σκορ, αλλά η συνέχεια τους αποζημίωσε

Στο 41′ ο Λημνιός με σουτ έκανε το 1-0, ενώ στο 49′ διπλασίασε τα γκολ του με κεφαλιά. Στο 60′ πέτυχε το χατ τρικ με εκπληκτικό τακουνάκι. Το τελικό 4-0 πέτυχε στο 89′ ο Λεβέντης με πέναλτι, με τον σκόρερ στους πανηγυρισμούς να βλέπει την κόκκινη κάρτα.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καραστέργιος, Γιαννίτσας (80′ Ρετζέπι), Ζάχος, Βασιλείου, Βελέντζας, Κατσούλας, Δούκας, Ρηγόπουλος (69′ Θανόπουλος), Τραγουστής (59′ Αρβανιτάκης), Παπανικολάου (69′ Λεβέντης), Λημνιός.

ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Στουραΐτης, Πιτέλης, Ανδριτσόπουλος, Κατχίτζε, Μπίμπιζας, Παππάς, Παλυβός (46′ Παναγιωτόπουλος), Τσιριγώτης (46′ Ραφαέλ), Βαρουξής (60′ Σπυρόπουλος), Ζούκας (80′ Ζαχαρόπουλος), Πάππος.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 0-2

Δεν άντεξε η Ελπίδα Αγ. Αναργύρων στην πίεση του Πανερυθραϊκού και ηττήθηκε στην έδρα της στο δεύτερο ημίχρονο με 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν από την αρχή, αλλά ο Κυρίου ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του για 45 λεπτά, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Στο 8′ ο Σουμελίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κυρίου απέκρουσε. Στο 16′ ο Παπαναστασίου από κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 33′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε όχι σε τετ-α-τετ του Παπαναστασίου. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σπάρταλη στο 37′. Ο Μπαμπαλούκας στο 43′ με κεφαλιά υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Κυρίου. Η Ελπίδα στο 45′ παραλίγο να φέρει τα πάνω – κάτω όταν ο Αδαμόπουλος πλάσαρε, χωρίς όμως επιτυχία.

Οι φιλοξενούμενοι τελικά βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν τον εξαιρετικό Κυρίου και στο 70′ με πλασέ του Σπάρταλη μετά από εξαιρετική μπαλιά του Απειρανθίτη, άνοιξαν το σκορ. Στις καθυστερήσεις ο Κουτσουπιάς «σφράγισε» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους με πλασέ μετά από σέντρα του Απειρανθίτη, και αφού απέφυγε και τον Κυρίου.

ΕΛΠΙΔΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Κυρίου, Στεργίου, Μαρκουλής (57′ Καλκάνης), Παπαπαναγιώτου, Ντέντια, Δούκας (76′ Μαυρογιάννης), Παρασκευόπουλος (85′ Μαλαμίδης), Αθανασόπουλος, Αδαμόπουλος, Τσοπανάκος, Γεωργακόπουλος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Τζαφάι, Σουμελίδης, Μωραϊτάκης (87′ Αγουρίδας), Γεωργακόπουλος, Μπαλής (63′ Νταλλένγκα), Κουβαράς, Σπάρταλης, Απειρανθίτης, Μπαμπαλούκας, Καφετζής (82′ Κουτσουπιάς), Παπαναστασίου (82′ Αραμπαντζής).