Home Πετρούπολη ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ [VIDEO]
ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ [VIDEO]

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ [VIDEO]

0
0

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

 

 

 

Απολογισμός και εκτίμηση του συλλαλητηρίου της Τετάρτης 18/12 έγινε από το Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

     Ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές Κρίτων Αρσένη και Χρήστο Κατσώτη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Πρωτούλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γιάννη Χαραλαμπόπουλο τους πολίτες και τους μαθητές που συμμετείχαν στην πρωινή πορεία διαμαρτυρίας τόνισε πως η όλη εκδήλωση κρίνεται πετυχημένη με τις ατέλειες της γιατί ήταν μία διαμαρτυρία χωρίς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες με μοναδικό συμφέρον αυτό των κατοίκων και της πόλης.

Επισήμανε πως έγινε η αρχή πως πρέπει να σχεδιαστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων καθώς επίσης ότι το θέμα της χωματερής πρέπει να διατηρηθεί στην επικαιρότητα ώστε να αναγκαστούν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις  να άνουν πίσω για τους σχεδιασμούς που έχουν για τη Δυτική Αθήνα.

Τέλος επισήμανε πως δεν πρέπει να λιμνάσει η υπόθεση της απομάκρυνσης της χωματερής, με την ελπίδα ότι κάποτε θα φύγει, πρέπει να κινητοποιηθούν και οι υπόλοιποι δήμοι  γιατί δεν μπορεί η Πετρούπολη ν α σηκώσει όλο το βάρος.

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ο επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σίμος επισήμανε πως έγιναν οργανωτικά λάθη αλλά γενικότερα ήταν επιτυχημένη η διαδήλωση, με τους μαθητές να έχουν δυναμική παρουσία. Υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που πρέπει να είναι κινητοποιήσεις στην περιφέρεια και να πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές.

 

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΠΑΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πετρούπολη Μαζί» Θοδωρής Λάππας επισήμανε πως δεν πρέπει να σταματήσει η ενημέρωση των πολιτών για την υπόθεση της χωματερής και η βασική επιδίωξη είναι να φτάσει το μήνυμα  στους υπεύθυνους και να αναζητηθούν και ευθύνες από όσους υπέγραψαν τη συνέχιση της λειτουργίας και επέκταση της Φυλής.

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΑΚ

Ο Δημήτρης Ταλιούρας, επικεφαλής της ΔΑΚ επισήμανε ότι τα θέματα της χωματερής και του Ποικίλους Όρους είναι δύο θέματα που ενώνουν την πόλη. Χαρακτήρισε θετικό όταν οι πολίτες βρίσκονται στους δρόμους για να αναδείξουν ένα πρόβλημα που απασχολεί για 60 χρόνια την πόλη. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές που βγήκαν στους δρόμους για να αγωνιστούν για το παρών και το μέλλον τους. Όμως δεν συνέβη το ίδιο με τους απλούς πολίτες και αυτό όπως είπε ήταν το μήνυμα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν και να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για το πρόβλημα της χωματερής και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο τέλος δήλωσε απαισιόδοξος για την εξέλιξη του θέματος της χωματερής θεωρώντας ότι θα παραμείνει ως έχει καθώς δεν έγινε  άρση των αποφάσεων του Αυγούστου, ενώ και κανείς από τους άλλους δήμους δεν φαίνεται να στηρίζει την δική τους προσπάθεια.

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Μανώλης Μπουσούνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» επισήμανε ότι οι μαθητές τους έδωσαν ένα μάθημα δίνοντας παλμό στην κινητοποίηση, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία.

Τόνισε ότι είναι υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, αλλά κατάθεσε  τον προβληματισμό του για το ότι ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί για τις άμεσες διεκδικήσεις και χρειάζονται παρεμβάσεις στην κοινωνία από την ολομέλεια του ΔΣ , να αξιοποιηθεί η κοινή ανακοίνωση των δημάρχων και να τοποθετηθεί επ’ αυτού η ΚΕΔΕ.

 

ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ»

Ο Μάνος Συλλιγνάκης, επικεφαλής της «Νέα Αρχή, Πετρούπολη» επισήμανε πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους επικεφαλής που βρέθηκαν σύσσωμοι στη διαδήλωση κατά της χωματερής. Δήλωσε αρωγός σε κάθε νέα προσπάθεια που θα γίνει για την απομάκρυνση της χωματερής εκφράζοντας την ελπίδα ότι στη νέα δράση θα είναι κοντά τους και οι υπόλοιποι δήμοι της Δυτικής Αθήνας.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΡΑΚ

Ο Νίκος Σακούτης, επικεφαλής της ΡΑΚ, στην τοποθέτησή του δήλωσε πως αναμφίβολα ήταν πετυχημένη η διαδήλωση κυρίως λόγω του ενθουσιασμού των μαθητών. Τόνισε όμως ότι οι μέρες είναι πονηρές και δεν θα εξελιχθούν όλα ομαλά καθώς στόχος των υπευθύνων είναι η Φυλή να παραμείνει ανοικτή τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια. Και για το λόγο αυτό ζήτησε να παραμείνουν όλοι ενωμένοι και να αγωνιστούν για να κλείσει η εγκατάσταση στη Φυλή που είναι η κορυφή του παγόβουνου. Επισήμανε πως σε αυτό  θα είναι  μόνοι τους καθώς οι βουλευτές από τα μεγάλα κόμματα  δεν θα τους στηρίξουν. Η δική τους απάντηση πρέπει να είναι να δημιουργηθούν συμμαχίες με τους άλλους δήμους, εφόσον κι αυτοί τα θελήσουν και εννοούν την υπογραφή τους. Παράλληλα θα πρέπει να κινητοποιηθούν φορείς με το καλύτερο δυνατό συντονισμό που πρέπει να κάνουν.