Home Πετρούπολη ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ
ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ

ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ

0
0

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΖΙ ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές ο Θοδωρής Λάππας, επικεφαλής της «Πετρούπολη Μαζί» κρίνει το έργο της διοίκησης. Επισημαίνει πως η πόλη δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της περσινής αντίστοιχης ημέρας. Υποστηρίζει πως χρειάζονται υπερβάσεις, σχέδιο και αλλαγή νοοτροπίας, ενώ τελειώνοντας δηλώνει πως η πολιτική της παράταξής του παραμένει σταθερή με παρεμβάσεις, προτάσεις βελτίωσης αλλά και τις απαραίτητες συγκλίσεις όπου αυτές χρειάζονται.

 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Πετρούπολη Μαζί» αναφέρει:

«Έναν χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η πόλη μας, όπως και ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται σε θέση μάχης αφενός μεν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αφετέρου δε για την ανασύνταξη της μετά τα ρήγματα που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19. Επομένως η υφιστάμενη κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
Το ζητούμενο σήμερα είναι να βρούμε όλες εκείνες τις δυνάμεις ώστε να περάσουμε απέναντι, σε πιο δημιουργικά μονοπάτια που αφήνουν στο πέρασμα τους το στίγμα της αισιοδοξίας. Μετά το σκοτάδι της πανδημικής κρίσης πρέπει να κοιτάξουμε το φως της πραγματικότητας και της κανονικής ζωής για την αξία της πόλης μας. Όταν τελειώσει η περιπέτεια, θα μετρήσουμε τις αντοχές μας και θα αξιολογήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να μπορέσουμε ξανά να μιλήσουμε για τις πραγματικές ανάγκες της Πετρούπολης. Όλα αυτά όμως για να είναι αποτελεσματικά θα χρειαστούν υπερβάσεις, σχέδιο και αλλαγή νοοτροπίας, μακριά από τη μονοδιάστατη λογική που προσδίδουν η διαχείριση και η επικοινωνία. Σήμερα ακόμα και αν μπορούσαμε να αφαιρέσουμε την περίοδο της πανδημίας, δεν είμαστε σε θέση να πούμε με ασφάλεια, ότι η πόλη θα ξεκινούσε από καλύτερη αφετηρία συγκριτικά με την περσινή αντίστοιχη ημέρα. Το περιεχόμενο της αυτοδιοίκησης δεν βρίσκεται στην απλή εναλλαγή της εξουσίας, διότι από τη φύση της χρειάζεται την αμεσότητα, τη θεσμική παρέμβαση και τον συνεχή εκσυγχρονισμό των δομών. Η πόλη δεν μπορεί να παραμένει στάσιμη, η εξέλιξη και η επανάσταση της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η καρδιά της πολιτικής μας, έτσι θα προχωρήσουμε σύμφωνα πάντα με τον θεσμικό ρόλο που μας όρισαν οι πολίτες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για να δώσουμε πνοή σε κάθε γειτονιά, με παρεμβάσεις και προτάσεις βελτίωσης, παράλληλα δε στην ατζέντα μας υπάρχουν οι απαραίτητες συγκλίσεις όπου και όπως χρειάζονται, πάντα δίπλα στους πολίτες. Η λύση δεν βρίσκεται στα παλιά βιβλία ώστε με μια απλή ανάγνωση να αντιμετωπίζουμε τα σημερινά προβλήματα. Είναι ανάγκη να κοιτάξουμε μπροστά και έτσι θα μπορέσουμε να εργαστούμε με βάση τις φιλοδοξίες των παιδιών μας στην πόλη του μέλλοντος».