Home Πετρούπολη Θ. Λάππας: Να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως, σε οδό Γεωργίου Μπαλταδώρου!
Θ. Λάππας: Να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως, σε οδό Γεωργίου Μπαλταδώρου!

Θ. Λάππας: Να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως, σε οδό Γεωργίου Μπαλταδώρου!

0
0

Πρωτοβουλία για να τιμηθεί ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ανέλαβε η δημοτική παράταξη Πετρούπολη Μαζί. Ο επικεφαλής Θοδωρής Λάππας με επιστολή προς τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Σίμο, ζητά να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής στον εκλιπόντα αξιωματικό με το να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως σε οδός Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου!

 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λάππα προς τον δήμαρχο της πόλης έχει ως εξής:

 

Ο τραγικός θάνατος του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου συγκλόνισε και συγκλονίζει εκτός από το πανελλήνιο και την πόλη μας. Τούτο διότι ο εκλιπών 34χρονος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας κατοικούσε μόνιμα στην πόλη μας με την οικογένειά του.

 

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας με υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση, προσήλωση στο συλλογικό στόχο, ήτοι τη διαφύλαξη των εθνικών συνόρων και την αίσθηση του εθνικού  καθήκοντος ως υψίστης προτεραιότητας.

 

Για τους νέους αυτούς ανθρώπους σαν τον εκλιπόντα “ο ουρανός είναι το όριο” και οι αξίες τις οποίες υπηρετούν είναι αδιαπραγμάτευτες.

Την παρακαταθήκη που μας αφήνει ο Γιώργος πρέπει να τη λάβουμε υπόψη να μη μας γεμίζει θλίψη αλλά να αποτελεί έναυσμα δημιουργικής σκέψης και αλλαγής θεώρησης της καθημερινότητας τόσο ως μονάδες όσο και ως τοπική κοινωνία.

 

Η πόλη μας έχει χρέος να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Αξιωματικό πρεσβευτή των ανωτέρω αξιών και στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως σε οδός Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου!”.

ΓΕΑ: Προτομή του Γεωργίου Μπαλταδώρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να τιμηθεί ο ήρωας Σμηναγός, ενώ και το ΓΕΑ έχει εκφράσει την επιθυμία συνεργασίας με τον δήμο Πετρούπολης ώστε να τιμηθεί ο εκλιπών αξιωματικός με την τοποθέτηση προτομής του σε δημόσιο χώρο στο δήμο Πετρούπολης!

Μάλιστα αν υιοθετηθεί η πρόταση της δημοτικής παράταξης Πετρούπολη Μαζί για τη μετονομασία της οδού Αναπαύσεως σε οδό Γεωργίου Μπαλταδώρου, υπάρχει αλσύλλιο στην διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως και Μανιακίου που θα ήταν ιδανική τοποθεσία για να στηθεί η προτομή του ήρωα πιλότου