Home Ίλιον ΙΛΙΟΝ: ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΣΗ
ΙΛΙΟΝ: ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΣΗ

ΙΛΙΟΝ: ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΣΗ

0
0

Θλίψη στην πόλη του Ιλίου από την αδόκητο απώλεια του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Λιόση που έφυγε νικημένος από τον κορονοϊό.

 

Ο Γιώργος Λιόσης ασθένησε από τον κορονοϊό και μετά από την πολυήμερη νοσηλεία του, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών. 

 

Ήταν ένα ενεργό μέλος στην κοινωνία του Ιλίου, ως πρόεδρος της ΑΟ Ενώσης Ιλίου, ως πρόεδρος της «Ένωσης Λιοσωτών Ιλίου» και αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγάλεω.

Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου από το 2010, ενώ διετέλεσε και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση του απότισε φόρο τιμής κρατώντας ενός λεπτού σιγή στον εκλιπόντα και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε:

«Με θλίψη ανακοινώνω στο σώμα τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας του τέως αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Γιώργου Λιόση, πού έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή και άδικα στα 65 του χρόνια. Υπήρξε ακούραστος υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου, πολύτιμος συνεργάτης με μεγάλη και ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη, τον τόπο που μεγάλωσε και δημιούργησε. Υπηρέτησε επί σειρά ετών με υποδειγματική τιμιότητα, εντιμότητα, ακεραιότητα συνέπεια και σεβασμό στην Αυτοδιοίκηση στον πολιτισμό και αθλητισμό διακρίθηκε για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και ήθους σε κάθε του ενασχόληση. Ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, δημοτικός σύμβουλος και επιστήμονας αγωνιζόταν καθημερινά για να κάνει πράξη τον μεγάλο του όραμα για την πόλη και τους πολίτες ένα όραμα που θα μας συνοδεύει και θα μας χαρακτηρίζει . Από χθες το Δημοτικό Συμβούλιο και η κοινωνία του Ιλίου είναι φτωχότερη. Η απουσία του αγαπητού Γιώργου είναι δυσαναπλήρωτη. Εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στη συζυγό του Έλενα, τα παιδιά του Δημήτρη και Χρήστο. Προκειμένου να αποτίνουμε τον απαιτούμενο και οφειλόμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Γιώργο Λιόση εισηγούμε, το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση του. Το 1ο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου στην Πεταλούδα να πάρει το όνομα «Γεώργιος Λιόσης». Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοσία δαπάνη. Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία εκ μέρους του δημάρχου  και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου. Ο δήμαρχος Ιλίου να παραστεί την τέλεση της εξόδιας ακολουθίας και να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο. Αιωνία του μνήμη».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος στη δική του ομιλία ανέφερε: «Σήμερα είναι μία δύσκολη συνεδρίαση γιατί δεν είναι ανάμεσά μας ο καλό φίλος και συνάδελφος Γιώργος Λιόσης. Ένας αξιόλογος άνθρωπος με πλούσια προσφορά στον δήμο μας με αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες. Από όλους τους φορείς που υπηρέτησε άφησε το προσωπικό του στίγμα. Με επίκεντρο την αγάπη του και την αλληλεγγύη του για τον άνθρωπο. Υπηρέτησε πιστά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αλλά γενικότερα τα κοινά του δήμου. Σήμερα νιώθουμε φτωχότεροι  που δεν είναι ανάμεσά μας, θα λείψει από την οικογένειά του, θα λείψει από τους φίλους του, θα λείψε από την κοινωνία του δήμου μας. Ήταν ένας φίλος και συνάδελφος που τον διέκρινε το ήθος, η καλοσύνη , η ευγένεια  , η μεγαλοψυχία και η ανθρωπιά του. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα, συνεργάστηκα μαζί του για πολλά χρόνια, μα πάνω από όλα έγινα φίλος του. Ήσουν φίλε, απλός, ήρεμος, χαμογελαστός και άνθρωπος. Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ου στην οικογένειά του. Φίλε Γιώργο θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Καλό σου Ταξίδι».

Για τον Γιώργο Λιόση μίλησαν και οι επικεφαλέις Αντώνης Κακούρης, Κώστας Κάβουρας, Δημήτρης Γεωργίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Πετρούλα Κυριακοπούλου, Γιώργος Χρόνης, Φώτης Μαρκόπουλος, Αθανάσιος Τσακανίκας, Γιώργος Φερεντίνος εκφράζοντας την εκτίμησή τους για έναν ευγενικό, ηθικό, δημοκρατικό άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της πόλης.