Home Πετρούπολη Ισολογισμός 2017: Σφοδρή επίθεση κατά Σίμου, ή προεκλογικές κορώνες Λάππα;
Ισολογισμός 2017: Σφοδρή επίθεση κατά Σίμου, ή προεκλογικές κορώνες Λάππα;

Ισολογισμός 2017: Σφοδρή επίθεση κατά Σίμου, ή προεκλογικές κορώνες Λάππα;

0
0

Για σφοδρή επίθεση προς το Δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο που εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Πετρούπολη Μαζί» Θοδωρής Λάππας, στη συζήτηση για τον απολογισμό του έτους 2017, κάνει λόγο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη. Για προεκλογικές κορώνες του κ. Λάππα εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου ανταπαντά ο δήμαρχος.

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ

Το δελτίο Τύπου της Πετρούπολη Μαζί αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σφοδρή επίθεση στο δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ και δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Λάππας κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του απολογισμού του έτους 2017. Περιγράφοντας ο κ. δήμαρχος στην εισήγησή του με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βαίνει ο δήμος εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και της μείωσης των χρηματοδοτήσεων, ο κ. Θοδωρής Λάππας του απάντησε ότι η παρουσία του στην διοίκηση του δήμου περιορίζεται σε διαχείριση και μόνο χωρίς να αναζητά αναπτυξιακές ευκαιρίες όπως είναι οι αστικές αναπλάσεις από τις οποίες μπορεί ο δήμος να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, εισροές στα ταμεία του και ποιοτικές παροχές υπηρεσιών. Ανταπαντώντας ο κ. Σίμος μίλησε για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και εκεί εν πολλοίς οφείλεται και η τοποθέτηση του κ. Λάππα. Τέλος, σημειώνεται ότι η έλλειψη απαρτίας στο δημοτικό συμβούλιο (απουσίαζαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) την οποία και έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ κ. Θοδωρής Λάππας υπόψη του προέδρου του ΔΣ οδήγησαν στην απόσυρση του θέματος που αφορούσε στην αγορά οικοπέδου από το δήμο».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο ώστε να ακουστεί και η δική του άποψη.
«Καταρχάς δεν υπήρχε ούτε σφοδρή επίθεση, συζήτηση έγινε με τον κ. Λάππα να επιχειρεί να σηκώσει τους τόνους κατανοητό ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Χθες κουβεντιάζαμε τον ισολογισμό του 2017. Οι ισολογισμοί την τελευταία 20ετία, με εξαίρεση τρεις – τέσσερις χρονιές, είναι πάντα αρνητικοί και είναι λογικό. Όταν υπάρχει μία μείωση 70% των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους δήμους είναι δύσκολο να κλειστούν ισολογισμοί.  Το αποτέλεσμα είναι τα όποια αποθεματικά υπάρχουν στους δήμους να μειώνονται σιγά – σιγά. Για αυτό και πολλοί δήμοι είναι στο κόκκινο! Έτσι άλλωστε είναι και όλη η χώρα. Δεν πρόκειται λοιπόν για δική μας κακή διαχείριση, την οποία παραδεχόμαστε στον πέμπτο χρόνο της διοίκησης μας, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Λάππας που έκανε λόγο ότι φορέσαμε μαύρες πλερέζες. Εγώ περιέγραψα την μαύρη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας η οποία επηρεάζει τους δήμους και όπως είναι φυσικό και την Πετρούπολη. Και τις καλές εποχές που υπήρχαν πολλά χρήματα οι ισολογισμοί ήταν αρνητικοί. Ο κ. Λάππας είπε επίσης ότι ως διοίκηση δεν έχουμε τη διάθεση για αναπτυξιακή πολιτική. Ό,τι έργο γίνεται στην πόλη γίνεται από χρηματοδοτούμενα εργαλεία από υπουργεία, Περιφέρεια, ευρωπαϊκά προγράμματα.  Κατά συνέπεια δεν επιβαρύνεται το ταμείο του δήμου. Η δική μας η προοπτική είναι να στεγάσουμε τις δομές του δήμου.  Να μην πληρώνουμε ενοίκια τα οποία αποτελούν την μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία του δήμου”.

 

ΠΕΡΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος  μίλησε και για τις αναπλάσεις που δεν γίνονται κατά τον κ. Λάππα: “Για ποιες αστικές αναπλάσεις μας κατηγορεί ο κ. Λάππας ότι δεν κάνουμε γιατί διαφωνούμε πολιτικά. Η Ελαιών που ξεκινάει σε λίγες ημέρες δεν είναι αστική ανάπλαση, οι μπετόδρομοι στην Αγία Τριάδα δεν είναι αστική ανάπλαση, οι παιδικές χαρές που φτιάξαμε δεν είναι αστική ανάπλαση; Ο κ. Λάππας μας ανέφερε το Θέατρο Πέτρας, το καμίνι κλπ. Συγγνώμη αλλά είμαι ο Δήμαρχος που χωροθέτησα το Θέατρο Πέτρας, όταν όλοι διαφωνούσαν, δίπλα στο Καμίνι, το οποίο θα αρχίσει να χτίζεται το Φλεβάρη. Εγώ το ξεπάγωσα μετά από 20 χρόνια. Δίπλα θα χτιστεί το δημαρχείο και σε οκτώ χρόνια που λήγει η μίσθωση του Terra Petra, θα μπορέσει ο δήμος να εκμεταλλευτεί και να αναπλάσει το χώρο κατά το δοκούν. Υπάρχει καλύτερο αναπτυξιακό έργο από αυτό. Αυτά κουβεντιάσαμε και δεν υπήρχε ούτε σφοδρή επίθεση, ούτε έντονη αντιπαράθεση, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, που ενισχύει το επιχείρημα μου περί προεκλογικής κορώνας».