Home Πετρούπολη «Καθαρίζουμε και φροντίζουμε το Ποικίλο»
«Καθαρίζουμε και φροντίζουμε το Ποικίλο»

«Καθαρίζουμε και φροντίζουμε το Ποικίλο»

0
0

Με σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε & Φροντίζουμε το Ποικίλο!» ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποίησε την «4η δράση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

Έναν ακόμη συμβολικό καθαρισμό του Ποικίλου Όρους, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Ιουνίου ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Π.Δ.Σ. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης και συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, για να συμμετάσχουν στον 4ο συμβολικό καθαρισμό του Ποικίλου Όρους.  

Ανάμεσα στους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του βουνού και πολλά παιδιά, δίνοντας το φωτεινό παράδειγμα για τον σεβασμό  και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την  ανταπόκριση του κόσμου και ευχαρίστησε όσους ήρθαν να συνδράμουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που στην 4η κατά σειρά Περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πετρούπολης συμμετείχαν πολλοί νέοι συνδημότες μας και ανάμεσά τους γονείς με μικρά παιδιά.

Το παρών στην Περιβαλλοντική Δράση  έδωσαν οι Βουλευτές Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Χαρά Καφαντάρη και Κρίτων Αρσένης, οι Αντιδήμαρχοι: Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, Διοίκησης, Προγραμματισμού & Οικονομικών Υπηρεσιών Θοδωρής Λάππας, Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας & ΚΑΠΗ Παναγιώτης Κάκαλης, Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Οργάνωσης και ΚΕΠ Κατερίνα Σταματοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γεωργιάδης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΑΚ Νίκος Σακούτης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σπύρος Σασάνης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής Γιώργος Κασφίκης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν στους εθελοντές πολίτες άφθονα σνακ, φρούτα και νερό, ενώ με την ολοκλήρωσή της οι συμμετέχοντες έλαβαν ως αναμνηστικό, μία μπλούζα με το σύνθημα της δράσης, ένα καπέλο και ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε προϊόντα βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο Δήμος Πετρούπολης ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα του Δήμου και έγιναν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια: Mediterranean Enterprises, Rolco, My Planet, Apivita, Uriage, Pharmex, Egreeno, Θεόνη, Mastihashop, Bella Frutta, Dynamic Team, Κουλουράδες, Φούρνος Κονδύλη, Φούρνος Bonjour, Life Green, Περιοδικό Natura nrg.

Φωτογραφίες: George Panos Photography