Home Ελλάδα ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ LOCKDOWN ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ LOCKDOWN ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ LOCKDOWN ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

0
0

Τα σχολεία δεν θα κλείσουν ξεκαθάρισαν Βορίδης και Πλεύρης ακόμη κι αν αυτή είναι η πρόταση της επιτροπής.

Το ενδεχόμενο lockdown ή άλλων οριζόντιων περιοριστικών μέτρων «ξορκίζουν» τα στελέχη της κυβέρνησης, μετά την αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων και της πίεσης στο ΕΣΥ από τις νοσηλείες – κατά κύριο λόγο –  ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, κυρίως λόγω του γεγονός πως είναι διαθέσιμο το εμβόλιο το οποίο και έχει αξιοποιήσει η πλειοψηφία των πολιτών.

Ο Θάνος Πλεύρης, τόνισε σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει lockdown αλλά δεν πρόκειται ούτε να κλείσουν τα σχολεία όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Για τα σχολεία, είπε ότι το πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά και θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι, παρά την πίεση, είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στο ΕΣΥ. Όπως είπε, υπάρχουν περιοχές που πιέζονται όπως η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και η Αττική θα πιεστεί περισσότερο. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα είμαστε αρχικά σε πλήρη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί κλίνες από ιδιωτικές κλινικές.

Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ιατρών, είπε ότι αν εντός της εβδομάδας δεν έχουν αποδεχθεί οικειοθελώς την πρόσκληση και δεν καλυφθούν οι θέσεις, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών για περιοχές οι οποίες πιέζονται.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του ήρθε και ανάρτηση από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση περί αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%

Ο Μάκης Βορίδης, ήταν κατηγορηματικός επίσης ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγείτο γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο. «Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…».