Home Άρθρα Κικιρικου ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ: ΕΠΑΛ, ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ!!!
ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ: ΕΠΑΛ, ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ!!!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ: ΕΠΑΛ, ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ!!!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Σε τέτοια ζητήματα πρόλογοι δεν χωράνε! Ούτε καλοσύνες, ούτε χάρες, ούτε ευγένειες. Μπαίνουμε λοιπόν κατ’ ευθείαν στο ψητό και ρωτάω ο κόκορας…

Με ποια αιτιολογία «πετάχθηκαν» εκτός του κλειστού γυμναστηρίου του ΕΠΑΛ χωρίς καμία ειδοποίηση τα τμήματα υποδομής του Άρη Πετρούπολης και της Ολυμπιάδας, που τα συγκροτούν κατά βάση παιδιά γεννημένα από το 2005-2009.

Ποιανού ήταν η απόφαση, της διευθύντριας, του αντιδημάρχου, και των δύο, είχε γνώση ο δήμαρχος για την ενέργεια αυτή;

Η αρχική δικαιολογία ότι δεν είχαν κάνει αίτηση για παραχώρηση του χώρου  προς χρήση κατέπεσε διπλά. Πρώτον από τους προέδρους των δύο ομάδων που υποστηρίζουν ότι την έχουν καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο (και μάλιστα έχουν και αριθμό πρωτοκόλου) και δεύτερον από την ανάρτηση του αντιδημάρχου Παιδείας που αφήνει να εννοηθεί ότι για λόγους καθαριότητας αποκλείστηκαν από το χώρο οι δύο σύλλογοι.

Αν πράγματι ισχύει αυτό που λένε οι πρόεδροι, κάποια «ανωμαλία» υπάρχει στη λειτουργία του δήμου, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία του από την παλαιά διοίκηση προς τη νέα και σε αυτό ευθύνονται οι υπηρεσίες…

Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε ο αντιδήμαρχος πλανάται… Και αυτό γιατί ο Αρης Πετρούπολης μέχρι τον Σεπτέμβριο πλήρωνε καθαρίστρια για να καθαρίζει το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, αλλά και το κλειστό δύο φορές την εβδομάδα… Με χρήματα από το ταμείο του βάφεται τα τελευταία χρόνια οι χώροι του ανοικτού γηπέδου, επισκευάστηκαν οι τουαλέτες του γηπέδου. Με χρήματα και από τους δύο συλλόγους (ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ & ΑΡΗ) τοποθετήθηκαν τα προστατευτικά στρώματα στα σώματα καλοριφέρ εντός του κλειστού.  Με χρήματα των δύο συλλόγων επισκευάστηκαν οι μπασκέτες στο κλειστό του ΕΠΑΛ.

Και ξέρεις αντιδήμαρχε αυτά δεν επιδέχονται αμφισβήτηση γιατί τυγχάνει ο πρώην αντιπρόεδρος του ενός συλλόγου να είναι πολύ κολλητός μου, αυτοκόλλητος πως το λένε…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Και μάλιστα ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος είχε εξασφαλίσει χορηγία από την εταιρία PLASMET του κ. Συλλιγνάκη χορηγία για τον σύλλογο, προ τριετίας. Όχι σε χρήματα, αλλά σε είδη καθαρισμού (σφουγγαρίστρες, σκούπες, σακκούλες απορριμμάτων, χλωρίνες κ.α.) για να τα διαθέσει στο ΕΠΑΛ και το κλειστό «Ν. Παξιμαδάς» για τον καθαρισμό… Ρωτήστε κ. αντιδήμαρχε τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να σας το επιβεβαιώσει ή όχι!

Και ξέρετε κάτι κ. Αντιδήμαρχε οι ίδιοι άνθρωποι ήταν τότε στη διοίκηση, οι ίδιοι είναι και τώρα. Δεν μπορεί λοιπόν να άλλαξε ούτε η φιλοσοφία τους ούτε οι συνήθειες τους.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Επίσης θυμάμαι την πρόεδρο του Άρη Ελισάβετ Φάσουρα μαζί με τον αντιπρόεδρο και τους δυο δημοσιογράφους που ήταν στο γραφείο Τύπου της ομάδας να σκουπίζουν και να μαζεύουν τα αποτσίγαρα που είχαν αφήσει οι οπαδοί του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα μπάσκετ με τον Άρη και να ξεκολλούν αυτοκόλλητα από τα καθίσματα του κλειστού, την ώρα που ο τότε φύλακας κάπνιζε αμέριμνος το τσιγαράκι του – μια και τότε δεν ίσχυε ο αντικαπνιστικός νόμος.

Άρα θέμα καθαριότητας ή καλύτερα βρωμιάς σε βαθμό που να τους πετάξετε εκτός κλειστού δεν παίζει, γιατί αυτοί «πονάνε» τους αθλητικούς χώρους από όλους εμάς τους απ’ έξω, γιατί αυτό είναι το δεύτερο σπίτι τους…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αντίθετα θέμα καθαριότητας αντιμετωπίζει εδώ και δυόμισι μήνες το κλειστό της Αγίας Τριάδας. Και αυτό είναι θέμα δήμου και όχι συλλόγων. Δις το είχε αναφέρει ο Θοδωρής Λάππας στο Δημοτικό Συμβούλιο που εκλιπαρούσε να σταλεί καθαρίστρια στο κλειστό γιατί γλιστρούσε από το χνούδι το παρκέ. Και θέμα φύλαξης επίσης υπάρχει στο κλειστό της Αγίας Τριάδας. Να το «κλειδώσουμε» κι αυτό ή όχι;

Πάμε λοιπόν άλλη μία για να το εμπεδώσουμε, θέμα καθαριότητας δεν ευσταθεί, πάπαλα… Και καλό όχι μόνο να πάρετε πίσω την ανάρτηση, αλλά να ζητήσετε και συγγνώμη από τους δύο συλλόγους!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πάμε να δούμε τώρα τους πραγματικούς λόγους που επιχειρήθηκε η συγκεκριμένη «έξωση». Είναι στα πλαίσια της πίεσης που ασκεί η σημερινή διοίκηση – όσο και αν προσπαθεί να τη διαψεύσει ο δήμαρχος, την επιβεβαιώνουν οι πράξεις των συνεργατών του – να υπάρχει ανταποδοτικότητα της χρήσης των αθλητικών χώρων από τους συλλόγους. Και όταν λέμε ανταποδοτικότητα εννοούμε χρήμα, μαρουλάκι, ευρώ…

Εξού και τα φώτα που δεν αλλάζουν στο κλειστό του Παξιμαδά, που τελικά αγόρασαν με δικά τους χρήματα οι σύλλογοι, όπως άλλωστε έκανε και ο ΓΣΠ στο κλειστό του 1ου Γυμνασίου. Γιατί κινδύνευαν να μηδενιστούν οι ομάδες στους αγώνες τους. Το ίδιο πήγε να γίνει και στο κολυμβητήριο. 25 ευρώ την ώρα ζητούσε ο αντιδήμαρχος από τους κολυμβητικούς συλλόγους ή 250 το μήνα για την κάθε διαδρομή. Και έκανε συγκρίσεις με το ΟΑΚΑ, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρία.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Κάποιος να τους πει ότι τα όργανα στο γυμναστήριο του κλειστού έχουν επισκευαστεί με χρήματα των συλλόγων. Η επισκευή του πλάγιου ίππου της γυμναστικής που χρησιμοποιούν τα τμήματα γυμναστικής του δήμου είναι χορηγία των συλλόγων. Τα υδραυλικά συστήματα των μπασκετών στο κλειστό “Ν. Παξιμαδάς” όποτε χαλούν τα επισκευάζουν μόνοι τους οι σύλλογοι και άλλα πολλά, που αν δεν τα έκαναν οι σύλλογοι το κλειστό γυμναστήριο, αυτό το στολίδι της πόλης θα ήταν σε αχρηστία πολλά χρόνια τώρα. Τα γήπεδα μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο του Αίολου στην Αγία Τριάδα, συντηρούνται κάθε χρόνο από την Ολυμπιάδα, το ανοικτό γήπεδο του Αγίου Δημητρίου συντηρείται από τη Wave (δεν γνωρίζω αν ακόμη παραμένει βέβαια κλειστό στο κοινό!)

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πήραν τα αυτιά μου ότι παίζει και θέμα ηλεκτρικού ρεύματος που χαλάνε οι ομάδες που προπονούνται στο ΕΠΑΛ! Μάλιστα και (δεν θα πω ποιος, γιατί είναι πολύ χοντρό αυτό) παρέπεμψε τον πρόεδρο ομάδας στη διευθύντρια να τα βρουν απ’ ευθείας(!!!)
Τι ακριβώς να βρουν δλδ; Να πληρώσουν οι σύλλογοι το ρεύμα στο ΕΠΑΛ… Γιατί λίγα έχουν δώσει οι σύλλογοι στα σχολεία της πόλης; Χορηγία τραπέζι πιγκ πογκ έκανε ο Άρης στο ΕΠΑΛ, καθώς και μπογιές για να βαφτεί το θεατράκι! Και αθλητικές εμφανίσεις στο 5ο Λύκειο παλιότερα. 1100 ευρώ πλήρωσε η Ολυμπιάδα στο 3ο Γυμνάσιο σε ρεύμα και άλλες παροχές σε γραφική ύλη κ.α.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Λες και οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και έχουν ιδιοκτήτες που χώνουν εκατομμύρια… Ναι οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν συνδρομές όχι για να κονομήσουν κάποιοι, αλλά για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, για να πληρώσουν γυμναστές, προπονητές, γιατρούς, έξοδα αγώνων, ομοσπονδίες και διαφόρων ειδών παρασπονδίες! Αυτός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Σε αυτόν αθλούνται περισσότερα από 1000 παιδιά που κατοικούν και οι γονείς τους είναι δημότες Πετρούπολης. Αν δεν το θέλετε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους συλλόγους της πόλης να κλείσουν τα καταστατικά τους και να δούμε αν μπορεί ο δήμος να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών αυτών.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αποκλείοντας ένα σύλλογο, μία ομάδα, έναν αθλητή από έναν αθλητικό χώρο, τον στρέφεται σε άλλα μονοπάτια και δε νομίζω ότι αυτός είναι ο στόχος σας.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αφήστε λοιπόν στην άκρη τους αποκλεισμούς και τους αφορισμούς, κοιτάξτε να γνωρίσετε ποιοι είναι οι σύλλογοι της πόλης, τι πραγματικά κάνουν, τι προσφέρουν στην πόλη, αν βοηθούν όσο και όπως μπορούν, συνεργαστείτε μαζί τους χωρίς να το παίζεται πολύξεροι και γνώστες και δημιουργήστε νέους χώρους άθλησης όπως υποσχόσασταν προεκλογικά αντί να κλείνετε και να απαξιώνετε τους ήδη υπάρχοντες…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Θα μπορούσα να γράψω και άλλα τόσα, αλλά επειδή θα σας πέσουν βαριά τα κρατώ για volume 2. Αφήστε τα μεταξύ σας like στο facebook αφήστε τα social media για εμάς τους αργόσχολους και πιάστε την μάπα και το ξεσκονόπανο…