Home Άρθρα Κικιρικου ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ, η επιστροφή: Δώσε λαγάνα στο λαό…
ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ, η επιστροφή: Δώσε λαγάνα στο λαό…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ, η επιστροφή: Δώσε λαγάνα στο λαό…

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ, Κοτοπουλάκια μου επέστρεψα! Με είχαν στείλει υπουργική συνοδεία και για κάτι μήνες ζούσα στη χλιδή των πέντε αστέρων, αλλά ας όψεται αυτός ο καταραμένος ανασχηματισμός που με έριξε στα τάρταρα. Κοπήκαν τα προνόμια, τα επιδώματα, τα τραπεζώματα, τα κρεββατώματα και άλλα πολλά…Τι να κάνω και γω τα μάζεψα και επέστρεψα στην παλιά μου γειτονιά που λέει και ο Μαζώ…

– Πετρούπολη, αγαπημένη Πετρούπολη, με τα ωραία σου! Το Ποικίλο σου, το άλσος σου, τις παρελάσεις σου, τις καθαροδευτέρες σου, τα πετροκούλουμά σου… Αχ μεγαλεία λαϊκά μεν, αλλά μεγαλεία!

Τι; Πως το εννοείται ότι πάνε τα Πετροκούλουμα, τι εννοείται πως πάνε οι λαγάνες και οι φασολάδες! Τα αντικατέστησε ο Σίμος με φουσκωτά; Δεν το πιστεύω τέτοια καταστροφή…

Αχ αυτή η κρίση όλα τα ισοπέδωσε! Που είναι αυτές οι ωραίες εποχές που ανεβάναμε εκεί στον Αίολο με τα τάπερ και χωναμε τις φασολάδες στις δεξιές τσέπες, τις λαγάνες στο εσωτερικό του μπουφάν, τους χαλβάδες αριστερά και τις ταραμοσαλάτες στην κωλότσεπη και βουρ μετά στο σπίτι τρώγαμε για καμιά εβδομάδα. Ααααχ άγιες μέρες. Τώρα φάτε αέρα μπαλονάτο!

– Τέλος πάντων τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή, αλλά όπως πάει θα πάμε σαν το το σκυλί στ’ αμπέλι! Τι να μην μιλάω για σκυλιά, γιατί θα μου την πέσουν οι φιλοζωικές της Πετρούπολης! Τι πλακώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το δημοτικό συμβουλιο. Δεν το πιστεύω! Άκου να απειλούν οι νέοι φιλόζωοι τους παλιούς και οι παλιοί τον δήμαρχο! Θα του στείλουν είπαν και τους ορκωτούς λογιστές να κάνουν έλγχο στα οικονομικά του δήμου! Οι φιλόζωοι τα είπαν αυτά; Ναι, ναι πριν αρχισει το Δ.Σ. και βαρούσαν και τα χέρια στα έδρανα!

Ακαταλαβίστικα πράγματα για μας τα κοκόρια! Αντί δηλαδή τώρα που από ένας φιλοζωικός έγιναν δύο, τα άμοιρα τα άδεσποτα να βρουν μεγαλύτερη αγάπη και φροντίδα, κοντεύουν να μείνουν χωρίς καταφυγιο. Αληθειά γιατί όμως, οι δύο σύλλογοι που τόσο αγαπούν τα σκυλάκια δεν κάθονται να τα βρουν μεταξύ τους, τι είναι αυτό που τους χωρίζει.

Αν ήμουν στη θέση κανενός άμοιρου σκύλου, πιο πιθανόν να κατέληγα στο τσουκάλι κοκκινιστός κρασάτος με μακαρόνια, πάρα πετεινός να λαλώ καθέ πρωί!

– Σαν τα σκυλιά φαγώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από ότι έμαθα και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Σκαλιστήρα και Κατερίνα Πατρικίου την πρώτη δόση, και Ο Θανάσης Φιλίππου με τον Θοδωρή Λάππα και την δημοτικό σύμβουλο της Ανυπότακτης Πετρούπολης Κατερίνα Πατρικίου τη δεύτερη δόση.

Την  πρώτη δόση ο κ. Σκαλιστήρας αποκάλεσε ανύπαρκτη τη δημοτική αρχή σε σχέση με το καταφύγιο ζώων και την πολιτική της περί των αδέσποτων, για να του απαντήσει ο κ. Φιλίππου οτι δεν γνωρίζει τα θέματα της πόλης γιατί απουσιάζει διαρκώς από τα δημοτικά συμβούλια. Στη συνέχεια του αφαίρεσε το λόγο γιατί δεν ακολουθήσε τον κανονισμό και έδωσε το λόγο στην κ. Πατρικίου. Οι συνεχείς διακοπές του κ. Σκαλιστήρα πάνω στο λόγο της, εκνέυρισαν την κ. Πατρικίου που ζήτησε από τον κ. Σκαλιστήρα να σταματήσει για να εισπράξει τον χαρακτηρισμό “είσαι η ουρά της διοίκησης”. Το φραστικό συμβάν τελειώσε μετά την αποχώρηση του κ. Σκαλιστήρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η δεύτερη δόση ήρθε λίγο αργότερα κατά τη συζήτηση για το ψήφισμα για την Μακεδονία. Η Κατερίνα Πατρικίου της Ανυπότακτης Πετρούπολης στην τοποθέτηση της για τα τρία(!) ψηφίσματα που αναγνώστηκαν ανέφερε τα Σκόπια ώς Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θοδωρή Λάππα της Πετρούπολη Μαζί που ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΔΣ Θανάση Φιλίππου να διαγραφεί από τα πρακτικά καθώς υπάρχει διακρατική συμφωνία για την ονομασία της γειτονικής χώρας και δεν μπορεί σε επίσημα έγγραφα να αναφέρονται τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η έντονη επιμονή του κ. Λάππα εκνεύρισε τον κ. Φιλίππου που χαρακτήρισε την επιμονή του κ. Λάππα ως τακτική της Χρυσής Αυγής, προκάλωντας την οργισμένη έκρηξη του κ. Λάππα που ζητούσε από τον κ. Φιλίππου να ανακαλέσει!

Προκλήθηκε ένα κομφούζιο με την κ. Πατρικίου, τον κ. Λάππα και τον κ. Φιλίππου να φωνάζουν ταυτόχρονα για να παρέμβει ως πυροσβέστης ο δήμαρχος να ζητήσει από τον πρόεδρο να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό για τον κ. Λάππα, ο κ. Λάππας να “αδειάζει” μετά από την έκρηξη και την κ. Πατρικίου να ολοκληρώνει την τοποθέτησή της βρίσκοντας “ψεγάδια” και στα τρία σχέδια ψηφίσματος για την Μακεδονία και καταψηφίζωντάς τα!

Συνέπεια της επεισοδιακής συνεδρίασης ήταν να τραβήξει μετά τα μεσάνυχτα και τα τελευταία θέματα να ψηφιστούν παρουσία 14 μόνο συμβούλων συν τον πρόεδρο σε σύνολο 33 που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο!

Η απάντηση του ανεξάρτητου συμβούλου Νίκου Σταγκουράκη σε παρατήρηση που του έγινε για αυτό το θέμα ήταν: “Η αλήθεια είναι πως κάνουμε τα στραβά μάτια” .

– Μια και ο λόγος για τον κ. Σταγκουράκη να πούμε πως έγινε αντικείμενο σχολιασμού η νέα δημοτική παράταξη Ενεργοί Πολίτες, στην οποία συμμετέχει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο περιθώριο του συνεδρίασης! Ως κόκορας λυράτος λοιπον έστησα αυτί και άκουσα απίστευτα πράγματα…

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν λοιπόν, κάποιοι στο περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ στην Πετρούπολη δεν καλοβλέπουν την νέα δημοτική παράταξη και προσπαθούν να προωθήσουν άλλη υποψηφιότητα. Μάλιστα λέχθηκε πως ήδη έχει γίνει και γεύμα εργασίας του υποψήφιου παρουσία κυβερνητικού στελεχους στην Πετρούπολη!

Αυτή είναι η μισή αλήθεια γιατί πράγματι γεύμα υπήρχε και κυβερνητικό στέλεχος ήταν παρών. Η άλλη μισή αλήθεια όμως που προέρχεται από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η συνάντηση με τον άλλον υποψήφιο ήταν τυχαία και ότι περνούσε απ’ έξω και τον κάλεσαν να πιει ένα ποτήρι κρασί!

Τώρα ποια αλήθεια είναι επικρατέστερη θα αποδειχθεί στην πορεία.

– Δεν μπορείτε να πείτε όμως έτσι λίγες ημέρες γύρισα και όσα έμαθα σας τα πα χαρτί και καλαμάρι!!!
Έχω και άλλα να σας πω απλά έστειλα τις κοτούλες μου να μάθουν τα κουτσομπολιά της πάνω γειτονιάς και θα επανέλθω! Εκτός αν με καλέσουν εξωκοινοβουλευτικά και δεν μπορώ να αντισταθώ γιατί τα επιδόμ… ε, οι πειρασμοί ήθελα να πω είναι πολλοί!