Home Άρθρα ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο προεκλογικός FTSE και Τα Blue Chips!
ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο προεκλογικός FTSE και Τα Blue Chips!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο προεκλογικός FTSE και Τα Blue Chips!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ, κοτοπουλάκια μου όμορφα τι κάνετε! Ελπίζω να στεγνώσατε πια από τον “Ζορμπά” και τους μεσογειακούς κυκλώνες! Τι ακόμη ζαλισμένα νιώθετε; Ε, καλά μου η ζαλάδα αυτή δεν προέρχεται από τον μεσογειακό κυκλώνα, αλλά από τον προεκλογικό κυκλώνα! Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

Βέβαια μια ζαλάδα έχει προέλθει και από τα συνεχόμενα limit down του χρηματιστηρίου το τελευταίο δίμηνο, που πλέον επηρεαζόμενο από το κραχ της wall street και το παγκόσμιο sell-off πλησιάζει πλέον επικίνδυνα το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων!

Σας εντυπωσίασα ε; Για αυτό και γω θα σας κάνω προεκλογική ενημέρωση με όρους χρηματιστηρίου! Αμ πως!


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Στο “χρηματιστήστηριο”
των υποψηφίων ο αριθμός των εισηγμένων παραμένει σταθερός για την εβδομάδα που μας πέρασε! Αυτό που έχει συνεχή άνοδο είναι η τάση της αγοράς το bull market που λένε και οι ειδικοί. Mετοχές ανεβαίνουν, μετοχές πέφτουν, άλλες γίνονται split. Κάποιοι από τώρα μετρούν τα μερίδια, υπολογίζουν τα μερίσματα ενώ και κάποιοι brokers αναζητούν τις σωστές επενδυτικές συναλλαγές με Blue Cips και όχι μόνο.
Η πρωτογενής αγορά είναι αυτή που ανησυχεί και τους dealers, αλλά και τη δευτερογενή αγορά καθώς επηρεάζει και την τιμή διάθεσης και τη τιμή εξαγοράς!
Βέβαια οι θεσμικοί επενδυτές προσπαθούν με αρμπιτράζ και μάλιστα τριγωνικό να εξασφαλίσουν κέρδη, αλλά το κόστος από ότι φαίνεται δεν είναι μηδενικό!

Τί είπατε δεν καταλαβαίνεται τίποτα! Κουτά μου για αυτό είμαι εγώ εδώ ο μέγας πετεινός να σας εξηγήσω τον “εκλογικό” δείκτη FTSE στην Πετρούπολη! Με λόγια απλά, κατανοητά και κοκορίσια…


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Το προπροηγούμενο
Σάββατο έγινε η συνάντηση στην τοπική της ΝΔ μεταξύ των παλαιών και των αξιόπιστων μελών της, ώστε να συναποφασίσουν πως θα πορευθούν στις δημοτικές εκλογές.

Τρία ονόματα έπεσαν στο τραπέζι, ένα τέταρτο (πρώτη σφήνα) ακούστηκε από κάποιους παρευρισκόμενους, ενώ ένα πέμπτο (δεύτερη σφήνα) μπήκε όχι για να υπάρξει συνεργασία, αλλά για να πάρει το επίσημο χρίσμα.

Ταλιούρας, Λάππας ήταν οι προτάσεις που τέθηκαν από τους τοπικούς παράγοντες, ενώ ο Βλάχος προτάθηκε από την πλευρά της νομαρχιακής.

Στους τοπικούς παράγοντες δεν καλάρεσε η πρόταση για Βλάχο , γιατί το όνομά του έχει συνδεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και παλαιότερα έχει στηριχθεί από τη ΝΔ (βλέπε δεύτερη θητεία). Η νομαρχιακή φέρνει αντιρρήσεις για τους Ταλιούρα και Λάππα, υποστηρίζοντας ότι είναι από τους πρώτους που υπέγραψαν την ιδρυτική του ΚΙΝΑΛ.

Από σημαντικό παράγοντα στα επί της ΝΔ συμβαίνοντα τέθηκε και το όνομα του Σκαλιστήρα να κατέβει ως επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, γεγονός που ανατρέπει τα περί συνεργασίας Σκαλιστήρα – Ταλιούρα που σας είχα πει την προηγούμενη φορά.


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Όχι καλή εντύπωση
πάντως προκάλεσε στους κύκλους της ΝΔ η παρουσία του Δημήτρη Ταλιούρα και του Θοδωρή Λάππα στην ομιλία της Αχτσιόγλου που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης.


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Με μία καλοπροαίρετη
ανάρτηση του στο Facebook o Στέφανος Βλάχος, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, παρουσιάστηκε ενωτικός καλώντας νυν και πρώην φίλους να παραμερίσουν ότι τους χωρίζει και να βρουν αυτά που τους ενώνουν. Ειρήνη ημίν, φώναξε ο Νέστωρ των πολιτικών πεπραγμένων της Πετρούπολης για να πάρει άμεση απάντηση μέσω διαδικτυακής επίσης ανάρτησης από τον Θοδωρή Λάππα ότι η Ειρήνη και η Συνεργασία κατοικοεδρεύουν στην 25ης Μαρτίου και Κ. Βάρναλη 75 εδώ και τέσσερα χρόνια. Και μάλιστα έχουν πληρώσει ενοίκια πάνω από 30.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα ένας εκ των υποψηφίων δημάρχων ο ρούκι Μάνος Συλλιγνάκης τραγουδούσε καραόκε σε γνωστή καφετέρια της Πετρούπολης τη γνωστή επιτυχία του Μιχάλη Εμιρλή την πίπα της Ειρήνης με έμφαση στους εξής στίχους:
Σταμάτα να γκρινιάζεις να χαρείς
να μου πετάς συσκευασίες μαργαρίνης
έλα να ανάψουμε την πίπα της ειρήνης,
κι ό,τι σου λέω
πάψε να παρεξηγείς.

Δημοσιεύτηκε από Μαχητής Δυτικής Αθήνας στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Μία έξυπνη κίνηση πήγε να κάνει ο Θοδωρής Λάππας, αλλά δεν του βγήκε μέχρι σήμερα. Μέσω του ΑVAAZ.org

προσπάθησε να συγκεντρώσει υπογραφές για το κλείσιμο της Χωματερής και την εξαίρεση της Δυτικής Αθήνας από περιοχή διαχείρισης και ταφής απορριμμάτων.
Βέβαια αυτό θα αποτελούσε και μία άτυπη δημοσκόπηση αν σκεφτείς ότι πρώτος στόχος ήταν η συγκέντρωση 20.000 υπογραφών. Δυστυχώς όμως εδώ και μέρες ο αριθμός των συγκεντρωμένων υπογραφών έχει κολλήσει στις 21, χωρίς τις χιλιάδες από πίσω…


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Όσον αφορά
τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα μέχρι την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάσει το συντονιστικό, ώστε να αποφασισθεί ποιος θα ηγηθεί των Ενεργών Πολιτών. Οι φήμες θέλουν τον Μανώλη Μπουσούνη να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στις προτιμήσεις μεταξύ των συντρόφων του. Το κακό είναι ότι δεν είναι γνωστός στην ευρύτερη μάζα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο ώστε να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, ή ένα καλύτερο ποσοστό με αυτό του Σακούτη στις προηγούμενες εκλογές.


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Μία μυσταγωγική
ηρεμία υπάρχει στο στρατόπεδο του Νίκου Σακούτη όσον αφορά το πως θα πορευθεί στις δημοτικές εκλογές. Κάποιοι αχνοί ψίθυροι που ακούστηκαν αναφέρουν και για πρόκριση στις βουλευτικές κάλπες.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης του βρίσκονται στο στρατόπεδο του Μάνου Συλλιγνάκη. Κάποιοι ανησυχούν για τη ηρεμία με την οποία αντιμετωπίζει ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ (έτσι θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα ο συνδυασμός) το όλο εγχείρημα, αλλά όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο μουσαφίρης λέει η παροιμία!


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Και για να ολοκληρώσουμε
την σημερινή μας κουσκουδιάρικη συζήτηση, γιατί με φωνάζει και η κοτούλα μου να φτιάξουμε κοτοπουλάκια, η Δημοτική Παράταξη Πετρουπόλεως Δεξιός Τομέας, που είχε μπει δυνατά τις προηγούμενες εβδομάδες στα δημοτικά έστω μέσω της ΝΔ, τις τελευταίες ημέρες κάνει διεθνή καριέρα, με αναρτήσεις περί Μπολσονάρο στη Βραζιλία, πέρι αριστερού όχλου του Ντόναλντ Τραμπ, περί Σαλβίνι και Λεπέν…