Home Άρθρα Κικιρικου ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟ… ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!!
ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟ… ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟ… ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Καλή χρονιά έστω και καθυστερημένα! Μία ασθένεια του γέρο πετεινού μας καθυστέρησε την πρώτη λαλιά μας για το 2019!

Κάλιο αργά βέβαια και αφού περάσαμε αναίμακτα την περιπέτεια είμαστε πάλι εδώ στις επάλξεις του αγώνα!


ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!
Και μια και είπα για αγώνα μού ήρθε στο μυαλό μου το άσμα αυτό της νεότητας μου “ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, τι θα γίνει φίλε μου με μας”! Το χε γράψει εδώ και χρόνια ο Σταμάτης Μεσημέρης και το είχε τραγουδήσει ο Βασίλης:

“Μα το ντέρμπι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο και εσύ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ”

Αυτά για τα περί Μακεδονίας και συμφωνίας Πρεσπών…

Και πάμε τώρα στα δικά μας!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Δυναμικό ξεκίνημα στο 2019 από τρεις βασικούς συνδιεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Πρώτος ο Δημήτρης Ταλιούρας έκοψε την πίτα του και γέμισε το Πνευματικό Κέντρο. Στο λόγο του μίλησε για το πως χάθηκαν οι εκλογές του 2014. Έριξε ευθύνες σε Βλάχο και Σακούτη ότι στήριξαν Σίμο τη δεύτερη Κυριακή, ενώ μέχρι πρότινος υπεύθυνο θεωρούσε τον Λάππα. Κάτι άλλαξε στην σκέψη του γιατρού! Στα θετικά η παρουσίαση σε φωτογραφίες το…  μη έργο της δημοτικής αρχής και το χειροκρότημα των φίλων του σε ατάκες στο διάλογο με τον κόσμο:

-Δημήτρη πιο δυνατά δε σε ακούμε!

-Να υψώσω εγώ τη φωνή μου! το κάνω και φωνάζετε μετά!

και…

– ο αγώνας σου θα δικαιωθεί Δημήτρη.

-Με τη δική σας βοήθεια ο αγώνας θα δικαιωθεί αυτή τη φορά την τρίτη και την καλύτερη.

 

Δεύτερος ο Θοδωρής Λάππας έκοψε την πίτα του! Και αυτός το γέμισε το Πνευματικό! Στο λόγο του ήταν σύντομος και περιεκτικός. Με ένταση και πάθος! Δεν πήρε όμως το χειροκρότημα που ήθελε όσο κι αν τσίτωνε το λόγο του, εκτός από το τέλος! Στα θετικά της εκδήλωσης τα πολλά πολιτικά πρόσωπα και το κάλεσμα προς τους συνεργάτες τους και πιθανότατα υποψηφίους του να πάνε δίπλα του. Ανέβασε 30 άτομα δείχνοντας ότι ήδη έχει κλείσει το 50% του ψηφοδελτίου του.

 

Τρίτη πίτα του Στέφανου Βλάχου. Γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Απόλις. 600 άτομα ήταν η πρώτη εκτίμηση του πρώην δημάρχου, 400 μία δεύτερη και ουδέτερη ματιά! Βέβαια ο κ. Βλάχος μίλησε ότι κάποιοι δεν κατάφεραν να ανέβουν και αυτό αληθεύει καθώς είχαν γεμίσει τα πάρκιν και έπρεπε να ανέβουν με τα πόδια. Και λόγω ηλικίας πολλοί δεν τα κατάφεραν…  Στο λόγο του άνετος και με δυνατά επιχειρήματα αλλά παρελθοντικός… Για το μέλλον λίγα πράγματα!

Αυτά ως προς τους υποψηφίους που έκοψαν πίτες!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο κ. Σκαλιστήρας θα κόψει πίτα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, με νέα παράταξη “Πετρούπολη Ψηλά”. Δηλαδή η παλιά “Πετρούπολη Να ζεις” αποσύρθηκε… Ελπίζουμε να μην αποσύρθηκε λόγω αποτυχίας! Βέβαια αναφορά γίνεται στην πρόσκληση “Πάμε την πόλη Πετρούπολη Ψηλά. Πόλη να Ζεις. Πρώτα οι άνθρωποι”. Ίσως να μας εξηγήσει το λόγο αλλαγής της παράταξης τώρα που θα μας διαβάσει κιόλας!
Πάντως οι προσκλήσεις που φτάνουν ψηφιακά σε πολλούς καλεσμένους έχουν και οδηγία!
«Θα πρέπει να προσκαλέσετε φίλους σας στην εκδήλωση ώστε να γίνει γνωστή»… Πιθανότατα πήγαινε σε μέλη της παράταξης, αλλά μάλλον η τεχνολογία τους παίδεψε λίγο και πήγε σε αρκετούς με την οδηγία επάνω! Εγώ πάντως θα φέρω και κάτι φίλες μου κοτούλες μην ανησυχείτε!!!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο Μάνος Συλλιγνάκης και η “Νέα Αρχή” προς το παρών πάνε σε πίτες και συλλέγουν εμπειρίες! Περιμένουμε να δούμε τη δεύτερη πράξη του εγχειρήματος. Οφείλουμε να πούμε ότι οι κακές γλώσσες λένε διάφορα, από συνεργασία μέχρι και διάλυση!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Οι Ενεργοί Πολίτες δεν ξέρουμε αν κόβουν, έκοψαν ή θα κόψουν πίτα, γιατί ότι κάνουν το κάνουν ινκόγκνιτο! Μία εκδήλωση μάθαμε ότι έκαναν, αλλά κρατήθηκε μάλλον μυστική, αφού ανακοίνωση για το που θα γίνει ή έστω τι έγινε δεν βγήκε.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Η ΡΑΚ δεν κόβει πίτα είναι ξεκαθαρισμένο. Κάνει όμως ουσιαστικές και θεματικές εκδηλώσεις. Μόνο που όποιοι πηγαίνουν πρέπει να αποτάσσουν τον… σατανά  και να δηλώνουν πιστοί στην ΡΑΚ! Όλα κι όλα φιλίες εδώ δεν χωρούν. Μόνο σύντροφοι!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Η Ανυπότακτη Πετρούπολη πιστή στις αρχές της ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις εκλογές ως αυτόνομη παράταξη. Από την ανακοίνωση της έγινε αντιληπτό ότι δεν επιθυμεί τη συνεργασία με κανέναν. Αυτό όμως το  “Πολλές φορές υποστηρίχθηκε (ενν. η δημοτική αρχή), σε αυτές τις επιλογές, για την δήθεν ανάπτυξη της πόλης μας και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Σχεδόν πάντα η «ομοφωνία» τους έσπασε μόνο από τις τοποθετήσεις και την ψήφο-εναντίωση της «Ανυπότακτης Πετρούπολης» και το αίτημά μας για αγωνιστική και μαχητική πάλη ενάντια στις πολιτικές αυτές και όχι «συμμόρφωση».”, μου θυμίζει την παροιμία “όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια”

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Η Λαϊκή Συσπείρωση θα μπορούσε να συμμαχήσει με την Ανυπότακτη Πετρούπολη, αλλά όπως διατρανώνουν τα στελέχη τους “εμείς δεν μοιράζουμε αντιδημαρχίες”. Αν όμως λέγω αν, ω μη γένοιτο, ξαναεκλεγεί τότε τι θα γίνει…

 

Και εξηγούμαι για αυτό το “ω μη γένοιτο” για να μην παρεξηγηθώ! Αν λοιπόν γένοιτο και η Λαϊκή Συσπείρωση εκλεγεί ως νέα δημοτική αρχή χωρίς τη διάθεση για συνεργασία πολύ απλά θα γίνει έρμαιο στις ορέξεις της αντιπολίτευσης. Γιατί δεν είναι μόνο ότι δεν θα περνάνε οι εισηγήσεις της δημοτικής αρχής, αλλά πιθανότατα θα περνάνε εύκολα οι προτάσεις μίας ενωμένης και διευρυμένης αντιπολίτευσης αν φυσικά υπάρξει. Θα κινδυνεύσει λοιπόν η ο Σίμος να κάνει αντιπολίτευση από τη θέση του δημάρχου!

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Μετά το θέμα με το γηπεδάκι μπάσκετ του Αγίου Δημητρίου, ήρθε η σειρά να λυθεί και το θέμα της διαχείρισης των γηπέδων τένις. Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε όμως μόνο τα γήπεδα τένις στο Άπολις και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Θοδωρή Λάππα που με λιτή ανάρτηση στο facebook, αναφώνησε “Σίμο δώστα όλα” τα γήπεδα τένις στους δημότες! Και επειδή η συζήτηση έτυχε να συμπέσει με την προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά στην Μελβούρνη, γεννήθηκε το προσωνύμιο Τστσιλάππας!

 

Καλή η πλάκα, αλλά να δούμε και λίγο σοβαρά. Μέχρι τώρα τα γήπεδα τένις στο Άπολις τα διαχειρίζεται ο Όμιλος αντισφαίρισης. Δικαίωμα χρήσης των γηπέδων είχαν και πριν την πρόταση της δημοτικής αρχής όλοι οι πολίτες της Πετρούπολης, που μπορούσαν να κλείσουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας το γήπεδο έναντι ενός αντιτίμου, μικρότερου του κόστους ενός καφέ. Η μόνη αβάντα που είχαν τα μέλη του Ομίλου ήταν ότι μπορούσαν να κλείσουν γήπεδο ακόμη και για τρεις ημέρες πριν, ενώ τα μη μέλη μόνο για την ίδια μέρα. Φυσικά ο Όμιλος χρησιμοποιεί τα γήπεδα για τα αγωνιστικά του τμήματα και την ακαδημία του όπως κάνει κάθε αθλητικός σύλλογος.

 

Η δημοτική αρχή λοιπόν χωρίς να έρθει σε συνεννόηση με τους διοικούντες τον όμιλο, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν,  “απελευθέρωσαν” το ωράριο των γηπέδων αδιαφορώντας για τις ανάγκες προπόνησης των αθλητών του Ομίλου! Επίσης καλεί τον κόσμο να κλείσει ώρες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι ιδιοκτησία του Ομίλου, όπως και πάλι υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Ομίλου Τένις.

 

Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν η δημοτική αρχή να δει πιο ψύχραιμα  και πιο νηφάλια το θέμα και να δοθεί μία πιο δίκαιη λύση στο θέμα χωρίς να ταράξει τη λειτουργία του Ομίλου.

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Να κλείσουμε και με το περιβόητο πλέον ραντεβού των τριών υποψηφίων δημάρχων ώστε να βρεθεί η κοινή συνιστώσα που θα τους οδηγήσει σε συμμαχία κατά του κοινού εχθρού! Ο κοινός εχθρός ανιχνεύθηκε, αυτό ήταν το εύκολο, ως προς την κοινή συνισταμένη οδηγηθήκαμε στο γνωστό αφορισμό του Ενγκελς (τι λέω ο κόκορας σήμερα) ότι το ιστορικό γεγονός είναι πάντα η συνισταμένη αμοιβαία αποκλειόμενων επιδιώξεων, έτσι που το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που δεν το θέλησε κανείς από τους πρωταγωνιστές του δράματος…

 

Πιο απλά έπεσαν δύο προτάσεις η εξής μία: Εγώ αρχηγός και εσείς υπό εμού και κάπως έτσι σχόλασε ο γάμος…

 

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Με χιουμοριστικό χαρακτήρα λοιπόν να κλείσουμε όπως και ξεκινήσαμε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Τρίτο Παγκόσμιο… Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς…