Home Δυτική αθήνα ΚΚΕ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΣΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
ΚΚΕ  ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΣΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΚΚΕ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΣΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

0
0

Με ανακοίνωσή η ΚΟ του ΚΚΕ στην Αττική καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων.

 

Κάνουν λόγο για fast track διαδικασίες που διαιωνίζουν το περιβαλλοντικό χάος της χωματερής στη Φυλή, με την καύση των απορριμμάτων να αποτελεί ήδη μια νέα απειλή. Τέλος καλούν το λαό, τα σωματεία και τους φορείς της Δυτικής Αττικής να αντισταθεί και να μην επιτρέψει τον εγκληματικό σχεδιασμό.

 

H ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΚΚΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την αντιλαϊκή της πολιτική και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η πλειοψηφία της στον ΕΔΣΝΑ υλοποιούν το σχεδιασμό της κυβέρνησης που διαιωνίζει την καρκινογόνα εστία της χωματερής στη Φυλή, ολοκληρώνοντας  το έργο της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ,  και μάλιστα σε συνθήκες δεύτερου και σοβαρότερου κύματος πανδημίας.

Ένας ακόμη σταθμός στην υποβάθμιση της υγείας και της ποιότητας ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής έλαβε χώρα στις 30 Οκτώβρη. Ημέρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του «διαγωνισμού» που πραγματοποιήθηκε με έκτακτές διαδικασίες με αντικείμενο ποιος εργολαβικός όμιλος θα αναλάβει το προαναγγελθέν έγκλημα στη Φυλή έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Προχωράνε σε ένα τεράστιο και επικίνδυνο «πανωσήκωμα» στη χωματερή που υποτίθεται θα έκλειναν, εν μέρει πάνω στα προηγούμενα πανωσηκώματα και επεκτάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής, έναντι του θηριώδους, υπό αυτές τις συνθήκες, ανταλλάγματος των 32.920.000 ευρώ. Η υγειονομική βόμβα της χωματερής στη Φυλή όχι μόνο δεν «απενεργοποιείται» αλλά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για το λαό της περιοχής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από τη διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού του 2019. Και έκτοτε η διοίκηση Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ ανέλαβε να διεκπεραιώσει με «κατεπείγουσες συνεδριάσεις» της Εκτελεστικής Επιτροπής «δια περιφοράς», μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.   Το  γνωστό σκηνικό επαναλήφθηκε και στις 29 Οκτώβρη που ελήφθη η κατάπτυστη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. Μάλιστα τα μέλη της κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε αυθημερόν συνεδρίαση…! Φυσικά ούτε κουβέντα για σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Fast track διαδικασίες δηλαδή που διαιωνίζουν το «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου», όπως υποκριτικά χαρακτηρίζουν τη χωματερή στη Φυλή, με την καύση των απορριμμάτων να αποτελεί ήδη μια νέα απειλή. Την ίδια στιγμή προχωράει ο σχεδιασμός στο Γραμματικό για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στη θέση «Μαύρο Βουνό». Ενώ δήθεν νοιάζονται για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία, την υποθηκεύουν με τις αποφάσεις τους.

Δεν πρέπει να τους περάσει! Τα σχέδια τους πρέπει να γίνουν  κουρελόχαρτα. Η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού της περιοχής και συνολικά της Αττικής δεν παζαρεύονται. Δεν πάει άλλο με την εγκληματική τους πολιτική.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην υγεία και την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με σεβασμό στο εισόδημα του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.

To KKE καλεί το λαό της περιοχής να μην αποδεχτεί αυτόν τον εγκληματικό σχεδιασμό, που εν μέσω πανδημίας επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη μέρα και ταυτόχρονα ενταφιάζει τη δυνατότητα για ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, την  ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων με σύγχρονες υποδομές, την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού με διασφάλιση των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα σωματεία και οι φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής αλλά και όλου του λεκανοπεδίου είναι ανάγκη να οργανώσουν τον αγώνα για να μη δοθεί η χαριστική βολή στην υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.