Home Ελλάδα Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΚΛΕΙΣΤΑ 12-5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ, ΚΑΒΕΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΚΛΕΙΣΤΑ 12-5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ, ΚΑΒΕΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΚΛΕΙΣΤΑ 12-5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ, ΚΑΒΕΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ

0
0

«Αυτοπεριορισμός ή καραντίνα», το δίλημμα που έθεσε χθες (24/9) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε σήμερα (25/9) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως αυτό δεν αφορά μόνο τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές αλλά μας αφορά όλη τη χώρα.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγγειλε νέα μέτρα για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Το μέτρο ισχύει από αύριο 5 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου.

 

Κορονοϊός-Ελλάδα: 286 κρούσματα και 3 νέοι θάνατοι
το τελευταίο 24ωρο

 

Επιπρόσθετα αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Πλέον τα καταστήματα αυτά μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί και όχι από τις 7 όπως ίσχυε μέχρι στιγμής. ‘Αρα από αύριο στις 5 το πρωί αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Ερωτηθείς ποιες θεωρεί μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης στην Αττική με βάση τις ιχνηλατήσεις που γίνονται σε καθημερινό επίπεδο ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια κατηγορία που εξαιρείται σε αυτό. «Υπάρχει μια κινητικότητα και ένα ιδιαίτερο φορτίο στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές». Τέλος προσέθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο πολύ κρίσιμο που όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα, αν για 14 μέρες όλοι έχουμε τη μάσκα μας, τηρούμε τις αποστάσεις, έχουμε τα αντισηπτικά μας είναι η μεγαλύτερη απάντηση σε οποιαδήποτε προοπτική του lockdown. Δεν θα χρειαστεί. Τελειώνουμε τον ιό».