Home Πετρούπολη «ΚΟΡΟΝΟ-ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
«ΚΟΡΟΝΟ-ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

«ΚΟΡΟΝΟ-ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Κόντρα ανακοινώσεων μεταξύ Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης και δημοτικής αρχής σχετικά με τη έγκαιρη λήψη μέτρων μετά τα οκτώ κρούσματα covid19 σε δημοτικούς υπαλλήλους  

Τα ελλιπή ή όχι, μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού που εφαρμόζονται στο Δημαρχείο Πετρούπολης, μετά τα πρόσφατα κρούσματα covid19 σε εργαζομένους προκάλεσαν την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ της Λαϊκής Συσπείρωσης και της δημοτικής αρχής.

Η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης προχώρησε στο κλείσιμο του δημαρχείου λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε υπαλλήλους του δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι καθυστέρησε 24 ώρες να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των πολιτών και χρειάστηκε η παρεμβάση του σωματείου εργαζομένων που ζήτησε να κλείσουν οι υπηρεσίες και να απολυμανθεί ο χώρος.

 Η διοίκηση με δική της ανακοίνωση απαντά ότι αμέσως μετά τη γνωστοποίηση θετικού rapid test από ανεμβολιάστο υπάλληλο, πήρε όλα προβλεπόμενα βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου μέτρα και την ίδια μέρα προχώρησε σε απολύμανση του χώρου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 Την Τρίτη 14/12, το δημαρχείο της πόλης παρέμεινε κλειστό λόγω εμφάνισης κρουσμάτων covid σε εργαζόμενους.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια απαραίτητη εμπειρία για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης, μιας και συμβαίνει για πολλοστή φορά στον ίδιο εργασιακό χώρο, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε έγκαιρα και καθολικά στα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά και των πολιτών, όπως μας καταγγέλθηκε τηλεφωνικά την ίδια μέρα.

Δηλαδή αν και υπήρχε γνώση για επιβεβαιωμένο κρούσμα ήδη από την προηγούμενη ημέρα, καθώς επίσης και εργαζόμενοι με συμπτώματα, δεν ίσχυσαν από την πρώτη στιγμή τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων, για να κλείσει το δημαρχείο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, περιόδευσε σήμερα στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο δημαρχείο, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και διαπίστωσε ότι πραγματικά δεν πάρθηκαν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διακατέχονται από φόβο και ανασφάλεια για πιθανή διασπορά.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων και να εφαρμόσει απαρέγκλιτα ότι προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα με το παραπάνω.

Στους οκτώ εργαζομένους που νοσούν, ευχόμαστε περαστικά και σιδερένιοι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Έκτακτη ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για κρούσματα κορωνοϊού στο Δημαρχείο Πετρούπολης

Σε απάντηση δημοσιευμάτων για κρούσματα κορωνοϊού στο Δημαρχείο της πόλης, η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Κατόπιν ενημέρωσης από ανεμβολίαστο υπάλληλο του Δήμου για θετικό αποτέλεσμα του rapid test στο οποίο υποβλήθηκε, η Διοίκηση του Δήμου προέβη σε όλες τις απαιτούμενες, βάσει πρωτοκόλλου ενέργειες.

    • Προγραμματίστηκε έλεγχος όλων των εργαζομένων (με rapid test) ανά ομάδες των 20 ατόμων (για αποφυγή συνωστισμού), σε συνεργαζόμενο διαγνωστικό κέντρο, με την οδηγία να αποχωρήσουν από την υπηρεσία μετά την εξέταση και έως τη λήψη των αποτελεσμάτων

    • Πραγματοποιήθηκε άμεση απολύμανση του κτιρίου (το απόγευμα της ίδιας μέρας)

    • Οι νοσούντες και όσοι είχαν άμεση επαφή μαζί τους, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό

    • Προγραμματίστηκε εκ νέου εξέταση των εργαζομένων μετά από διάστημα τριών (3) ημερών προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει κάποια ψευδώς αρνητική εξέταση

Αξίζει να τονιστεί ότι σε όλα τα Δημοτικά κτίρια πραγματοποιείται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid test όπως ακριβώς προβλέπεται.

Όμως, όπως η πανδημία πλήττει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, έτσι μπορεί να πλήξει και το προσωπικό του Δήμου μας. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να οχυρωθούμε με εμβολιασμό και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους άξιους συνεργάτες μας που νοσούν.