Home Δυτική αθήνα Κρ. Αρσένης: Η κυβέρνηση αρνείται στη Δυτική Αθήνα μία σύνδεση Express με το Μετρό [video]
Κρ. Αρσένης: Η κυβέρνηση αρνείται στη Δυτική Αθήνα μία σύνδεση Express με το Μετρό [video]

Κρ. Αρσένης: Η κυβέρνηση αρνείται στη Δυτική Αθήνα μία σύνδεση Express με το Μετρό [video]

0
0

Με επερώτησή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό, καθώς και την δημιουργία γραμμής express που θα συνδέει Πετρούπολη, Ίλιον και Αγίους Αναργύρους με το Μετρό μέχρι να ολοκληρωθεί η επέκατασή της.

Τη δημιουργία λεωφορειακής γραμμής εξπρές που θα ενώνει Πετρούπολη, Ίλιον και Αγίους Ανάργυρους – Καματερό με τους σταθμούς μετρό μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραμμές 2 & 4 ζήτησε με επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης. Η απάντηση που πήρε από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιο Καραγιάννη ήταν πως η υπάρχουσα λεωφορειακή κάλυψη των τριών δήμων προς τους σταθμούς Μετρό είναι ικανοποιητική και πως ο ρόλος μίας γραμμής express δεν είναι σύνδεση με έναν σταθμό μετρό αλλά με επικοινωνιακά κέντρα όπως είναι τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Στην ανάρτηση που έκανε ο Κρίτων Αρσένης αναφέρει:    

«Δεν είναι αρκετά σημαντική η σύνδεση Πετρούπολης, Ίλιον, Αγίων Αναργύρων- Καματερού με το Mετρό για να δρομολογήσουν λεωφορειακή γραμμή εξπρές, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Η γραμμή εξπρές είναι απαραίτητη γιατί θα ενώνει τις 3 περιοχές με το σταθμό της Ανθούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η επέκταση της Γραμμής 2.

Για την επέκταση της Γραμμης 2 βέβαια, ο Υφυπουργός δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα. Θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μετά το 2022 και θα κρατήσει 5 χρόνια αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις. Όπως καταλαβαίνετε αν δεν γίνει η γραμμή εξπρές η πρόσβαση στο μετρό για τους κατοίκους των 3 Δήμων μπορεί να καθυστερήσει και 10 χρόνια.

Όταν κατέθεσα την πρώτη επίκαιρη για το ζήτημα ο Υπουργός δεν σκεφτόταν καν την επέκταση. Επίκαιρη-Επίκαιρη, θα την καταφέρουμε και την γραμμή εξπρές».