Home Δυτική αθήνα ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ: Ο ΕΟΔΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ COVID
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ: Ο ΕΟΔΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ COVID

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ: Ο ΕΟΔΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ COVID

0
0

Mε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος ξεκαθαρίζει ότι αρμοδιότητα του δήμου είναι να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του covid-19 και όχι να κάνει ανακοινώσεις για αυτό.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου Αγίας βαρβάρας αναφέρει: «Οι δήμαρχοι δεν κάνουν δημόσιες ανακοινώσεις για θέματα που δεν κατέχουν. Αρμόδια αρχή για τα θέματα covid είναι ο ΕΟΔΥ και αυτή επιλαμβάνεται για τις περιπτώσεις που τίθενται υπόψη της. Ο δήμος μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύουν τα υγειονομικά  πρωτόκολλα και αφορούν τον δήμο (απολυμάνσεις, καθαριότητα, δημοτικά καταστήματα, εργαζόμενοι δήμου, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, τεστ, υγειονομικές-εργαστηριακές εξετάσεις υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, Μέσα Ατομικής Προστασίας, ενημερώσεις για σωστή εφαρμογή μέτρων, γιατρός εργασίας, επόπτης υγείας, παιδίατρος, συνεργασία με Νομαρχιακό Νοσοκομείο, εφαρμογή κανόνων εξ αποστάσεως εργασίας και με ραντεβού, υπηρεσίες εισόδου και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών). Η δημόσια δήλωση που έκανα χθες αποσκοπούσε στην αποφυγή στιγματισμού μερίδας συμπολιτών μας αλλά και της πόλης μας καθώς είχε αρχίσει να διακινείται η φήμη περί μεγάλου αριθμού κρουσμάτων. Η δήλωσή μου ήταν ακριβής με τα γνωστά σε μένα δεδομένα. Μέχρι στιγμής κρούσμα σε σχολείο μας δεν έχει υπάρξει και σε περιπτώσεις που υπήρξαν επαφές με κρούσματα, τα παιδιά με υπεύθυνες οδηγίες τέθηκαν σε καραντίνα.»

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ ΣΤΟ NEWIT.GR

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο κ. Μίχος στο newsit.gr, και αναπαράχθησαν κι από άλλα διαδικτυακά μέσα, υπήρξε διασπορά του κορονοϊού σε γάμο που έγινε στον Κορυδαλλό.
«Όπως πληροφορήθηκα ο γάμος έγινε την περασμένη εβδομάδα σ’ ένα κέντρο στον Κορυδαλλό, όπου δυο τρεις μέρες μετά εντοπίστηκαν τρία με τέσσερα άτομα θετικά στον κορονοϊό. Κάποια άτομα από το γάμο εμφάνισαν συμπτώματα γι’ αυτό και αρχικά θεωρούνταν ύποπτα ως κρούσματα, ωστόσο σήμερα έμαθα πως τα τεστ έδειξαν πως ήταν θετικά στον ιό. Αμέσως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και έχουν δοθεί κάποιες οδηγίες.

Ο αντιδήμαρχος μου, που είναι και πνευμονολόγος, με ενημέρωσε πως στο στάδιο της ιχνηλάτησης άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον των θετικών κρουσμάτων βρέθηκαν αρνητικά στα τεστ που τους έγιναν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχος.»

 

Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Ενημέρωση για τα μέτρα που έχει λάβει η δημοτική αρχή μετά την ύπαρξη κρουσμάτων στην πόλη, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «η δική μας πόλη» Γιώργος Καπλάνης.

«Τη στιγμή που Δήμαρχοι άλλων δήμων προβαίνουν σε ενημέρωση των συμπολιτών για την ύπαρξη κρούσματος στο δήμο τους, ο δικός μας δηλώνει αδυναμία να πράξει κάτι αντίστοιχο γιατί δεν αποτελεί αρμοδιότητα του. Αυτό βέβαια δεν φάνηκε να ισχύει, όταν έκανε δηλώσεις σε γνωστή ειδησεογραφική σελίδα.

Εμείς κύριε Μίχο επιμένουμε στο αίτημά μας να μας ενημερώσετε λεπτομερώς και με σαφήνεια για τα μέτρα που έχετε λάβει, εκτός κι αν αυτά αρκούνται μόνο στο γεγονός πως ο αντιδήμαρχος σας είναι πνευμονολόγος.

Η πόλη έχει «θωρακιστεί»; Έχε διανεμηθεί το αναγκαίο κι απαραίτητο υγειονομικό υλικό εντός κι εκτός του δημοτικού καταστήματος, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, στο ΚΕΠ κα σε άλλα δημοτικά κτίρια. Εξετάζονται συνεχώς οι υπάλληλοι του δήμου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, Τηρούνται τα μέτρα προστασίας από όλους και σε όλους τους χώρους, όπως προβλέπεται από την πολιτεία; Καθιερώθηκαν η τηλεργασία, τα τρία ωράρια εργασίας, οι ειδικές άδεις  για τις ευπαθείς κι οι άδειες ειδικού σκοπού. Απολυμαίνονται συνεχώς και προσεκτικά όλοι οι χώροι; Προσλήφθηκαν καθαρίστριες γι΄ αυτό το σκοπό; Παραδόθηκαν μάσκες σωστού μεγέθους σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και θερμόμετρα στα σχολεία στους σταθμούς, στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων; Υπάρχει συνεχείς επικοινωνία με διευθυντές για τη λειτουργία, την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν;

Τέλος γνωστοποιήστε μας βεβαίωση για τις εξετάσεις μοριακού ελέγχου που έχετε διενεργήσει στους εργαζομένους και στους καθηγητές έως σήμερα».