Home Δυτική αθήνα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΑΙΟΣΕ-ΔΗΜΟΥ!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΑΙΟΣΕ-ΔΗΜΟΥ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΑΙΟΣΕ-ΔΗΜΟΥ!

0
0

Από μικροσκόπιο περνάει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού τη σύμβαση που υπόγραψε η ΓΑΙΟΣΕ με τον δήμο όσον αφορά τους χώρους του ΟΣΕ και αναδεικνύει τα… μελανά της σημεία.

 

 

Τα «μελανά» σημεία στη σύμβαση του δήμου με τη ΓΑΙΟΣΕ για τους χώρους του ΟΣΕ, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Αναργύρων – Καματερού, με συνεχείς αναρτήσεις της στην ιστοσελίδα της.

 

Συνοπτικά αναφέρει ότι ο Δήμος θα καταβάλλει 162.000 ευρώ το χρόνο στη ΓΑΙΟΣΕ για τους χώρους του ΟΣΕ και αυτή θα υποδεικνύει τι επιτρέπει να γίνει! Επίσης τονίζει ότι η δημοτική αρχή Τσίρμπα «διεκδικεί» τους χώρους του ΟΣΕ παραιτούμενη από κάθε αξίωση να χαρακτηριστούν ως κοινόχρηστοι χώροι και χώροι ιδιοκτησίας του δήμου! Τέλος τονίζει ότι η ΓΑΙΟΣΕ δε είναι σε θέση να εκδόσει πιστοποιητικό στατικής επάρκειας των κτιρίων που υπάρχουν στους μισθωμένους χώρους.

 

24 ΜΑΡΤΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΣΙΡΜΠΑ «ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ» ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΩΣΗ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

 

 

«Τι μας έλεγε τόσο καιρό η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά; Ότι σε αυτή τη φάση επιλέγει να μισθώσει τους χώρους του ΟΣΕ ως μια ρεαλιστική λύση, αλλά δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση τους. Η πραγματικότητα, που διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς της, αποτυπώνεται στο άρθρο 7 της σύμβασης που υπογράφτηκε στις 27 Φλεβάρη μεταξύ Δήμου και ΓΑΙΟΣΕ και φέρει τις υπογραφές του Διευθύνοντος Συμβούλου Περικλή Νικολάου και του δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα: …Ο Μισθωτής Δήμος δηλώνει ανεπιφύλακτα και παραιτείται από κάθε δικαίωμα και αξίωση να χαρακτηριστούν κοινόχρηστοι χώροι και χώροι ιδιοκτησίας του Δήμου δυνάμει του αρ. 28 του ν. 1337/1983 και ότι οι τυχόν διαμορφωθέντες χώροι αυτοί σκοπούν και απορρέουν αποκλειστικά και μόνο από την παρούσα μίσθωση και τη μισθωτική χρήση που συμφωνείται για όσο διάστημα θα ισχύει η μισθωτική χρήση.

Με τη διοίκηση Τσίρμπα αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε για τα ελληνικά που μάθαμε στο σχολείο: η μίσθωση με 13.500 ευρώ το μήνα γίνεται «παραχώρηση», η διεκδίκηση μετατρέπεται σε «παραίτηση».  Όπως προεκλογικά το παλιό βαφτίστηκε «καινούργιο»! Και μάλλον δεν τα έχουμε δει όλα… Αυτό όμως που σίγουρα έχουμε δει είναι η δύναμη του λαού που αγωνίζεται! Τώρα είναι η ώρα οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους κόντρα στις μπίζνες που ετοιμάζονται μακριά από τις ανάγκες μας, κόντρα και στην  προκλητική υποτίμηση της νοημοσύνης μας».

 

26 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ 162.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΓΑΙΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

 

«Η σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΓΑΙΟΣΕ για τη μίσθωση των χώρων του ΟΣΕ είναι πραγματικά αποκαλυπτική για τις προθέσεις αμφοτέρων των μερών που την υπέγραψαν. Πέρα από την παραίτηση του Δήμου από κάθε δικαίωμα ή αξίωση από το να χαρακτηριστούν οι χώροι κοινόχρηστοι ή χώροι ιδιοκτησίας του Δήμου, χαρακτηριστικά είναι αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 4 της σύμβασης (οι υπογραμμίσεις δικές μας): «Το Μίσθιο θα διαμορφωθεί για τη λειτουργία αθλητικού, πολιτιστικού και εμπορικού πάρκου με τον ανάλογο εξωραϊσμό και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σύμφωνα με Μελέτη, την οποία ο Μισθωτής υποχρεούται να καταθέσει στην Εκμισθώτρια εντός (1) ενός έτους από της υπογραφής του παρόντος. …Η Εκμισθώτρια οφείλει να απαντήσει εντός (3) μηνών από την υποβολή της μελέτης ή την υποβολή άλλης πρότασης του Μισθωτή σύμφωνα με τα εδάφια β΄και γ΄του παρόντος άρθρου και σε περίπτωση άρνησης της να την αιτιολογήσει, δυνάμενη να υποδείξει στον Μισθωτή τις αναγκαίες αλλαγές ή τροποποιήσεις. Ο Μισθωτής υποχρεούται να υποβάλλει στην Εκμισθώτρια εκ νέου τη Μελέτη ή την πρόταση σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εκμισθώτριας ή βάσει των αιτιολογημένων ισχυρισμών της, προκειμένου να λάβει τη σύμφωνη γνώμη της.

Σε απλά ελληνικά ο Δήμος θα καταβάλλει 162.000 ευρώ ετησίως στη ΓΑΙΟΣΕ για τη δήθεν παραχώρηση…και αυτή θα μας λέει τι μας επιτρέπει να κάνουμε και τι όχι! Και δω προκύπτει αβίαστα ένα ερώτημα: Η ΓΑΙΟΣΕ θα κρίνει τις προτάσεις του Δήμου με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ή με βάση τις προτεραιότητες και τα σχέδια της για την επόμενη μέρα από τη λήξη της μίσθωσης; Ας απαντήσουν (το για μας ρητορικό ερώτημα) όσες και όσοι εξουσιοδότησαν το Δήμαρχο για την υπογραφή της σύμβασης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Γενάρη, «εξαπατημένοι» και μη (διοίκηση, «ανεξάρτητοι», παράταξη Σαράντη, παράταξη Καμαρινόπουλου και Νικητόπουλος)…»

 

29 ΜΑΡΤΙΟΥ: Η ΓΑΙΟΣΕ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ… ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!

 

Ούτε για τη στατική επάρκεια των κτιρίων που υπάρχουν στους χώρους του ΟΣΕ που μισθώνει η δημοτική αρχή Τσίρμπα με 13.500 το μήνα ή 162.000 ευρώ το χρόνο δε δεσμεύεται η ΓΑΙΟΣΕ, η Ανώνυμη Εταιρεία δηλαδή που διαχειρίζεται την ακίνητη περουσία του ΟΣΕ! Αυτό αναφέρεται ρητά στο άρθρο 1 της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών. Θα μπορούσε να πει κάποιος οτι στο ρινγκ της διαπραγμάτευσης, η δημοτική αρχή Τσίρμπα πραγματικά έριξε τη ΓΑΙΟΣΕ στο καναβάτσο!