Home Δυτική αθήνα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 301 ΕΒ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 301 ΕΒ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 301 ΕΒ

0
0

Ως απαράδεκτο χαρακτήρισε η Λαϊκή Συσπείρωση των Αγίων Αναργύρων – Καματερού  το αίτημα της δημοτικής αρχής να μισθώσει τους χώρους του ΟΣΕ και του Στρατοπέδου 301, τους οποίους θα έπρεπε να διεκδικεί για τους κατοίκους της πόλης.

 

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 10 Νοέμβρη συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η έγκριση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου στο κέντρο της δημοτικής κοινότητας Αγίων Αναργύρων.

Η δημοπρασία αφορά μίσθωση χώρου άνω των 60.000 τ.μ., που θα βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 1.000 μέτρων από το κέντρο της πόλης, φωτογραφίζοντας τους χώρους του ΟΣΕ και το Στρατόπεδο 301.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που ανάρτησε στο διαδίκτυο αναφέρεται στην εισήγηση του δημάρχου Στ. Τσίρμπα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής: «…καλείται η  Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει τους παρακάτω όρους της  φανερής, μειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας προς μίσθωση του απαιτουμένου χώρου για την διαμόρφωση χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και άλλων χρήσεων, ώστε να εξελιχθεί προς το καλύτερο η καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής των κατοίκων της περιοχής της ΔΕ Αγίων Αναργύρων και όχι μόνον, παράλληλα δε να διαμορφωθεί οριστικά το κέντρο της πόλης….»

Ακόμα αναφέρεται ότι η δημοπρασία θα αφορά στη μίσθωση χώρου συνολικού εμβαδού άνω των 60.000 τμ, στον οποίο θα πρέπει να υφίστανται και ισόγεια οικήματα, συνολικής επιφανείας (τμηματικά ή μη) περί τα 4.500 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα ή θα μπορεί να συνδεθούν άμεσα, με τα δίκτυα παροχής ύδατος, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών εν γένει και αποχετεύσεως.  Ο χώρος θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 1000 μέτρων από την Κεντρική Πλατεία της ΔΕ Αγίων Αναργύρων.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Οικονομική Επιτροπή δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βαρλάς ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το ποιοι χώροι θα μπορούσαν να καλύψουν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής απάντησαν ότι απευθύνονται στη ΓΑΙΟΣΕ για τους χωρους του ΟΣΕ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο 301 και στην Περιφέρεια Αττικής για το Πάρκο Α. Τρίτσης.

Ο Γ. Βαρλάς σημείωσε ότι πραγματικά υπάρχει η ανάγκη για ελεύθερους χώρους στο κέντρο των Αγίων Αναργύρων. Το κρίσιμο είναι όμως ότι οι χώροι του ΟΣΕ και το στρατόπεδο πρέπει να αποδοθούν στο λαό της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση και για αυτό απαιτείται η οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και κινητοποίησης όπως έκανε η δημοτική αρχή Αποστόλου που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ για τις σχολικές μονάδες που χτίστηκαν σε χώρους που άνηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι απαράδεκτο η δημοτική αρχή να ζητάει να μισθώσει τους χώρους τους οποίους θα έπρεπε να διεκδικεί για τους κατοίκους της πόλης. Η κίνηση αυτή ρίχνει νερό στα επενδυτικά σχέδια της ΓΑΙΑΟΣΕ που αποτυπώνονται στις μελέτες που έχει κάνει για την «αξιοποίηση» των χώρων. Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου και δήλωσε ότι είναι ανάγκη να οργανωθεί η πάλη του λαού της περιοχής ενάντια στους σχεδιασμούς αυτούς.