Home Δυτική αθήνα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

0
0

Την συμφωνία μεταξύ ΓΑΙΟΣΕ και δήμου Αγίων Αναργύρων για το παλαιό αμαξοστοστάσιο του ΟΣΕ καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση και ζητά να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

«Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη – Τσίρμπα κρύβουν επιμελώς πως τα έργα αυτά θα πληρωθούν πολλαπλά από το λαό», υποστηρίζει με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, θα βάλουν πόδι σε ό,τι δημιουργηθεί, φυσικά με τους δικούς τους όρους και θα εκμεταλλεύονται την «επένδυση» για όσο τους συμφέρει.  Με δεύτερη ανάρτησή της ζητά να συζητηθεί η υπόθεση με την παραχώρηση του παλαιού αμαξοστασίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Σε «πανηγυρικό» κλίμα υπογράφτηκε χθες η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της ΓΑΙΟΣΕ σχετικά με το οικόπεδο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ παρουσία του πρωθυπουργού.

Οι ομογάλακτοι πρωθυπουργός και δήμαρχος (το προεκλογικό σλόγκαν «ανεξάρτητος» έχει γίνει πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο) προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σχέδιο της δημοτικής αρχής είναι προς όφελος των δημοτών την ίδια στιγμή που διακινούνται διάφορα σενάρια και το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώνεται από τα ΜΜΕ.

Όμως ο λαός της περιοχής οφείλει να πανηγυρίζει;

Τι είδους παραχώρηση είναι αυτή όταν η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την μίσθωση των χώρων;

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού έχει τις προηγούμενες δεκαετίες υποβαθμιστεί από την τριχοτόμηση της περιοχής εξαιτίας της λειτουργίας των γραμμών του ΟΣΕ.  Σε μια περιοχή με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, σύμφωνα και με τα στοιχεία που δίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου, δεν έχουν ανάγκη οι κάτοικοι από ανάσες πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού;  Οι ανάγκες αυτές είναι στο επίκεντρο του σχεδίου της δημοτικής αρχής για «τεχνολογικό πάρκο» , αγγλιστί tech campus…;

Διαχρονικό αίτημα του λαού της περιοχής είναι να παραχωρηθούν οι χώροι του ΟΣΕ και να διαμορφωθούν για τις ανάγκες του χωρίς φυσικά τίμημα.

Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται, στο όνομα της εγκατάλειψης των χώρων,  είναι ένα σχέδιο «αξιοποίησης» με το «εργαλείο» των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι ΣΔΙΤ δε μπορούν να συνυπάρχουν με τις ανάγκες του λαού της πόλης.

Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη και Τσίρμπα  κρύβουν επιμελώς πως τα έργα αυτά θα πληρωθούν πολλαπλά από το λαό, την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι θα βάλουν πόδι σε ό,τι δημιουργηθεί, φυσικά με τους δικούς τους όρους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Θα εκμεταλλεύονται την «επένδυση» για όσο τους συμφέρει.

Ο λαός της πόλης έχει εμπειρία. Δε χωράει κανένας εφησυχασμός. Αντίθετα χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας για να αποδοθούν πραγματικά οι χώροι για τις ανάγκες που υπάρχουν σε πράσινο, αθλητισμό και πολιτισμό.

 

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με νέα ανάρτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Μαρτίου και να τοποθετηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τους χώρους του ΟΣΕ, όπως ζητήσαμε με σχετικό αίτημα στις 15.2,  τελικά ενημερωθήκαμε για το «τεχνολογικό πάρκο», τις σχετικές  μακέτες κτλ από τα δελτία ειδήσεων. Επιπλέον μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση στο αίτημα που έχουμε υποβάλλει στις  10.2.2021 προς την Τεχνική Υπηρεσία αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και άλλα ζητήματα σχετικά με τους προαναφερόμενους χώρους. Ζητάμε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των εξελίξεων με τους χώρους του ΟΣΕ με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος (άρθρο 67, παρ. 7, Ν.3852/2010 όπως τροποποιημένος ισχύει) στην τακτική συνεδρίαση της Τετάρτης 3ης Μάρτη προκειμένου να πάρουν θέση οι παρατάξεις και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.