Home Πετρούπολη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΜΕ «ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΚΛΟΥΒΙΑ» Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΜΕ «ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΚΛΟΥΒΙΑ» Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΜΕ «ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΚΛΟΥΒΙΑ» Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

0
0

Για υλοποίηση των κυβερνητικών επιταγών χωρίς ίχνος αντίστασης από τη διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Σε αυτό κάνει λόγο για την ανάγκη διεκδίκησης ανθρώπινων και αξιοπρεπών υποδομών, ενώ καταγγέλλει τη διοίκηση και τις παρατάξεις που την στηρίζουν σε αυτό για νομιμοποίηση των κοντέινερ ως χώρους αγωγής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στέλνουν για τα παιδιά και εκπαιδευτικούς σε «τσίγκινα κλουβιά».

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Την Τετάρτη 1 Ιούλη σε τακτική μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ., η συνδιοίκηση του Δήμου (Βλάχος, Σκαλιστήρας, Συλλιγνάκης)  υποστηριζόμενη από τις παρατάξεις των κυρίων Ταλιούρα, Μπουσούνη και Λάππα προχώρησαν στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο μας με «κοντέινερς»!

Με την θετική τους ψήφο στέλνουν παιδιά και νηπιαγωγούς από Σεπτέμβρη σε ”τσίγκινα κλουβιά” τοποθετημένα τόσο σε οικόπεδα όσο και σε χώρους υπαρχόντων σχολείων. Υλοποιούν τόσο πρόθυμα και χωρίς ίχνος αντίστασης τις οδηγίες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής της ΝΔ και νομιμοποιούν στην αντίληψη του κόσμου ότι το 2020 ένα «κοντέινερ» μπορεί να αποτελεί χώρο αγωγής, όπου ένα παιδί σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία θα κοινωνικοποιηθεί, θα έρθει σε επαφή με την οργανωμένη μαθησιακή διαδικασία και ένας εκπαιδευτικός θα παρέχει το παιδαγωγικό του έργο. Πόσο σύγχρονη μπορεί να είναι μια τέτοια άποψη; Είναι αυτή λύση που βασίζεται στην πραγματική ανάγκη των παιδιών αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα;

Υλοποιούν στο ακέραιο τις κυβερνητικές επιταγές, τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεσμοθέτησε την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά χωρίς να λάβουν το παραμικρό μέτρο στήριξης όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές και τις μόνιμες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, όσο και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ που συνεχίζει αυτή την πολιτική και την εντείνει με τρανταχτό παράδειγμα τα 25άρια τμήματα.

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή ανέφερε πως τα κοντέινερς δεν θα είναι έτοιμα στις αρχές Σεπτέμβρη και ανέφεραν πως ίσως υλοποιηθεί η πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, δηλ. για τον ένα μήνα περίπου μήνα που ακόμα θα τοποθετούνται τα κοντέινερς, τα παιδιά να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς!!! Λες και τα παιδιά μας είναι μπαλάκια και όχι παιδιά με κοινωνική και συναισθηματική υπόσταση!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε πως η Δημοτική Αρχή δεν έκανε κανένα βήμα για να ενημερώσει εδώ και μήνες τους γονείς και τον πετρουπολιώτικο λαό για τις εξελίξεις, προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς υποδομές για τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς, δεν πραγματοποίησε κανένα δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα, όπως ζητούσε η Λαϊκή Συσπείρωση σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι στην συνεδρίαση της 1ης Ιούλη η  Δημοτική Αρχή αποφάσισε η συζήτηση να μην μεταδοθεί ζωντανά!

Η θέση των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση ήταν ξεκάθαρη, όπως άλλωστε ήταν και όταν βρίσκονταν στην διοίκηση του Δήμου. Είμαστε υπέρμαχοι της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε κατάλληλες, σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό που χρειάζεται.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν ο Βαγγέλης Σίμος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και η Ανθή Ζορμπά: «όπως χτίζονται μέσα σε μία νύχτα όρμοι, γήπεδα και πολυκαταστήματα, έτσι θα έπρεπε να χτίζονται και σχολεία, αλλά για την κάλυψη των λαϊκών οικογενειών δεν ξεπερνιούνται νομοθετικά κωλύματα, δεν υπάρχουν χρήματα!» Ενώ στη συνέχεια, απευθυνόμενοι στην Δημοτική Αρχή ανέφεραν: «επειδή σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου που βγάλατε αναφέρετε πως είναι χαρά και υποχρέωση σας να αναβαθμίζετε τις σχολικές εγκαταστάσεις, ή κοροϊδεύετε τον κόσμο ή έχετε στρεβλή αντίληψη του τι σημαίνει αναβαθμίζω»!

Τέλος, τόνισαν για ακόμα μία φορά πως σε όλα τα παιδιά από την στιγμή της γέννησής τους θα πρέπει το κράτος να τους παρέχει μία θέση στους βρεφικούς και στους παιδικούς σταθμούς και από τα τέσσερα τους χρόνια τα παιδιά θα πρέπει να εντάσσονται στην προσχολική αγωγή σε σύγχρονες υποδομές και με το απαραίτητο προσωπικό!

Καλούμε τους γονείς σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και ιδιαίτερα με την έναρξη της επικείμενης σχολικής χρονιάς, να ολοκληρωθούν όλες οι κτιριακές εκκρεμότητες των Νηπιαγωγείων της πόλης μας. Διεκδικούμε την ανέγερση σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων και τις μόνιμες προσλήψεις σε νηπιαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό.

Δεν κάνουμε πίσω, δεν χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας γιατί αφορά τα παιδιά μας!