Home Πετρούπολη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ

0
0

Ενάντια στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών και φόρων, καθώς και για το προσχέδιο προϋπολογισμού,  τάχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης κατά τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή.

 

Τουναντίον ζήτησε: κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή εργασίας, αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεων, απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000€, και μείωση 50% για όλους τους υπόλοιπους. Τέλος ζήτησε διπλασιασμό των τελών σε Τράπεζες και αλυσίδες Super Markets  και με διεκδίκηση σχετικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει αναλυτικά:

Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 29-10-2020, συζητήθηκαν εκτός των άλλων και τα θέματα της αναπροσαρμογής ή μη, των δημοτικών τελών και φόρων για την ερχόμενη χρονιά καθώς επίσης και το προσχέδιο προϋπολογισμού.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος έκανε την εξής τοποθέτηση:

Πρέπει να παραμείνουνε οι φοροελαφρύνσεις που είχε προχωρήσει τις προηγούμενες χρόνιες η Λαϊκή Συσπείρωση, σαν δημοτική αρχή, σε  ανθρώπους με κριτήρια ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους, πολύτεκνους,  ανθρώπους ενταγμένους στο ΚΕΑ και ανέργους, και ταυτόχρονα με δεδομένη την νέα οικονομική κρίση, η οποία επισπεύσθηκε  από την πανδημία του κορονοϊού, οι συνέπειες  της οποίας, εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, πλήττουν ήδη μια σειρά από  εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στο Δήμο μας και ευρύτερα πρότεινε:

– Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή εργασίας,

– Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεων που βρίσκονται σε  εξέλιξη από το Δήμο, είτε έχουν δρομολογηθεί για τους επόμενους 6 μήνες,

– Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου,

– Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000€, και μείωση 50% για όλους τους υπόλοιπους, με ταυτόχρονο διπλασιασμό των τελών σε Τράπεζες και αλυσίδες Super Markets  και με διεκδίκηση σχετικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών

Επίσης καταψήφισε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, γιατί προβλέπει αύξηση των εσόδων του Δήμου από φόρους και τέλη και μείωση της μισθοδοσίας των συμβασιούχων μίσθωσης έργου του Δήμου παρά τη δέσμευση του Δημάρχου σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ότι το ποσό αυτό θα ανέλθει στα περσινά δεδομένα.

Επίσης ο Β. Σίμος επισήμανε ότι ο Δήμος σαν κομμάτι του αστικού κράτους,  με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, και τη δημοσιονομική πειθαρχία, είναι υποχρεωμένος να έχει ανταποδοτικότητα (τέλη, φόροι, συνδρομές, τροφεία) που μάλιστα ξεπερνάει ακόμη και το ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης. Αυτό, τόνισε, το καταγγέλλαμε και ως δημοτική αρχή και σήμερα βέβαια ως αντιπολίτευση.

Γι΄αυτό καλούμε τους εργαζόμενους τους αυτοαπαχολούμενους και όλο το λαό της Πετρούπολης να παλέψουν για να ανατραπεί αυτός ο αντιλαϊκός σχεδιασμός.