Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό ΛΑ.ΣΥ. Αγ. Αναργύρων: Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ο κ. Τσίρμπας οδήγησε στην απελπισία την ηλικιωμένη.
ΛΑ.ΣΥ. Αγ. Αναργύρων: Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ο κ. Τσίρμπας οδήγησε στην απελπισία την ηλικιωμένη.

ΛΑ.ΣΥ. Αγ. Αναργύρων: Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ο κ. Τσίρμπας οδήγησε στην απελπισία την ηλικιωμένη.

0
0

Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου για την ηλικιωμένη που προσπάθησε να πάρει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων και Καματερού εξέδωσε ανακοίνωση.

Κριτική στον Σταύρο Τσίρμπα ασκεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου για την ηλικιωμένη που προσπάθησε να αφαιρέσει τρόφιμα από τα Lidl.  H Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις διαχρονικά και που στηρίζει ο δήμαρχος οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτή η πολιτική είναι, κατά την ανακοίνωση, που οδήγησε την ηλικιωμένη στο να προσπαθήσει να πάρει τα τρόφιμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το συγκλονιστικό περιστατικό της γιαγιάς από το Καματερό, που η πείνα την ανάγκασε να προσπαθήσει να πάρει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ,  φέρνει με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια την πολύ δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν πολλά λαϊκά νοικοκυριά και στις γειτονιές του δήμου μας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σκληρή από την έκρηξη στην ακρίβεια. 

Η υποβολή μήνυσης από την πλευρά της διεύθυνσης του σούπερ μάρκετ, στην ηλικιωμένη συνδημότισσά μας, καταδεικνύει επίσης την κυνικότητα  που καλλιεργείται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, που μόνο θεό έχουν το κέρδος, ανεξάρτητα από το τι προβάλλουν στις διαφημιστικές τους καμπάνιες. 

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού έκανε για το θέμα δηλώσεις σε κρατικό κανάλι και ιστοσελίδα. Δε θα αμφισβητήσουμε την προσωπική ευαισθησία κανενός. Όμως ο δήμαρχος της πόλης είναι αντικειμενικά πολιτικό πρόσωπο, μάλιστα ο κ. Τσίρμπας είναι μέλος της ΝΔ. Άρα κρίνεται με βάση την πολιτική που στηρίζει και υλοποιεί. Είναι μια πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση που στηρίζει ο δήμαρχος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά  και οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε τη συνδημότισσά μας στο να προσπαθήσει να πάρει τα τρόφιμα. Αυτή η πολιτική είναι που αποψιλώνει τις υπηρεσίες των Δήμων, μεταξύ αυτών και τις κοινωνικές υπηρεσίες.  Επομένως ο δήμαρχος δε μπορεί να τοποθετείται για το θέμα ως εξωτερικός παρατηρητής!

Εν έτει 2022 υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζούμε με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής. Εμπόδιο μπαίνει μια κοινωνία που δεν έχει στο επίκεντρο τις προτεραιότητες των πολλών αλλά αυτές των λίγων.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, που δε μας αξίζει και οδηγεί τους συνανθρώπους μας σε κινήσεις απελπισίας, χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να μπει στο προσκήνιο η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για σύγχρονες υποδομές υγείας και παιδείας, για στελεχωμένες υπηρεσίες των Δήμων, για ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό».