Home Ίλιον ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ “ΜΗΤΕΡΑ”
ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ “ΜΗΤΕΡΑ”

ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ “ΜΗΤΕΡΑ”

0
0

Τη διοίκηση Ζενέτου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, ότι δεν στήριξε ψήφισμα υποστήριξης των εργαζόμενων του «Μητέρα» και φέρει μερίδιο ευθύνης για την υποβάθμιση του Κέντρου Προστασίας Παιδιού

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου καταγγέλλει τη  διοίκηση Ζενέτου γιατί αρνήθηκε να στηρίξει ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των εργαζομένων στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ» – που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου –  με αποτέλεσμα αυτό να μην υιοθετηθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: Στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου, η “Λαϊκή Συσπείρωση” πρότεινε να υιοθετηθεί ψήφισμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να απολύσει τους μισούς επικουρικούς εργαζόμενους από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας. Μια απόφαση που “πετά στο δρόμο” 14 εργαζόμενους και από το “ΜΗΤΕΡΑ” ενώ παράλληλα στις 31 Μαρτίου του 2022, λήγουν οι συμβάσεις τουλάχιστον 10 επιπλέον επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων. Ταυτόχρονα το Υπουργείο χρωστά δεδουλευμένα 10 μηνών στους εργαζόμενους (νυχτερινά – αργίες). Αυτά οδηγούν σε παραπέρα υποβάθμιση της φροντίδα του εγκαταλελειμμένου – κακοποιημένου παιδιού, του παιδιού χωρίς οικογένεια.

Η δημοτική αρχή, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο πρότεινε να φτιαχτεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διαμορφώσει το ψήφισμα, 18 ολόκληρες μέρες μετά ενημέρωσε πως διαφωνεί με το να βγει με την εντελώς αβάσιμη θέση που καταρρίπτεται από την πραγματικότητα ότι “όπως ενημερωθήκαμε δεν υπάρχουν προβλήματα και κενά”!!! 

Με αυτά τα χονδροειδέστατα ψέματα και τις “κωλοτούμπες” προσπαθούν ακόμα μια φορά να αθωώσουν την πολιτική της κυβέρνησης. Με τη στάση της αυτή η δημοτική αρχή αναλαμβάνει μερίδιο ευθύνης για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του “ΜΗΤΕΡΑ”.

Καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και όλο το λαό της περιοχής να καταδικάσουν αυτή την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής. Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” Ιλίου θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων».