Home Ίλιον ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

0
0

Την επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου Νίκος Σταματόπουλος.

Ο κ. Σταματέλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβουλίο επισήμανε πως στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων προωθύνται fast track διαδικασίες χωρίς ουσιαστική συζήτηση, ενώ αποκλείεται η δυνατότητα έκφρασης γνώμης σωματείων – φορέων και πολιτών. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε την επιστροφή στο καθεστώς των δια ζώσης συνεδριάσεων.

Αναλυτικά ο Νίκος Σταματόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέγεται από τη δημοτική αρχή να γίνει για πολλοστή φορά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η μορφή της τηλεδιάσκεψης, ήταν ένα αναγκαίο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας τον πρώτο καιρό της πανδημίας, που όμως στερεί από το Δημοτικό Συμβούλιο βασικά χαρακτηριστικά της ζωντανής και συλλογικής λειτουργίας του καθώς αποκλείονται εντελώς σωματεία – φορείς – πολίτες από τη δυνατότητα να εκφράσουν γνώμη. Ενώ πολλές φορές η μορφή της τηλεδιάσκεψης αξιοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή, ώστε να προωθούνται fast track διαδικασίες χωρίς ουσιαστική συζήτηση.

Στο δήμο μας υπάρχουν αίθουσες όπου θα μπορούσε να γίνει δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» ή η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου.  Ταυτόχρονα ο ένας δήμος μετά τον άλλο έχουν ξεκινήσει τις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, ζητήσαμε με επιστολή μας η σημερινή και οι επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται δια ζώσης σε κατάλληλο χώρο και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας».