Home Δυτική αθήνα ΛΑ.ΣΥ:  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
ΛΑ.ΣΥ:  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

ΛΑ.ΣΥ:  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

0
0

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

 

Εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική προχώρησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικού Τομέα, Γρηγόρης Τημπλαλέξης και Νίκη Χρονοπούλου και οι Νίκος Ζαπάντης, Βαγγέλης Σίμος, Θοδωρής Σκολαρίκος και Αλέξης Τσοκάνης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ασπρόπυργου αντίστοιχα. Στη συνάντηση των εκλεγμένων με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα και τον αντιεισαγγελέα Περιβάλλοντος κ. Δ. Ασπρογέρακα παραβρέθηκαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ.

Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς εντάσσεται στις πολύμορφες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για το πρωτίστως πολιτικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που υλοποιείται όχι με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της Αττικής αλλά με γνώμονα την κερδοφορία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θέλουν να καταδείξουν και με αυτόν τον τρόπο ότι προκειμένου να προχωρήσει η αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η σημερινή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, δεν διστάζουν να παραβιάσουν κατάφωρα ακόμα και τους νόμους, που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν:

«Η μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε σήμερα θα αποκαλύψει το έγκλημα που διαπράττεται εδώ και δεκαετίες σε βάρος των κατοίκων της Αττικής και ειδικότερα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, από την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής. Θα αποδείξουμε ότι η αρχική περιβαλλοντική αδειοδότηση του σημερινού ΧΥΤΑ Φυλής (“2ος ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής”) και πιο συγκεκριμένα η ΚΥΑ υπ’ αρ. 135831/3.12.2003 είναι παράνομη, αφού η Διοίκηση, Τοπική και Κεντρική, σκόπιμα “εξαφάνισε” και παραποίησε όλα τα κριτήρια, που οι ίδιοι οι νόμοι τους θέτουν, για τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης θέσης στην Φυλή.

Η παράνομη αυτή πράξη, μαζί και με άλλες που προστέθηκαν στη συνέχεια, συμπαρασύρει και τις μετέπειτα Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που τροποποιούν την αρχική του 2003 (ΚΥΑ 135831/2003), αφού σκοπίμως αποσιωπήθηκε ότι δεν είχαν αρθεί οι λόγοι αποκλεισμού χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση.

Σήμερα, ενώ οι εκπρόσωποι της Τοπικής και Κεντρικής Διοίκησης δήθεν παραδέχονται, ότι ο ΧΥΤΑ στη Φυλή είναι μία “ωρολογιακή βόμβα”, η οποία υποβαθμίζει εγκληματικά το περιβάλλον και υποσκάπτει την υγεία του λαού της περιοχής, την ίδια στιγμή σπεύδουν να πάρουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να δημιουργηθεί και 3ος ΧΥΤΑ στην Δυτική Αττική, ο οποίος φέρεται να χωροθετείται εκτός των εγκεκριμένων ορίων της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Φυλή (ΟΕΔΑ Φυλής)».

Σε δήλωση τους κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσαν ότι η κυβέρνηση και η «σύμπραξη» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τζήμερου στην Περιφέρεια Αττικής υλοποιούν νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Αττικής, στη Φυλή, στο Γραμματικό και στα ανενεργά λατομεία που θέλουν να μετατρέψουν σε χωματερές. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, σε πρόσφατη εκδήλωση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Η Αττική κάνει μια νέα “πράσινη” αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων» επιβεβαίωσε την συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής «για όσο διάστημα απαιτηθεί»…

Οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογραμμίζουν ότι τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας ενάντια στη συνειδητή υποβάθμιση της υγείας και την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες με τα σκουπίδια. Στην κατεύθυνση αυτή θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους.