Home Πετρούπολη ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ, Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!!!
ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ, Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!!!

ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ, Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!!!

0
0

Την μεθόδευση για την «απόλυση» τριών συμβασιούχων εργαζομένων με πολύχρονη υπηρεσία στις δομές Πολιτισμού του Δήμου Πετρούπολης καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τη μη ανανέωση της σύμβασης τριών εργαζομένων στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Πετρούπολης καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση καλώντας τη διοίκηση να σταματήσει τον κατήφορο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και να αναστείλει τις απολύσεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

Σε ένα ακόμα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων στις δομές πολιτισμού και αθλητισμού, προχωρά η συνδιοίκηση Βλάχου-Σκαλιστήρα-Λάππα.

Σαν να μην έφταναν:

1. Η μη συνομολόγηση στο αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων για να γίνουν αορίστου χρόνου μέσα από την δικαστική οδό.

2. Τα χρωστούμενα ποσά από το 2020-2021 που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολο τους.

3. Η μη καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο πρόστιμο του Ε.Φ.Κ.Α. που επήλθε λόγω των χρωστούμενων, με ευθύνη της συνδιοίκησης.

4. Οι απαράδεκτες συμβάσεις που τους καλεί να υπογράψουν με μειωμένο ωρομίσθιο και άρθρο που προβλέπει τμηματική καταβολή του συνολικού ποσού που θα λάβουν, χωρία να ξεκαθαρίζει ότι θα πληρώνονται μηνιαίως,

5. Η προσπάθεια να προχωρήσει σε αύξηση των συνδρομών σε όλες τις δομές (θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.).

Έρχεται σήμερα να απολύσει 3 εργαζομένους, που προσφέρουν σταθερά τις υπηρεσίες τους πάνω από 13 χρόνια, με την μέθοδο της μη ανανέωσης της σύμβασης.

Μάλιστα έγινε με τέτοια μεθοδικότητα που στην προκήρυξη θέσεων των τριών συγκεκριμένων ειδικοτήτων (ζωγραφική, κεραμική, θεατρικό παιχνίδι) δεν έβαλαν ως όρο την προϋπηρεσία!!

Σε συζήτηση στην οικονομική επιτροπή προ αρκετών μηνών, για τον καθορισμό των ειδικοτήτων των συμβάσεων, η αντιδήμαρχος κα. Παχίδου ψέλλισε πως μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο προσωπικό. Όταν ρωτήθηκε ευθέως από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αν σχεδιάζουν να απολύσουν εργαζόμενους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν είχε το θάρρος – θράσος να πει την αλήθεια, παρά απάντησε γενικόλογα ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός στους καθηγητές και γενικές αλλαγές.

Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει τον κατήφορο και να παρθούν εδώ και τώρα πίσω οι απολύσεις των 3 εργαζομένων!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους συμβασιούχους αλλά και τους συμμετέχοντες στις δράσεις να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην πολιτική αυτή που ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόζει την ανταποδοτικότητα.