Home Πετρούπολη ΛΑ.ΣΥ. Πετρούπολης: Λειτουργία του κυλικείου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ποικίλου. Δημόσια ή ιδιωτική;
ΛΑ.ΣΥ. Πετρούπολης: Λειτουργία του κυλικείου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ποικίλου. Δημόσια ή ιδιωτική;

ΛΑ.ΣΥ. Πετρούπολης: Λειτουργία του κυλικείου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ποικίλου. Δημόσια ή ιδιωτική;

0
0

Την αλλαγή χρήσης του δημοτικού κυλικείου στο πολυχώρο “Το Ποικίλο” καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της

Αυστηρή κριτική και βαρείς χαρακτηρισμούς προς τη διοίκηση του Δήμου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση όσον αφορά τη λειτουργία του δημοτικού κυλικείου στον δημοτικό πολυχώρο «Το Ποικίλο». Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι η διοίκηση συμπεριφέρεται σαν η ΔΗΚΕΠΕ να είναι είναι τσιφλίκι τους και προσωπική επιχείρηση, ενώ η λειτουργία του θα έπρεπε να έχει κοινωφελή χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται μάλιστα στην προηγούμενη θητεία της σημερινής διοίκησης όπου το κυλικείο είχε παραχωρηθεί σε ιδιώτη, ο οποίος άφησε πολλά χρέη στο δήμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης αναφέρει:

«Μάλλον θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Βλάχο και σε όλη την συνδιοίκηση ότι η ΔΗΚΕΠΕ είναι μεν επιχείρηση αλλά δημοτική και κοινωφελής. 

 Να τους θυμίσουμε ότι η εκμετάλλευση του κυλικείου ήταν παραχωρημένη σε ιδιώτη από την προηγούμενη θητεία τους, και λόγω των πολλών χρεών που άφησε στο δήμο, εμείς ως διοίκηση το 2011, αποφασίσαμε να παραμείνει η διαχείριση του, στα χέρια του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα έναντι πολύ μικρού αντιτίμου, σε σχέση με μία ιδιωτική επιχείρηση εστίασης, μπορούσε ο οποιοσδήποτε να απολαύσει κάτι εκ του καταλόγου του αθλητικού κυλικείου και μάλιστα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αγοράσει κάτι.

Επιπλέον ο χώρος διατίθετο εντελώς δωρεάν στους γονείς που ήθελαν να πραγματοποιήσουν κάποια εκδήλωση για τα παιδιά τους (συνήθως γενέθλια), χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν κάτι εκ του καταλόγου και εννοείται χωρίς καμία χρέωση του χώρου του κυλικείου.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες από συμπολίτες μας, χρήστες των εγκαταστάσεων του Ποικίλου, για το γεγονός ότι έχει αλλάξει το καθεστώς της χρήσης αυτού του δημοτικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς οι οποίοι θέλουν να κάνουν μία παιδική εκδήλωση υποχρεούνται να αγοράσουν προϊόντα από το κυλικείο ή να παραγγέλνουν από συγκεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης.Τέλος καλούνται να καταβάλλουν και ένα χρηματικό ποσό για την πληρωμή της καθαρίστριας!!

 Εδώ γεννιούνται ορισμένα ερωτήματα:

1)με ποια κριτήρια και εν τέλει με ποια απόφαση έχουν επιλεχθεί συγκεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης έναντι άλλων,

2)που αποτυπώνεται το οικονομικό όφελος της ΔΗΚΕΠΕ, αν υπάρχει, και

3)η καθαρίστρια δεν πληρώνεται από την σύμβαση της με την ΔΗΚΕΠΕ η τον Δήμο; Γιατί οι γονείς καταβάλουν επιπλέον χρηματικό ποσό;

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΕ, ούτε βέβαια κάποια σχετική απόφασή του. Επιπρόσθετα δεν υπάρχει κάποια σχετική από το Δ.Σ. απόφαση, για διάφορες εκδηλώσεις-συναυλίες  που πραγματοποιήθηκαν και που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον χώρο του κυλικείου αυτόν τον μήνα (όπως ενημερωθήκαμε τυχαία από το διαδίκτυο). Κανείς δε γνωρίζει αν τα συγροτήματα-DJ πληρώνονται και με τι ποσό  ή αν είναι δωρεά, που ακόμα και αυτό να συμβαίνει, χρήζει αντίστοιχης απόφασης.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι η συνδιοίκηση του κ Βλάχου, εφαρμόζει την πολιτική της ”ανταποδοτικότητας” σε όλα. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε η Λαϊκή Συσπείρωση να τους χαλάει τα σχέδια, θα είχαν προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών, επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, αύξηση των συνδρομών στις δράσεις πολιτισμού-αθλητισμού κ.α. Άλλωστε αυτά δεν είναι καινούργια μιας και τα έχουν εφαρμόσει στην προηγούμενη θητεία τους.

Ο κ. Βλάχος και η ομήγυρή του, να σταματήσουν να συμπεριφέρονται λες και η ΔΗΚΕΠΕ είναι το τσιφλίκι τους και η προσωπική τους επιχείρηση, όπως ακριβώς έκαναν στο παρελθόν, γιατί ο λαός της Πετρούπολης έχει πικρή εμπειρία!!»