Home Πετρούπολη ΛΑ.ΣΥ:  ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΛΑ.ΣΥ:  ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΛΑ.ΣΥ:  ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

0
0

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ  8 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ.

 

Με ανακοίνωση που υπογράφουν οι 8 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης καλούν τους εργαζομένους, τη νεολαία και το λαό της Πετρούπολης και της Δυτικής Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου, αλλά δηλώνουν και την στήριξή τους στη διοργάνωση συναυλίας την 19η Δεκεμβρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο από το Συντονιστικό Όργανο Σωματείο και Φορέων.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ.

Τώρα είναι ώρα αγώνα και διαμόρφωσης προϋποθέσεων για να σταματήσει η επέκταση της χωματερής στη Φυλή αλλά και συνολικότερα η εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων που προωθείται με συγχορδία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία τους αποτυπώθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου από κοινού Πατούλης και Δούρου, με τη συνδρομή του γνωστού φασίστα Τζήμερου, όχι μόνο επικύρωσαν τη νέα χωματερή στη Φυλή αλλά αποφάσισαν την επέκταση του εγκλήματος δημιουργώντας περιβαλλοντικές βόμβες σε λατομεία της Αττικής, όπως στο Μουσαμά,  και σε άλλα ακατάλληλα σημεία της Αττικής, όπως στο Γραμματικό.

Στην κατεύθυνση αυτή τις προηγούμενες ημέρες η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ κατοχύρωσε  στα μουλωχτά το διαγωνισμό για τη νέα χωματερή στη Φυλή για να αναδειχθεί ο επιχειρηματικός όμιλος που θα αναλάβει το «έργο», καταδικάζοντας το λαό της Δυτικής Αθήνας να ζει δίπλα στα σκουπίδια.

Η υπόθεση τώρα βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και της νεολαίας, στο λαό της πόλης μας και της Δυτικής Αθήνας.

Συνυπογράφουμε το κείμενο υπογραφών του Συντονιστικού σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας και καλούμε αυτό να γίνει μαζικά, έτσι ώστε να κατατεθούν χιλιάδες υπογραφές με μεγάλη συγκέντρωση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη μπροστά στο Δημαρχείο στις 10 π.μ. για να κάνει ο λαός και η νεολαία της πόλης δική τους υπόθεση  τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που βλέπει στα σκουπίδια «χρυσό», που συνεχίζει τις μπίζνες για να κονομάνε τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι διάφοροι κολαούζοι τους, πολιτική που χαντακώνει την υγεία μας και το περιβάλλον για τα κέρδη και τις επιδιώξεις τους.

Στηρίζουμε τη διοργάνωση συναυλίας από το Συντονιστικό σωματείων και φορέων την Πέμπτη 19  Δεκέμβρη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, στις 8 μ.μ. με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

Οι πολύμορφες και δυναμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι συγκεντρώσεις στην πόλη μας, οι παρεμβάσεις στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, το μεγάλο συλλαλητήριο και η μαχητική πορεία στην Περιφέρεια Αττικής στις 6 Νοέμβρη, οι παρεμβάσεις των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και ανάγκασαν τη δημοτική αρχή  Πετρούπολης να τοποθετηθεί ενάντια στην απόφαση του ΕΔΣΝΑ και έστω και καθυστερημένα δειλά δειλά να τοποθετηθεί επίσης για τις ευθύνες της τωρινής και της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Έχουμε ήδη προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο και θα επιμείνουμε το συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη που κάλεσε ο Δήμος, να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης για  μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου θα υπάρξει καταδίκη της απόφασης του ΕΔΣΝΑ και της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου που την επικύρωσε.

Δεν τρώμε κουτόχορτο και δε θα αποδεχτούμε να ζούμε δίπλα στον καρκίνο. Ξέρουμε καλά, πως αποφασιστική απάντηση και λύση μπορεί να δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας.

Ο λόγος βρίσκεται στο λαό της Πετρούπολης και της Δυτικής Αθήνας στο να πάρει την υπόθεση τα χέρια του ενάντια στο σχεδιασμό γενίκευσης του εγκλήματος των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ και της καύσης για να παραχθεί φθηνή ενέργεια για τις βιομηχανίες, στην προώθηση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των αποβλήτων, στην ακόμα πιο μεγάλη εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου. Όλα για το κυνήγι του κέρδους!

 

Να κλιμακώσει τον αγώνα για:

 

  • Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Όχι στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ, Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
  • Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης

Βαγγέλης Σίμος

Ανθή Ζορμπά

Λευτέρης Καζαδέης

Θωμάς Κοτσαμπάς

Φάνης Κοτσαμπάς

Νίκος Μαλαθρίτης

Μανώλης Ραγκούσης

Γιώργος Τσιακίλος