Home Δυτική αθήνα Μέχρι τη Δευτέρα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα απορρίμματα
Μέχρι τη Δευτέρα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα απορρίμματα

Μέχρι τη Δευτέρα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα απορρίμματα

0
0

Aπό την Πέμπτη 21/6 έως και τη Δευτέρα 25/6 αναμένεται να ομαλοποιηθεί η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους δρόμους των δήμων της Δυτικής Αθήνας.

 

Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίσουν οι δήμοι Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, όπου τα σκουπίδια σε μη κεντρικά κυρίως τμήματα παραμένουν επί μέρες στους δρόμους.

Το πρόβλημα είναι μικρότερο στους δήμους Περιστερίου και Ιλίου όπου στην ουσία τα σκουπίδια συγκεντρώνονται σε ΣΜΑ που διαθέτουν οι δήμοι.

 

Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ξεκίνησε η μερική περισυλλογή σκουπιδιών σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας που δεν ξεπερνούσαν τους δύο τόνους ημερησίως, αποφορτίζοντας την κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους των δήμων, σε πλατείες και σχολεία.

 

Σπύρος Τζόκας: Αναγκαίες έξι νέες χωροθετήσεις ΧΥΤΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέας Σπύρος Τζόκας τονίζει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από 10 μέρες όταν και παρουσιάστηκαν οι ρηγματώσεις στο κύτταρο του ΧΥΤΑ από τις πρόσφατες καταιγίδες και υπήρξε πρόβλημα ασφαλείας των εργαζομένων και αναγκαστικά έκλεισε ο χώρος.

Ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε πως  η Φυλή θα πρέπει να σταματήσει να παίζει το ρόλο της χωματερής όλης της Αττικής και πως θα πρέπει να χωροθετηθούν έξι νέοι χώροι εκτός από τη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά και στη Βόρεια Αττική και στη Νότια και στην Ανατολική ώστε να τελειώσει η αθλιότητα αυτή που επικρατεί σήμερα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τζόκα η Περιφέρεια έχει προχωρήσει τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά όπως χαρακτηριστικά τόνισε “για να πετύχουν όλα αυτά, η ανακύκλωση, τα πράσινα σημεία, να μειωθούν τα απορρίμματα κτλ., θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ. Να φτάσουμε στο σημείο να θάβουμε μόνο υπολείμματα”.