Home Πετρούπολη ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (21/1) ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (21/1) ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (21/1) ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πετρούπολης συμμετέχει στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης των Μαθητών και καλούν σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 21 Ιανουρίου 2021 στις 10:30 το πρωί, στο δημαρχείο.

 

Μετά το ραντεβού του Δεκεμβρίου οι μαθητές δίνουν νέο ραντεβού για να βάλουν, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, στοπ στα σχέδια της κυβέρνησης.

 

Οι μαθητές με τέσσερα αιτήματα όπως, ασφαλής σχολεία, καμία αλλαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις για φέτος, απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων, ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, δίνουν ραντεβού την Πέμτη 21 Ιανουαρίου 2021 στις 10:30 το πρωί στο δημαρχείο Πετρούπολης.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κάθε άλλο παρά έκπληξη θα μπορούσε να προκαλέσει στους μαθητές το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας. Ένα νομοσχέδιο που αλλάζει το σύστημα πρόσβασης των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλαδικές. Ορίζει ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα Τμήματα, με λιγότερες επιλογές στο Μηχανογραφικό και πανεπιστημιακή αστυνομία! Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται νομοσχέδιο με κλειστά σχολεία!

Σε μια περίοδο που η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται με τεράστια προβλήματα, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο μέχρι σήμερα. Με αυτή την κατάσταση, οι συμμαθητές μας στη Γ’ Λυκείου καλούνται να δώσουν εξετάσεις με το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο και την καραντίνα να προκαλούν αφόρητο άγχος, οι μαθητές της Α’ Λυκείου έχουν να σηκώσουν το βάρος της Τράπεζας Θεμάτων, η τηλεκπαίδευση (ξανά) ξεκίνησε με τα γνωστά της προβλήματα…Υπάρχουν συμμαθητές μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις απουσίες επειδή “πέφτει” το ιντερνετ…

Οι μαθητές, όμως, καταφέραμε να βάλουμε το πρώτο STOP στα σχέδια της κυβέρνησης!

Όσο και να φαίνεται ότι εν μέσω καραντίνας επικρατεί σιγή νεκροταφείου, οι δικές μας φωνές ακούστηκαν! Ό,τι κάναμε το Δεκέμβρη όλοι μαζί (παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, σε δήμους, συζητήσεις και αγωνιστικές αποφάσεις), με σιγουριά λέμε ότι έχουμε την πρώτη μας κατάκτηση!

Κερδίσαμε να μην ισχύσει από φέτος η περιορισμένη δήλωση σχολών, να μη μείνουν παιδιά εκτός των σχολών προτίμησής τους!

Τώρα να ακουστούμε πιο δυνατά από ποτέ!

Πέμπτη 21 Γενάρη – Πανελλαδική Μέρα Δράσης των Μαθητών!

Καλούμε όλους τους μαθητές την Πέμπτη 21/01, στις 10:30 η ώρα, έξω από το Δημαρχείο Πετρούπολης να καταθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολεία προχωράμε σε Πανελλαδική Μέρα Δράσης μαθητών! Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε και ό,τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Απαιτούμε:

  • Μέτρα για να ανοίξουν και να είναι ασφαλή τα σχολεία.
  • Να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψήφιους Πανελληνίων.
  • Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα η απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Σε περίπτωση που η τηλεκπαίδευση συνεχιστεί να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών με παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού.

 

Συντονιστική Επιτροπή Πετρούπολης