Home Πετρούπολη ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Υπό κατάληψη συνεχίζουν να τελούν τα περισσότερα λύκεια και γυμνάσια της Πετρούπολης. Το 1ο, 2ο, 4ο  Λύκειο και το ΕΠΑΛ. Το 1ο, 3ο, 5ο και 6ο Γυμνάσιο, καθώς και το 2ο είναι κλειστό λόγω τριών κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς. Από το πρωί της Δευτέρας (21/9) οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού στον ΕΟΔΥ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και μαθητής Λυκείου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η μαθητική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πετρούπολης το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, μετά από κάλεσμα που απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πετρούπολης.  Εκπροσωπήθηκαν μόλις δύο Λύκεια το 2ο και το ΕΠΑΛ, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης Βασίλη Φιλίππου. Η αντιπροσωπεία εξέθεσε τα αιτήματά τους, όπως η έλλειψη καθαριστριών, τα κενά στους εκπαιδευτικούς και η μείωση μαθητών ανά τμήμα, που αποτελούν τα πάγια αιτήματα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και κάποια ιδιαίτερα, όπως τοποθέτηση στέγαστρου στο χώρο που φιλοξενείται το 2ο Λύκειο, καθώς σε περίπτωσης βροχής δεν υπάρχει η δυνατότητα προαυλισμού και η κοινή χρήση του κλειστού γυμναστηρίου που βρίσκεται στο χώρο του 1ου Γυμνασίου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (21/9) η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πετρούπολης εξηγεί τους λόγους που τα λύκεια και γυμνάσια της πόλης τελούν υπό κατάληψη

Αναλυτικά αναφέρουν:

“Τα σχολεία μας παραμένουν ανέτοιμα!

Η κατάσταση στο 2ο Γυμνάσιο ξεχείλισε το ποτήρι!

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων και έχει επιβεβαιωθεί δυστυχώς ότι τα σχολεία μας είναι τελείως ανέτοιμα παρά τις δηλώσεις του Υπουργείο Παιδείας και της Δημοτικής Αρχής ότι «όλα είναι έτοιμα».

Η κατάσταση στο 2ο Γυμνάσιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δυστυχώς τουλάχιστον 3 καθηγητές είναι θετικοί στον κορονοϊό και ακόμα και τώρα οι μαθητές δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές! Η καθυστέρηση που έδειξαν μέχρι τώρα έχει επιβαρύνει την κατάσταση και την ανησυχία όλων.

Η κατάσταση στο 2ο Γυμνάσιο σε συνδυασμό με τα 25άρια τμήματα που έχουμε σε όλη την Πετρούπολη, τα κενά σε καθηγητές, τις ελλείψεις σε μόνιμες καθαρίστριες και χώρους, τα κοντέινερ που χρησιμοποιούνται για αίθουσες μας γεμίζουν αγανάκτηση!

Δεν ανεχόμαστε να θεωρεί η κυβέρνηση κόστος τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία μας όταν δίνει απλόχερα εκατομμύρια στους ξενοδόχους, στους καναλάρχες, στους εφοπλιστές ακόμα και στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή:

Να πραγματοποιηθούν τώρα δωρεάν τεστ σε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου! Να γίνονται άμεσα τεστ με την πρώτη υποψία για κρούσμα χωρίς να παίζουμε με το πόσα κρούσματα είναι σε ένα σχολείο ρισκάρωντας την υγεία όλων!

Να βρουν τώρα κατάλληλους χώρους και να προσλάβουν μόνιμους καθηγητές για να είναι το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα!

Να λυθεί άμεσα το κτηριακό του 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ-5ου ΓΕΛ!

Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων μας!

Να καταργηθεί τώρα κάθε νομοθετική διάταξη που κάνει «Big Brother» τις τάξεις μας με κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων!

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων!

Άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών για την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων!

Συντονίζουμε τον αγώνα μας για να ακουστούμε ακόμα πιο δυνατά! Παίρνουμε αποφάσεις με Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία μας!

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τους συλλόγους καθηγητών να παλέψουμε μαζί!”