Home Πετρούπολη ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

0
0

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!

 

Υπέρμαχος της κυβερνητικής πολιτικής της απλής αναλογικής αλλά και του έργου της περιφέρειας Αττικής παρουσιάστηκε ο Μανώλης Μπουσούνης στην κεντρική ομιλία του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τους Ενεργούς Πολίτες ξεκίνησε την ομιλία του καταθέτοντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα: «Ένας από τους λόγους που με καναν να νιώθω ότι είναι η ιστορική στιγμή για μένα για να κάνουμε όλη αυτήν προσπάθεια ήταν ότι είμαι 38 χρονών και είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω δήμαρχος με την απλή αναλογική, την ανόθευτη εκπροσώπηση της επιλογής των πολιτών από την πρώτη Κυριακή. Που ο πρώτος στο δεύτερο γύρο δεν τα παίρνει όλα, που η επιλογή σας από τον πρώτο γύρο θα αποτυπώνεται στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου ότι και αν συμβεί στο δεύτερο, που η δημοκρατία δεν θα βιώνει το πετσόκομα που βίωνε μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει η δικαιολογία, ή η πραγματική αιτιολόγηση τι να έρθω να κάνω στο δεύτερο γύρο ότι και να έχουμε επιλέξει θα βγει αυτός. Δεν είναι έτσι πια. Η επιλογή μας θα αποτυπώνεται για τέσσερα χρόνια κάθε μέρα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ. Μπουσούνης στάθηκε και στην ψήφο των 17άρηδων: «Ψηφίζουν για πρώτη φορά οι 17άρηδες. Τα παιδιά όταν θα βγουν στην εργασία δεν θα βγουν με τον υποκατώτατο μισθό, αλλά θα βγουν με τις κανονικές εργασιακές σχέσεις που ισχύουν για όλους και με δικαίωμα ψήφου στην πόλη τους».

Επίσης ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» στάθηκε στο γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται πλέον εκτός διεθνούς οικονομικού ελέγχου: «Οι εκλογές γίνονται έχοντας τη χώρα μας και εκτός διεθνούς οικονομικού ελέγχου, που αυτό αποτυπώνεται και στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι τελείως διαφορετικό για μία νέα δημοτική αρχή το να μπορεί να εργαστεί για την πόλη της χωρίς όταν πηγαίνει σε ένα υπουργείο να ακούει το ένα προς πέντε, δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μπορούμε γιατί τα ελλείμματα πρέπει  να είναι τόσα κλπ. Δεν βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Το λέω για να αυτοδεσμευθούμε εμείς ότι δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον τη δημόσια σφαίρα για να λέμε τι δεν γίνεται αλλά τι γίνεται, από τη στιγμή που η χώρα δεν βρίσκεται σε τέτοιο καθεστώς».

Ακόμη ένα σημείο που στάθηκε ο κ. Μπουσούνης ήταν οι κοινωνικές παροχές του κράτους που λύνουν τα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

«Το πλαίσιο για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ καλύτερο και πλέον σε κάθε δήμο όπως στην πόλη μας στο κτίριο Ρίτσος στην Αθανασίου Διάκου , έχει ένα Κέντρο Κοινότητας, ένα κέντρο όπου μπορούν όλοι οι πολίτες να πηγαίνουν και με το ΑΜΚΑ τους να ενημερώνονται για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωφελή εργασία, για το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο χωρίς να χρειάζεται να χτυπούν την πόρτα του δημάρχου που δήθεν θα επεμβαίνει για αν τους παρέχει αυτό που είναι πλέον ευθύνη της πολιτείας.

Στην Πετρούπολη υπάρχουν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας υπάρχουν πλέον τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που καλύπτουν στο ακέραιο πλέον όλους τους πολίτες από την επόμενη σχολική χρονιά και αυτό είναι ακόμη πιο δεσμευτικό για εμάς.

Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Αττικής αθόρυβα αλλά δυνατά χωρίς κομματικά και άλλα κριτήρια στηρίζει τη λειτουργία των δήμων. Πόσοι ξέρουν από εδώ ότι αυτοκινητόδρομος που περάσαμε για να έρθετε εδώ και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, κόστους 1.100.000 ευρώ έχει χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας».