Home Ελλάδα ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

0
0

Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση και εντάσσονται στους ΚΑΔ να προβούν  σε μειώσεις μισθών κατά 50% για ένα εξάμηνο δίνει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στο άρθρο 9 που αφορά τη «λειτουργία επιχειρήσεων, με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας» αναφέρει συγκεκριμένα:

α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα.

β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης.

γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του».

Όπως αναφέρει το άρθρο 9, η χρονική διάρκεια της μείωσης του μισθού «δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την έναρξη της παρούσας».