Home Πετρούπολη ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

0
0

Την ώρα  που με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προωθούνται με fast track διαδικασίες η επέκταση της χωματερής της Φυλής, την ίδια ώρα στις καταγγελίες των πολιτών για δυσοσμία και μόλυνση του αέρα οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος απαντούν ότι χρειάζονται 4-6 μήνες για να βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

 

Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ

1. Πετύχαμε δεκάδες πολίτες (από την Πετρούπολη και όχι μόνο μετά από πρωτοβουλία του Όλοι μαζί για να κλείσει η Φυλή) να γίνουν περιβαλλοντικές αυτοψίες από 07-07-2020 έως 21-07-2020 στην ΟΕΔΑ Φυλής (βλ. επισυναπτόμενο).
2. Υπήρξε εκτέλεση αυτοψιών μετά από σχετική Παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Άρα και η Δικαιοσύνη κινήθηκε για το θέμα.
3. Τι περιλαμβάνει η ΟΕΔΑ Φυλής και μόνο η ΟΕΔΑ Φυλής σε/για όλη την Αττική; Α) Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), Β) Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και Γ) ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΜΕΑ).
4. Επικοινώνησα σήμερα με υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα από το Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος καθώς μου στάλθηκε απάντηση στην καταγγελία που είχαμε κάνει δεκάδες πολίτες και αναφέρω στο 1.
Με ενημέρωσαν ότι απαιτούνται 4-6 μήνες μέχρι να μάθουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων. Είναι αδιανόητο όταν μας έχουν επιβληθεί από τον Μάρτιο με ΠΝΠ, απευθείας αναθέσεις και fast track διαδικασίες να χρειάζεται μισό χρόνο για κάτι τέτοιο.
Αναρωτιέμαι ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο κος Πατούλης απάντησε στον αντιδήμαρχο Πετρούπολης κος Χριστόπουλο στο ερώτημα από που προέρχονται οι οσμές; Εάν ναι αξίζει να μάθουμε το περιεχόμενο, εάν όχι αξίζει να τον καταγγείλουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά.
ΥΓ: Επιμένω στην πρόταση μου να πάει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στην ΟΕΔΑ Φυλής και να δούμε τι συμβαίνει στην πράξη.
Επιμένω στο να σταματήσουμε να πληρώνουμε αντισταθμιστικά για να μας δηλητηριάζουν.
Επιμένω να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Πετρούπολη που φέρνει η κυβέρνηση με τον Δήμο για να μείνει πάντα ανοικτή η Φυλή.
Μπορούμε να νικήσουμε!